Schoffelen.

schoffelenmaandag 17 november 2008 08:30

Week 47

Vrijdag 22 november 2008.

De eerste natte sneeuw vliegt tegen de ramen als ik achter de computer ga zitten. De werkweek zit er al weer bijna op. Nog een avondje naar het brugklasfeest en alle avonden van deze week zijn weer van een invulling voorzien. Morgenavond maar eens een avondje wel op de bank. In de tussentijd kan ik mooi even werken aan de studieopdrachten die liggen te wachten. van mij mag de sneuw wel vaste vorm krijgen. Ideaal voor een mooie winterwandeling door het Slochterbos of de Baggerputten.

Donderdag 21 november 2008.

Vandaag is er opnieuw een TVB, we worden weer bijgepraat over zaken die nuttig zijn om te weten maar nog niet direct openbaar kunnen worden gemaakt. In bedrijven is dat een hele normale gang van zaken. Tegenwoordig is een bij met name de oppositie veel gehoorde klacht dat dit eigenlijk niet zou moeten. Met veel bombarie en een CC-tje aan de pers werd aangekondigd dat men niet van plan was nog langer te komen. Nu is dat natuurlijk je eigen keuze en heb ik er respect voor als je dat consequent zou blijven doen. Inmiddels is men het zelf ook vergeten want iedereen is gewoon aanwezig. Kwestie van wel blaffen maar niet bijten. Van Piet Offens heb ik begrepen dat hij het afkeuren van de begroting wel ziet als meer dan de tanden laten zien. Er is echt eens gebeten. Vooral in de eigen staart wat mij betreft. Een complete begroting afkeuren is nu eenmaal niet gewoon. Zeker niet wanneer je niet met alternatieven bent gekomen. Je laat er niet mee zien dat je de belangen van de gemeente werkelijk dient. Laat staan dat je Betrokken en Betrouwbaar bent.

Woensdag 20 november 2008.

Nederland is een postzegellandje, elk stukje grond hoe klein ook heeft in een of ander plan wel een bestemming gekregen. Vandaag krijg ik te horen welke plannen er allemaal op Rijksniveau zijn gemaakt om de inrichting van Nederland in goede banen te leiden. Opvallend is dat daarbij in het verleden de landbouw centraal stond, tegenwoordig is die functie bijna helemaal uit de plannen verdwenen en vervangen door belevingsnatuur en andere waarden die een ecologische of recreatieve functie kunnen krijgen. In het stedelijke gebied geldt dat bebouwing, industrie en infrastructuur de boventoon voeren. Als opdracht krijg ik mee vanuit de visie van Natuurmonumenten een stukje Slochteren opnieuw in kaart te brengen en daarbij te letten op alle belangengroepen. Een leuk klusje waar ik graag even een paar uurtjes voor ga zitten. De relevantie van dit collegeblok voor de politieke activiteiten in de ChristenUnie zie ik nu al.

Dinsdag 19 november 2008.

Deze week heb ik alle avonden een ruime keuze in avondinvulling. Gisteren kon ik niet eens aanwezig zijn bij de ledenvergadering van de ChristenUnie. Erg jammer omdat ik ze meestal als erg nuttig ervaar. Jammer ook omdat ik hierdoor het referaat van Jan Kleine van Bureau Meerstad nu heb gemist. Voor vanavond mag ik maar liefst kiezen uit vier verschillende smaken. Dat betekent keuzes maken. Een bezoek aan de politie, een tienminutengesprekje en een overleg vallen vandaag af. Jammer, maar het is even niet anders.

Maandag 18 november 2008.

Komende woensdag wordt er in onderwijsland gestaakt. Oké het betreft dan dit keer alleen het VO maar toch, een staking in het onderwijs is lang geleden. Ik ben zelf niet van plan om aan de staking mee te doen. Daar helpt zelfs en bombardement aan post en mail van mijn vakbond niet verder aan mee. Misschien ben ik wel teveel politiek in mijn denken en hoop ik op een beetje gezond verstand bij beide partners. Ze ploegen maar rustig verder. In politiek DenHaag worden ondertussen notabene door de eigen partij een minister omvergeschoffeld. Het lijkt verdacht veel op een putsch. Zo ben je koud 12 uur weg en direct is je opvolger al bekent. Nu vertrekt ze uiteindelijk vanwege de verwijsindex Antillianen. De ChristenUnie is daar geen voorstander van. Het stigmatiseerd een hele groep en dat is niet nodig. Zeker wanneer je bedenkt dat de Antillen een onderdeel zijn van het Koninkrijk der Nederlanden. Stel je voor dat alle Groningers zo'n indexje aan de broek zouden krijgen. Daar zou ik ten minste niet blij van worden. Morgen hoe kan het ook anders weer een spoeddebatje. Blij dat we dat soort fenomenen in gemeenteland niet kennen. Volgens mij werd er dan ook in Slochteren gretig misbruik van gemaakt.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht