In de finale!

cameramaandag 19 mei 2008 16:15

Week 21 per dag

Niels Joostens

Vrijdag 23 mei 2008.

Met de post komt voor mij het programma van het VNG congres op 3 en 4 juni. Het lijkt me erg leuk daar eens bij te zijn. De sfeer te proeven en op allerlei gebied de ontwikkelingen weer volledig in beeld te hebben. Daarmee kan ik vervolgens ook de fractie weer verder helpen. Gisteren hebben we als ChristenUnie weer succes gehad alle punten ten aanzien van minimabeleid die we hebben genoemd bij de programmabegroting zijn vertaald in het actieprogramma. We zijn daar blij mee, vooral voor de groep waar het om gaat. Ze kunnen elk extra steuntje in de rug goed gebruiken.  

Donderdag 22 mei 2008.

Voor ik aan kan schuiven bij het "top secret" overleg over Meerstad moet er nog erg veel gebeuren. Het lukt gelukkig om op tijd aanwezig te zijn. Ik ben met anderen weer helemaal op de hoogte. Is het nu allemaal zo nodig om in beslotenheid op de hoogte te worden gebracht? Zelf denk ik van niet, ook nu werd er informatie gegeven die niet bij de markt of derden zou moeten komen. Had het ook in het openbaar gekund? Ja, maar dan had ik nu bepaalde informatie niet gehad. Wie voor zichzelf nuttige informatie wil kan trouwens terecht bij de regelmatige informatieavonden van Bureau Meerstad. Van mensen in de fractie weet ik dat daar steeds beter wordt gelet op de communicatie. Inwoners krijgen de informatie die voor hen van belang is, en anders is er altijd de mogelijkheid er actief naar te vragen. Er is dus erg veel gedaan aan verbetering op dit punt. Kortom de zaak wordt opnieuw behoorlijk opgeklopt. Het verbaasd mij al lang niet meer. Het niveau daalt ook met de tijd, deze week werd ik daar persoonlijk ook weer mee geconfronteerd. Daar ga ik denk ik nog wel eens wat mee doen. Ook bij de commissievergaderingen wordt direct de toon direct gezet. Of er fracties een voorkeursbehandeling krijgen? Nee, maar ook fracties wisselen onderling wel eens informatie uit via de postvakjes. In dit geval niet eens over de partijgrenzen heen. Vervolgens komt er niet eens een verontschuldiging voor de grote woorden. Dat was overigens wel op zijn plaats. Ik raad iedereen aan om de geluidsverslagen eens terug te luisteren. De toon maakt de muziek.

Woensdag 21 mei 2008.

De felicitaties stromen de laatste tijd de brievenbus en mailbox binnen. Niet alleen uit de gemeente maar ook uit Nederland en zelfs uit Noord Amerika. Voor al die felicitaties ontzettend bedankt! Bij de laatste drie finalisten zijn is al heel erg mooi. Ik heb mijn voorkeur voor het congres al doorgemaild. Het is denk ik een leuke mix geworden van theorie en praktijk. Als ik in Den Bosch ben geweest zal ik er natuurlijk de hoofdlijnen van weergeven.

Dinsdag 20 mei 2008.

Na het camerawerk volgt vandaag de fotograaf. Mijn "gewone" foto die gebruikt wordt voor de gemeentegids was niet helemaal wat ze zochten voor de uitgaven van de SDU en VNG. Ik heb na vanmiddag een beetje een idee hoe het is om in Hollands next topmodel te zitten. Een programma waar ik normaal gesproken niet teveel van mee wil krijgen omdat het veel weg heeft van een vleeskeuring. Er zijn aardig wat plaatjes geschoten rond huis, buurt en bij het gemeentehuis. Het is al lang geleden dat ik slootje had gesprongen, maar op verzoek waag ik me er toch maar weer eens aan. Voor het beeld heeft het denk ik wel iets om de weidsheid die je hebt aan de Schildwolder kant van het gemeentehuis te laten zien. Een mooite blauwe lucht en stapelwolken moeten het goed doen met het aanwezige riet. Er wordt dus heel serieus gewerkt. Ik ben heel benieuwd naar de foto's.

Maandag 19 mei 2008.

Vanmorgen heb ik best wel een beetje een raar gevoel in mijn buik. Je krijgt ook niet elke dag een heuse cameraploeg op bezoek. Alleen jammer dat het gevoel nog wel een tijdje zal blijven want er worden pas rond de middag om een uur of twee opnames gemaakt. Vooraf de klas maar eens goed vertellen wat wel en niet kan als de filmploeg komt. Niet zwaaien en joelen, want dat wordt er toch uitgeknipt. Of "Jobke Nainhoes" van TV Noord langs kwam voor het weerpraatje! Nee, maar het is gewoon belangrijk dat je stil bent en normaal doet. Gelukkig zijn er altijd wel een paar leerlingen die dat goed begrijpen en ook wel zien dat je stiekem best wel zenuwachtig bent. Het gaat dan ook prima in de klas. Op naar huis om de alledaagse gewone dingen te doen, kopje koffie erbij en een paar uurtjes eerder dan normaal de stukken voor de commissievergadering lezen. Een kort flitseninterview en daarna een rondje door het dorp met de cameravrouw zittend in de kofferbak. Nog even op het gemeentehuis en we zijn na ruim 3 uur en 45 minuten film klaar. De uiteindelijke film wordt 1-2 minuten lang. Ik ben benieuwd wat er allemaal in het filmpje komt. 4 juni lijkt nog erg ver weg.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'In de finale!'

martha van abbema
Geplaatst op: 21-05-2008 15:17 Quote
Hallo Niels,

Van harte gefeliciteerd met je nominatie.
Ik had het genoegen met je kennis te maken op de traininigsdag "Overtuigend spreken" in Dalfsen vorig jaar.
En ik kan me voorstellen dat je genomineerd bent!
Ik hoop dat het lukt en anders is dit ook al mooit.
Veel succes met je verdere politieke loopbaan!

Groeten van Martha van Abbema
( toen raadslid in Twenterand en inmiddels een half jaar wethouder )
Willem Reilink
Geplaatst op: 24-05-2008 13:39 Quote
Hallo Niels,

Van mijn kant ook de hartelijke felicitaties met je nominatie, de laatste drie landelijk is gewoon prachtig en wie weet zit er nog meer in!
Ik ben best een beetje trots op jouw dat je zover bent gekomen en dat je op deze manier niet alleen jezelf maar ook Slochteren en het raadswerk in het algemeen in de spotlichts zet.
Je weet ik ben niet zo "blogger" maar ik maak een keer een uitzondering.
Groetjes van Willem R.
Klaas Boer
Geplaatst op: 02-06-2008 13:22 Quote
Niels,

Geweldig. Zet 'm op. Laat zien wat je waard bent. In Zijn kracht schuilt de overwinning.

Ga je in Zijn kracht? Dan zal er iets wonderbaarlijks gebeuren. Wees duidelijk in waar je voor staat. Dan zul je Gods rijke zegen ervaren.



Nieuw bericht