Pluche

rood pluchemaandag 22 september 2008 08:30

Week 39 per dag.

Donderdag 25 september 2008.

Vanavond staan er een aantal verdiepingsonderwerpen op de agenda. Vooral de WABO heeft mijn interesse. Korte doorlooptijden bij aanvragen is een van de punten die de ChristenUnie graag gerealiseerd ziet. Niet voor niets hebben we die wens in ons verkiezingsprogramma geplaats. Nu is het nog te vaak zo dat door interne, maar meestal externe factoren procedures ergerlijk lang duren.

Woensdag 24 september 2008.

Omdat vandaag alles even niet zo mee wil werken wordt het een dagje vroeg slapen. Dat heb je soms.

Dinsdag 23 september 2008.

De hoofdlijnen van de programmabegroting ken ik nu wel denk ik. Toch blijft het altijd weer een heel pakket papier. -al is het al wel minder dan andere jaren- Waarbij de hoofd- en bijzaken goed moeten worden gescheiden. Wie het zou willen kan bij elke punt of komma wel een vraagteken plaatsen. Het zal je taciek maar zijn. Komende week zet ik de punten die voor de ChristenUnie belangrijk zijn op papier. En wat mij betreft wordt ook de commissievergadering direct politiek. Dan heeft het College ook de tijd en de gelegenheid om opnieuw naar de voorstellen te kijken. Dat lijkt me strategisch ook beter.

Maandag 22 september 2008.

Het afgelopen weekend heb ik het boekje ChristenUnie op het pluche gelezen. De afgelopen anderhalf jaar met de ChristenUnie in het kabinet. Hoe verloopt dat precies? Hoe kijken anderen naar de ChristenUnie? En waarom lukt het zo goed om de brugfunctie te vervullen waarin bij vorige kabinetten D66 altijd faalde? Nu vind ook ik het allemaal prima lopen. Kijk naar de voor de ChristenUnie belangrijke punten. Jeugd en gezin en een sociaal beleid. De bewindslieden krijgen grote waardering en al ben ik natuurlijk bevooroordeelt geheel terecht. Voor Slochteren geldt eigenlijk hetzelfde ook daar zitten we op het luche. Al heb ik het eigenlijk nooit zo ervaren. Pluche of niet dat doet er niet toe. Wat telt is dat je de punten die jij belangrijk vindt omzet in effectief beleid. Daarin zijn we succesvol, veel uit het verkiezingsprogramma is al gerealiseerd. Daar hoef ik geen advertentietjes tegenaan te gooien. Wie de programmabegroting 2009 leest en het verkiezingsprogramma leest herkend de vervlechting, de rode draad is dat wat de ChristenUnie belangrijk vind. De ChristenUnie is daarmee niet "uitgeregeerd" we hebben nog genoeg plannen.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht