Uitkijken.

op de uitkijkmaandag 24 november 2008 08:30

Week 48 per dag

 Donderdag 27 november 2008.

Er zijn mensen die beweren dat er een verband is tussen intelligentie en de kleur van je haar. Ik heb dat altijd maar een beetje een blonde opmerking gevonden ;) Ik mag volgens deze mensen van geluk spreken dat ik na mijn vierde de blonde krulletjes ben kwijtgeraakt. Het verband is er naar mijn mening niet en zal denk ik ook nooit worden aangetoond. Toch begon ik er vandaag bijna aan te twijfelen. Een of ander mij tot nu toe onbekend VVD Kamerlid (En ik volg de landelijke politiek toch redelijk, dus dat is geen compliment) maakte zichzelf vandaag onnoemelijk belachelijk in een 'debat' met minister Rouvoet. (ND) Nu is me wel vaker opgevallen dat VVD-ers niet erg uitblinken in het doen van zinnige uitspraken, maar zelfs ik zat deze keer verbaasd te kijken. Mevrouw Ineke Dezentjé Hamming want zo heet deze geachte afgevaardigde maakte in mijn ogen een wat misplaatst grapje. Maar het werd nog erger de arme stakker meende het ook nog allemaal serieus. Gellukig krijgt ze de waardering die ze verdient. Je punt willen maken is een ding, maar op deze manier schiet je de bal echt mijlenver over het doel. Was het EKD er in haar tijd maar geweest. Misschien was het dan niet zover gekomen. 

Woensdag 26 november 2008.

Het actieprogramma Lokaal Bestuur heeft gisteravond een minisymposium omgaan met de media georganiseerd. Het programma zag er heel erg goed uit en ik ben er dan ook naartoe gegaan. Contacten met de media hebben nu eenmaal een praktisch nut, want je kunt nog zo je best doen in de raadszaal, wanneer het niet verder komt dan de vaste kring van toch al partijgebonden personen schiet het natuurlijk ook niet zo erg op. We hebben uitgebreid gesproken over strategieën en do's en dont's bij het uitdragen van je boodschap. Inzet van moderne middelen hoort er tegenwoordig helemaal bij. Daar horen Hyves, videoboodschappen en persoonlijke acties bij. Nu had ik net als mijn directe buren wel het idee dat dit vooral werkt in de grotere steden. Maar misschien vergis ik me daar wel in. Na het eerste deel met vooral de theorie achter de boodschap volgt een gesprek met een verslaggever van RTV Noord en het Dagblad van het Noorden. Vooral op de journalistiek van het Dagblad was door veel aanwezigen kritiek. Eenzijdig, erg gericht op sensatie, teveel ingaan op one-issue partijtjes. De oproep om daar ook zelf iets aan te doen vond ik volkomen terecht. Als het echt tever gaat zou je zelfs de redacteur of hoofdredacteur moeten benaderen.

Dinsdag 25 november 2008.

 

Sommige mensen kijken altijd uit naar verkiezingen. Nu is dat de laatste jaren ook wel erg veel voorgekomen in Nederland. Het ene na het andere kabinet struikelde. Herrie bij de LPF, gedoe rondom Verdonk en een vage politieke agenda. Vaak dus nog niet eens om het voorgestane beleid. Meestal lagen er persoonlijke fricties aan ten grondslag. In gemeenteland vinden er eens in de vir jaar verkiezingen plaats. Crisis of niet er moet altijd worden gezocht naar een werkbare meerderheid. Die is er in Slochteren gelukkig ook. De plannen die zijn verwoord in het coalitieakkoord liggen mooi op schema en de inbreng van de ChristenUnie bij alle plannen is duidelijk te zien en te merken. Veel van ons eigen verkiezingsprogramma is al verwezenlijkt. In de jongste peiling van Synovate geeft de Politieke barometer ook het de coalitiepartijen weer een meerderheid in de Tweede Kamer. De ChristenUnie staat opnieuw op winst. Het werk van kamerleden en kabinetsleden krijgt de waardering die het verdient. In Slochteren wordt door sommigen reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe periode. Ik vraag me dan steeds weer af waarom. Zeker omdat men geen enkel alternatief te bieden heeft. Misschien is het eerlijker om gewoon ronduit te zeggen dat de coalitie het goed doet. Niet altijd even goed, en er zijn best wel op- en aanmerkingen te maken. Laten we het daar dan eens over hebben en proberen die punten te verbeteren. Ik ben benieuwd naar de initiatieven die zullen volgen.

Maandag 24 november 2008.

Gisteravond viel ik midden in de uitzending van Zembla over de gijzeling in van een wethouder in Almelo. In het programma werd een reconstructie van de gebeurtenissen gegeven en ook hoe de lokale politiek verweven is met zaken die een goede manier van besturen onmogelijk maakt. Zuiverheid hoort voorop te staan bij het besturen van een gemeente. Nu is het erg als de integriteit van gemeenten en gemeentebesturen ter discussie komt te staan. Bij mijn beëdiging heb ik de eed afgelegd. Dat is voor mij niet zomaar een formule die er even bij hoort voor je echt aan het werk kunt, maar geeft een veel diepere dimensie aan het werk. Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen. Want "Zo waarlijk helpe mij God Almachtig." zie ik als een kort gebed om hulp.

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht