Rare jongens

vreemde jongensmaandag 05 januari 2009 08:30

Week 2 2009

Niels Joostens

Donderdag 8 januari 2009.

Op de jaaragenda stond er een vergadering gepland die nu naar 22 januari is verplaatst. Mooi de avond vrij voor allerlei andere klussen die nog liggen te wachten. Het komende weekend is er namelijk weer schaatsen op tv en dat is toch eigenlijk de sport waar ik het liefst naar kijk. Als het even kan ben ik er live bij, dit keer zat er alleen een kaart in op vrijdag. Gezien mijn rooster heeft het dan geen zin om er heen te gaan. Ik ben benieuwd hoe de Nederlanders het gaan doen in het altijd gezellige Thialf.

Woensdag 7 januari 2009

De weersvoorspellers melden mogelijke ijzel. Niet echt het meest ideale als je naar Utrecht moet. Gelukkig valt het allemaal mee en bereiken we de vorst pas later in de nacht. In Utrecht breng ik eerst maar eens een bezoek aan de universiteitsbibliotheek om materiaal voor een aantal opdrachten te verzamelen. De afgelopen tijd hebben we veel aandacht besteed aan de klimaatsverandering. Erg ingewikkeld omdat zoals wel vaker vermeende feiten en meningen over elkaar heen buitelen. We kennen allemaal de beelden van Al Gore wel, maar je kunt je afvragen in hoeverre hij het bij het rechte eind heeft. In de duurzaamheidsdiscussie die we naar ik hoop binnenkort zullen hebben moet er denk ik ook aandacht zijn voor global warming. Toegegeven dat het zal gaan om een druppel op de gloeiende plaat, maar ook hier geldt dat alles dat een bijdrage kan leveren mooi mee is genomen.

Dinsdag 6 januari 2009.

Vanmorgen geeft het temperatuursbordje bij Van der Helm aan dat het min 11 is. Misschien niet helemaal goed gemeten maar het voelt in elk geval behoorlijk koud aan. Goede tijden voor de ijsverenigingen die eindelijk weer eens voor langere tijd de banen open kunnen doen. Van onderbouwleerlingen hoor ik dat ze in de vakantie voor het eerst op natuurijs hebben geschaatst. Je zou bijna zeggen dat het vroeger beter was. Voor de winters klopt dat inderdaad. Alhoewel we volgens deskundigen weer richting een nieuwe ijstijd gaan. Dat duurt alleen nog wel even. Ik ga het niet meer meemaken in elk geval. Vanmiddag vervallen de lessen, want eindelijk weer eens schoolwedstrijden schaatsen; dat laat je niet lopen. 

Maandag 5 januari 2009.

Een nieuw jaar ligt opnieuw voor ons. Wat 2009 allemaal in petto heeft is afwachten. Ik heb in meerdere nieuwjaarswensen een goed politiek jaar toegewenst gekregen. Want ook politiek is er weer veel te doen. We hebben nog het nodige af te werken. Het jeugdbeleid zal worden vastgesteld, waarbij wat mij betreft de jeugd een sterkere positie krijgt. De plannen daarvoor zijn er al in concept. Het komende jaar hoop ik ze verder uit te werken. Meerstad zal ook bestuurlijk verder komen en dat vraagt de komende tijd om extra communicatie met de raadsfractie in de stad Groningen. Gezien de eerdere contacten lijken daar in ieder geval geen opstakels te zitten en is er de wil om samen te werken. Deze maand willen we ook nadenken over de thema's die wat ons betreft extra aandacht moeten krijgen.  In de planning voor dit jaar zit wat mij betreft ook weer een project in de zomervakantie naar Malawi of een ander bij voorkeur Afrikaans land. Bouwen aan in de letterlijke zin van het woord. Ook in 2009 is er weer genoeg te doen. Op deze website kunt u ook dit jaar lezen wat er allemaal gebeurt in politiek Slochteren en welke standpunten daarbij door de ChristenUnie zijn ingenomen. Ook in 2009 kunnen en willen we het niet alleen doen. Immanuël, God met ons. Wat 2009 ook zal brengen, die zekerheid blijft.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Rare jongens'

liberatedthird
Geplaatst op: 22-02-2024 03:03 Quote
Het is belangrijk om met je ouders te communiceren. Ouders ontvangen enkele weken voorafgaand aan de vakantie een gespreksdraad met uitleg. OPOS heeft het debat voor een groot deel beperkt basketball stars. Het lijkt erop dat de bedrijfswereld normen vaststelt. De OPOS lijkt de lokale omstandigheden te negeren. De OPOS negeert lokale omstandigheden.
Donald Ballard
Geplaatst op: 21-03-2024 02:30 Quote
Meetings will be held and bring many stories of deep meaning to us. <a href="https://doodlebaseball.io">doodle baseball</a>
Nieuw bericht