Voorjaarsvakantie.

voorjaarsvakantiemaandag 25 februari 2008 08:30

Week 9 per dag.

Niels Joostens

 

 

 

Donderdag 28 februari 2008.

Ik ben aan het genieten van de mooiste zonsondergang van dit jaar tot nu toe. We hebben nog tien maanden te gaan, dus de kans dat er nog meer zullen volgen is groot. Het weer is vandaag wel veranderd. Het is nog steeds zonnig, maar de wind is bijna gaan liggen. Maar ook dan is een strandwandeling heerlijk. Ik ben nog niet eens toegekomen aan het bezoeken van het dorp. Maar dat kan morgen nog wel. De politiek in Slochteren zou normaal gesproken bijeen komen. Dat hebben we dit keer een week eerder gedaan. Landelijk speelt er weer genoeg. Nouja er speelt eigenlijk niks en dat zegt ook wel weer genoeg. Niksig een woord dat Arie Slob laatst gebruikte, gaat hier in ieder geval naar mijn idee met recht op. De Kamer staat weer op haar achterste benen vanwege een kop in de krant. Direct maar weer een spoeddebat. Het aantal spoedjes is inmiddels al zo groot aan het worden, dat ze het kan wedijveren met de bekende reclame van KPN. Ook daar heeft de afdeling transploft de handen vol aan de spoedjes.

Woensdag 27 februari 2008.

De vlokken schuim vliegen me om de oren als ik de veerboot naar Ameland neem. Heerlijk om de Waddenzee ook eens zo ruig te zien. De wind heeft er voor gezorgd dat het zeewater tot over de kade komt en dat gebeurt niet zo heel erg vaak. Door het hoge water stomen we ook mooi snel op naar de overkant. Zonovergoten ligt het eiland al te wachten. Kortom echt vakantieweer. Morgen maar eens een flinke strandwandeling maken. Ik hoop dat de harde wind nog even blijft. Niets mooier als schuimkoppen op de golven.


Dinsdag 26 februari 2008.

Deze vakantie wacht er weer een hele stapel boeken. Het eerste heb ik inmiddels al weer uit. Heren van de thee, is een boek wat me wel aanspreekt. Het gaat over ons koloniaal verleden. Niet echt iets om trots op te zijn, maar wel een deel van onze geschiedenis. Het volgt het leven van een familie aan de hand van de briefwisseling die er was tussen de Oost en Nederland. Tegenwoordig haast niet meer voor te stellen dat je elkaar soms nooit weer zag en alleen op papier met elkaar verbonden bleef. Ik onderbreek het lezen alleen nog om naar het Vragenuurtje te kijken. Het levert weinig echt belangrijke vragen op. En ik merk dat het kloppen en roepen ook zijn intrede heeft gedaan in het Nederlandse parlement. Tot voor kort alleen maar te zien in het Britse lagerhuis en bij onze zuiderburen. Ik ben maar weer verder in het boek gedoken.

Maandag 25 februari 2008.

Voorjaarsvakantie dus de wekker hoeft niet worden gezet. Heerlijk, geen gepiep en vroege nieuwsuitzendingen. Lekker eens uitslapen en daarna met een lekker bakje koffie maar eens nadenken hoe ik deze vrije dag in ga vullen. Ik laat het idee om naar de stad te gaan eerst maar weer eens bezinken. Winkelen is best wel leuk, maar om er nu een lentedag voor te missen? Daarom besluit ik er eens op uit te trekken en het dorpspark in wording eens te bewonderen. Eerder heb ik de kranen er al flink aan het werk gezien. Ze hebben er wat moois van gemaakt. Daarna toch nog maar even de map met losse stukken op het gemeentehuis doornemen. Daarin zit altijd wel weer lezenswaardig materiaal. Goede initiatieven van andere gemeenten en nuttige informatie van het rijk en meestal ook nog wel een aantal brieven van burgers. Ik ben weet helemaal bij.

 

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht