De moeite?

border mex-usadinsdag 25 maart 2008 08:30

Week 13.

Niels Joostens

Vrijdag 28 maart 2008.

Het  was inderdaad een fitna, want ik heb begrepen dat dit in de meest letterlijke vertaling beproeving betekent. Het was dan ook een beproeving om het te zien. Het commentaar in het Nederlands Dagblad van vandaag was dan ook een prima weergave van mijn eigen gevoel. Ik heb gekeken naar amaturistisch knip en plakwerk. Ons nationale H2O2 wonder voldoet opnieuw prima aan de term veel geschreeuw maar weinig wol. De geloofwaardigheid van deze met veel bombarrie aangekondigde film is comleet verdwenen. Het wordt nu meer dan ooit tijd dat de politiek optreedt tegen dit soort paniekzaaierij.

Donderdag 27 maart 2008

Soms zijn ze erg de moeite waard en hebben we ook echt wel wat te bespreken. Vanavond is het in de raad helaas herkauwen geblazen. Alles wat in de commissie al naar voren is gebracht wordt vandaag opnieuw naar voren gebracht. Sommige raadsleden hebben nog enigzins de moeite gedaan om een ander papiertje om de inhoud te doen. Anderen herhalen de vragen letterlijk nog een keer. Natuurlijk hebben wij als fractie ook gekeken of we nog iets over het hoofd hadden gezien, een verduidelijking konden gebruiken. Dat was niet het geval, van ons dus geen magnetronprakje voor de wethouder. Het roept bij mij persoonlijk wel de vraag op of we niet op een andere manier inhoud kunnen geven aan het raadswerk. Wie weet komen we daar binnenkort nog wel eens over te spreken. Toch heb ik vanavond wel als nuttig ervaren. Ik heb twee data kunnen vastleggen om zowel te spreken over verkeersveiligheid als over het jeugdbeleid. En natuurlijk is het altijd goed en gezellig om ook je mede raadsleden weer eens te ontmoeten.

Woensdag 26 maart 2008.

Zoals bijna iedere regelmatige e-mailer wel zal weten. Hoe vaker je mailt des te sneller loopt je mailbox vol. Het blijft natuurlijk een handig middel, al ben ik zeker een paar minuten per dag kwijt om het kaf van het koren te scheiden. Soms zitten er hele leuke mailtjes bij zo ook die van Willem Molema, verslaggever bij het Dagblad en zoals ik nu zie treedt hij in de voetsporen van fractiegenoot Gerrit. Hij zet in ieder geval een mooi prototype van een boer neer in een filmpje van de ANWB over verkeersonderwijs. Over verkeer mag hij wat mij betreft binnenkort weer schrijven in de krant want dan komt de ChristenUnie vertaalslag van de enquête naar verkeersveiligheid.

Dinsdag 25 maart 2008

Je bent je er meestal niet van bewust dat je de gemeente Slochteren verlaat. Dat het anders kan merk ik vandaag. In Slochteren is het fietspad mooi sneeuwvrij, maar ik ben nog maar net in de gemeente Appingedam of ik mag me een weg banen door papperige sneeuw. Het schiet dan ook niet echt op het laatste stukje. Het valt me vaak op dat het fietspad er in de gemeente Slochteren er netjes bij ligt en ook bij vorst en sneeuw snel wordt gestrooid. Grenzen doen er soms dus weldegelijk toe. Modern is het spreken over een global village, de wereld is een dorp. Wanneer je dat wilt volhouden geef je direct ook aan dat je er een behoorlijk westerse kijk op de wereld op na houdt. Grenzen doen er vaak nog steeds toe. Niet in Europa, want daar zoef je met de trein over grenzen als zouden ze niet bestaan. Wie de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten wil passeren is minder gemakkelijk uit. Allerlei waarschuwingen die op een goede bijsluiter van medicijnen niet zou misstaan, moeten je de lust om de grens naar het "beloofde land" over te steken al ontnemen. Wie het toch wil proberen mag eerst over de Rio Grande en dan over het streng bewaakte hek. Is dat allemaal gelukt dan kun je altijd nog stuiten op een paar patriottische Texanen die je met een wapen in de handen snel weer aan de overzijde van de rivier helpen. Daarmee vergeleken is de overgang tussen Slochteren en Appingedam een relatief klein obstakel.

Maandag 24 maart 2008.

De witte kerst is al bijna spreekwoordelijk. Maar van een witte Pasen heb ik nog nooit gehoord. Mijn katholieke broeders en zusters hebben wel een witte donderdag. Trouwens ook steeds vaker te signaleren in de protestantse kerken. Ik heb me vandaag wel vermaakt in de sneeuw. Op Ameland lag er niet zo gek veel, maar toch is het wel een apart gezicht om de duinen eens wit te zien worden.  Een fietstocht door het bos en een wandelingetje langs het strand maken de middag compleet. Heerlijk zo'n lang weekend!

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht