Voornemen.

weblogzaterdag 07 februari 2009 12:00

Een terugblik op de week.

Een week die voor de gemeentelijke politiek niet zo heel erg veel heeft opgeleverd. We hebben een van de belangrijkste onderwerpen, namelijk de vorming van GR Meerstad al gehad. Landelijk speelde er des te meer. Het vorige week gehouden Uniecongres van de ChristenUnie zorgde voor flinke belangstelling van de media. Er lijkt wat ruimte te komen voor politieke partijen die zich nu nog erg stringent houden aan het regeerakkoord. Vooral de grote twee coalitiepartners staan de laatste week tegenover elkaar. Ik ben benieuwd wie er dus als derde met het been vandoor gaat. In deze tripartie coalitie kan dat er eigenlijk maar één zijn. Met al dat landelijke geweld is het in Slochteren gelukkig erg rustig. Het grootste compliment voor de gemeente kwam dit keer van een collega die de betrokkenheid van het bestuur bij de activiteiten op school erg goed vond. Een stelopdracht Nederlands is door de gemeente Slochteren aan alle deelnemers netjes beantwoord. Vanuit Delfzijl en Menterwolde bleef reactie uit. Ik ben er blij mee dat het ook op het gebied van communicatie steeds beter gaat. Al ben je daarin denk ik niet snel uitgewerkt/uitgeleerd.

Voor de komende week heb ik in de commissie waarin ik de ChristenUnie vertegenwoordig maar één onderwerp; namelijk de begroting van OPOS. De openbare scholen zijn verzelfstandigd en hebben nog een aantal jaren de tijd voor ze zelfstandig zijn. De begroting is inmiddels al even gescreend. Erg prettig zien de cijfers er niet uit. De schattingen worden erg vaak overtroffen en er staan posten in die behoorlijk op de lachspieren werken. €5000 voor zandbakken! Iedere openbare school heeft blijkbaar zijn eigen Kalahari op het plein liggen. Ik ben benieuwd naar de discussie in de commissie. We hebben daarvoor welgeteld een half uurtje. Dat is zonder het antwoord van het college maar 5 minuten per fractie. Ik ben benieuwd of we dat gaan halen.

De weektitel spreekt ook over een voornemen. Ik neem me voor om mijn tijd niet te verdoen met het lezen van andermans sneue brabbelerij. Ik heb het in tegenstelling tot betrokkene druk genoeg. Het lukt me wonderwel al twee weken ben ik er van gevrijwaard. Keep on the good work!

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht