Zwart wit.

zwmaandag 21 april 2008 08:30

Week 17 per dag.

Niels Joostens

Zaterdag 26 april 2008.

De zoveelste reunie van de Malawigroep (ik ben de tel al kwijt) heeft vandaag een heel bijzondere gast. Onze vriend Vincent is deze weken over uit Malawi om tijdens het voorbereidingsweekend uitleg te geven en mee te werken aan verschillende acties. Gelukkig had hij ook nog een middag en avond tijd voor ons. We brengen samen met hem een bezoek aan Aqua Zoo in Leeuwarden. Ik was er nog nooit geweest en had eigenlijk geen idee van wat er te zien zou zijn. Vincent vond dit kooien van dieren maar vreemd, ze kennen het daar ook helemaal niet alles loopt er los en de geiten hebben er hooguit een touwtje om de nek om niet te veel in de richting van de akkers te lopen. Goed om iedereen weer eens te spreken en om te horen dat het met iedereen goed gaat. Kan ik aan het eind van de week ook nog eens toepasselijk afsluiten. Zwart en wit werkt namelijk prima samen.

Vrijdag 25 april 2008.

De laatste dag voor het begin van de meivakantie en dat is standaard LSD, we hebben dus de laatste "lesdag" van de eindexamenkandidaten. Die hebben zich weer behoorlijk uitgesloofd in het maken van een programma waarin wraak wordt genomen op alle jaren die ze hebben mogen doorbrengen op school. Het is lang geleden dat ik op een skippybal mocht springen. Dat kon ik vroeger naar mijn idee toch echt beter. Nu eerst twee hele weken heerlijk vakantie.

Donderdag 24 april 2008.

Het jeugdbeleid komt weer een beetje verder omdat we weer nieuwe afspraken hebben kunnen maken. Binnenkort kunnen we verder werken aan de conferentie en er wordt nagedacht over een activiteit om te zorgen voorr een leuke en praktische entourage. Omdat de raadsvergadering is komen te vervallen kan ik 's avonds mooi naar school in Delfzijl waar de brugklas een circusvoorstelling heeft voorbereid. Het is erg goed en ook leuk gedaan. Heb ik toch nog een heel erg leuke avond gehad. En nee ik ga geen vergelijking maken tussen beide evenementen. Daar rekenen de clowns natuurlijk wel op. Jammer dan, die vind ik niet grappig genoeg.

Woensdag 23 april 2008.

Nog gekeken naar NOVA Den Haag Vandaag? Ik val er vanavond midden in en zie dat de VVD al weer druk doende is om bij monde van Henk Kamp Telegraaf minnend Nederland aan zich te binden. Nu was die krant in de oorlog letterlijk fout en in mijn ogen zijn ze dat tot op de dag van vandaag gebleven. En eindelijk kwam er ook eens weer een stevig verweer van het CDA, eindelijk durfden ze het eens aan om ook de liberalen weer eens stevig aan te pakken. Want als je in je vaandel de gedachten van de Verlichting en de Franse revolutie voert mag je ook wel eens weer worden gewezen op gelijkheid en vrijheid voor iedereen. De regels zijn dacht ik duidelijk en als je het er niet mee eens bent pas je de regels maar voortijdig aan. Daar heb je gedurende je eigen kabinetsdeelname ook voldoende tijd en kansen voor gehad. Je gaat nu niet tijdens het spel de regels aanpassen. Landelijk is mijn waardering voor het CDA weer een klein beetje gestegen. alleen jammer dat het CDA in Hoogezand daar weer behoorlijk afbreuk aan doet door over de ruggen van gehandicapten politiek van de koude grond te bedrijven. Als je daar vanuit je christelijke overtuiging terecht iets van zegt ben je ineens een Farizeer. Kom ik toch nog uit bij broederschap. Soms heb je je "kleine" christelijke broertje nodig om op koers te blijven.

Dinsdag 22 april 2008.

Het wordt vandaag weer een latertje want er zijn opnieuw ouderspreekavonden. Ik schrijf het bericht dan ook met een dag achterstand. Niet de bedoeling maar soms ontkom je er gewoonweg niet aan. 's Middags was het weer zo mooi dat ik even door het doprsrandpark heb gewandeld. Op 15 mei is de opening en kunnen we met recht zeggen dat er weer iets moois in het dorp is gerealiseerd. Ik verwacht dan ook eigenlijk dat gemeentebelangen terug komt op de grote woorden die ze eerder heeft gesproken en geschreven. Iedereen kan het wel eens verkeerd begrijpen dus is het niet zo moeilijk om dat ook eens toe te geven lijkt me. De feiten spreken voor zich en ik heb al heel wat enthousiaste jonge gebruikers gezien. Daar doe je het ten slotte ook voor.

Maandag 21 april 2008.

In een onderzoek van Daadkracht (persbericht en onderzoek) naar de tijdsbesteding van raadsleden blijkt dat er nogal wat verschillen zijn in de tijdsbesteding tussen raadsleden van verschillende partijen. Zo besteden ChristenUnie raadsleden veel meer dan gemiddeld tijd aan het lezen en behandelen van raadsstukken. Verder blijkt uit het onderzoek dat raadsleden meer tijd willen besteden aan contacten met burgers en minder aan vergaderen en pers. Wat betreft dat vergaderen zit het in Slochteren wel goed. Ik ben niet van de afdeling vergaderen om het vergaderen. Het moet zinvol zijn en resultaat hebben. Ik besteed mijn tijd als dat niet het geval is liever op een andere manier. Sinds het dualisme is de taak van de gemeenteraad ook anders komen te liggen. Dat betekent meer de straat op en in contact met burgers. Controleren op hoofdlijnen en initiatieven nemen. Nu krijg ik door werken, leven en kerken in deze gemeente al heel wat informatie. Maar wat actiever de burger opzoeken zou geen kwaad kunnen. Eigenlijk zouden we volgens de normen die daar voor zijn bedacht, nog maar voor éénderde van onze tijd met vergaderen bezig moeten zijn. Zolang ik niet de indruk heb dat raadsfracties in Slochteren ook echt tweederde van hun taak anders besteden mag er eerst wel eens gekeken worden naar de eigen taakopvatting en taakinvulling en mogen er wel minder grote woorden worden gesproken over een gecancelde vergadering. Opvallend zijn de voetnoten in het onderzoek. De ChristenUnie krijgt een eigen vermelding in het links-rechts spectrum. Zwart-wit denken is er bij ons niet bij en dat valt ook de onderzoekers op. Ik ga maar eens kijken op welke manier ik aan een goede 1/3 2/3 verdeling kom.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht