Amelân

ameland-01maandag 05 mei 2008 08:30

Week 19.

Niels Joostens

Donderdag 8 mei 2008.

Niets lekkerder dan een heerlijk ontbijt in de zon, en die schijnt ook vandaag weer op en top. Wat dat betreft lijkt het wel zomer. Mijn vakantiehumeur lijkt niet kapot te krijgen. Tot dat je een reactie van een van je collega's onder een nieuwsitem leest. Gelukkig weet je zelf wel beter en kun je er dan ook wel om lachen. Maar bij de avond koffie dacht ik er nog even over na. Zoiets openbaar publiceren vraagt om een reactie. Ik ben niet van de afdeling: Wat me niet aanstaat haal ik van de website af. Tenzij het afbreuk doet aan het christelijke karakter van de ChristenUnie. Daarom voor iedereen die het lezen wil de feiten op een rijtje. En aan mijn collega het verzoek eerst na te denken en na te gaan voor er wordt gereageerd.

Woensdag 7 mei 2008.

De jaarrekening krijgt met dit warme weer minder aandacht dan ik eigenlijk zou willen. Gelukkig is het niet zo'n heel erg groot stuk en denk ik dat ik er ook niet zo heel erg lang over doe om het te lezen en inhoudelijk te beoordelen. Bovendien is er later nog een fractieoverleg en meestal vullen we elkaar dan prima aan. Het warme weer is in de duinen prima uit te houden, want er staat een heerlijk zeebriesje. Je verbrand alleen wel ongemerkt en ik heb het 's avonds dan ook best wel koud. Nouja het is ook niet echt normaal voor de tijd van het jaar om in je korte broek de avond door te brengen. Ik heb al gehoord dat het weer de komende dagen zo mooi blijft. Ik hoop het!

Dinsdag 6 mei 2008.

Als ik de krant moet geloven, en dat doe ik voor het gemak maar even, kunnen we als gemeente een rechtzaak verwachten. Opnieuw is het woonschip in het Afwateringskanaal inzet van strijd. Eerder al heb ik samen met anderen aangegeven dat dit vaartuig of aan de gestelde normen moet voldoen of moet verdwijnen. De gemeente is behoorlijk coulant geweest en heeft verschillende kansen gegeven om de zaak op tijd op orde te hebben. Wethouder Scheidema heeft bij een commissievergadering eerder dit jaar al aangegeven dat de gemeente handhavens op zal gaan treden. Daar hou ik hem in ieder geval strikt aan. Nu iets onder de rechter komt is het straks ook lastiger om uitspraken te doen. Op zichzelf is dat een goed gebruik, het recht zegeviert ten slotte altijd. Ik vind het een krasse uitspraak maar goed. De commissie bezwaar en beroep heeft ook een advies uitgebracht. Omdat niet aan de voorwaarden is voldaan, zou de vergunning volgens deze commissie ook feitelijk moeten worden ingetrokken. Ik ben er in elk geval niet voor om opnieuw een kans te geven. Die tijd hebben we wat mij betreft nu wel eens gehad. Je hebt inderdaad rechten, maar daar staat dacht ik ook iets tegenover. Dat laatste wil nog wel eens worden vergeten. Hier op Ameland hebben ze zoiets eens gehad met een Duitser die op een niet al te best schip wilde overwinteren. Daar heeft men snel en goed een einde aan gemaakt. Ik heb begrepen dat de burgemeester hem persoonlijk op de veerboot richting Holwerd heeft gezet. Ik heb de woonschepenverordening er nog maar eens bijgepakt. Volgens mij hebben we onderhand voldoende in handen om op grond van deze verordening de zaak aan te pakken. [PDF van de woonschepenverordening.] Jammer dat de berichtgeving opnieuw eenzijdig is. Het zou denk ik goed zijn om ook de kant van het verhaal van de gemeente er naast te zetten. Dat zou het artikel krachtiger maken. Die mist nu en dat is voor de mogelijkheid tot objectievere beeldvorming erg jammer.

Maandag 5 mei 2008.

Het is groot feest vandaag in verschillende steden. Ook Groningen heeft in het Stadspark haar eigen bevrijdingsfestival. Zelf ga ik opnieuw naar Ameland. De dodenherdenking is voor mij belangrijk genoeg om de vakantie twee dagen te onderbreken. Ik pak 's morgens dus nog de goede editie van het Dagblad. Goed dat er eindelijk iets wordt gedaan aan de gevaarlijke situatie rond de school in Kolham. Het is een goed begin en ik hoop dat ook de andere scholen snel iets veranderd zien aan de verkeersveiligheid. Wat mij betreft eerst in Siddeburen ("De Springplank") en Harkstede ("De Borgstee"). In het blad Zebra kom je voorbeelden tegen van inrichting van de openbare ruimte die succesvol zijn. Een goed voorbeeld daarvan is te vinden in Zuidlaren. Ik heb de jaarrekening 2007 ook maar even meegenomen. Mocht het de komende dagen nog slecht weer worden dan heb ik in ieder geval wat te doen ;) De cijfers van de jaarrekening laten een positief resultaat van ruim 8 ton zien. Dat is mooi, maar ik moet nog lezen hoe we daar aan zijn gekomen. Misschien kom ik er morgen al wel aan toe.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht