Voorjaar?!

crocusmaandag 11 februari 2008 08:30

Week 7 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 15 februari 2008.

Mag ik ook eens kinderachtig doen? Vast wel voor een keertje en ik beloof dat het niet al te vaak zal gebeuren. Het is eigenlijk ook heel erg makkelijk en sommige "stukjesschrijvers" van bepaalde "fractie" zijn er erg goed in. Ze hullen hun verhalen vaak in behoorlijk dubbelzinnige titels. Daaruit kun je opmaken dat ze aardig wat letters uit "Jeruzalem" hebben gelezen. Je zou denken dat ze met alle "levenservaring" die ze hebben misschien wel wijzer zijn geworden. Zou je denken toch? Nee, vergeet het.... zodra ze ook maar het kleinste vermoeden hebben dat je hen iets verkeerds aandoet gaan ze "huilen". Omdat ze er toch zo goed in thuis zijn, één advies die balk en die splinter zijn vast nog wel blijven hangen. Maar volgens mij is dat om maar even bij dezelfde bron te blijven paarlen voor de zwijnen. Benieuwd hoe voorspelbaar het nu weer gaat worden. Het is weer tijd om het aan de "kinderen" over te laten, dat is ze helaas wel toevertrouwd.

Donderdag 14 februari 2008.

Na een dag werken nog even een verdiepingsbijeenkomst volgen lijkt vooraf niet zo heel erg plezierig. Toch valt het vanavond in de auditcommissie prima vol te houden. Omdat er een aantal raadsleden heeft aangegeven niet te kunnen vanavond schiet het sowieso lekker op. Na iets meer dan een uur zijn we klaar en kunnen we terugkijken op een prettige vergadering met de nieuwe voorzitter. Die loopt daarmee eigenlijk al eventjes vooruit op de officiële vaststelling van de nieuwe voorzitterschappen. Daar kun je dan wel heel formalistisch over te doen, maar dat schiet natuurlijk praktisch weer niet op. Daarna heerlijk kunnen lezen in een boekje vol leuke, praktische en herkenbare columns. Er zitten echt juweeltjes bij.

Woensdag 13 februari 2008.

Als het even meezit wordt er vandaag in Groningen gepraat over de WGR Meerstad in de commissievergadering in Groningen. Alhoewel ze er daar volgens mij nog steeds een andere benaming voor hebben. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze daar tegen de voostellen aankijken. Eerder heb ik al aangegeven me prima te kunnen vinden in de manier waarop er invulling wordt gegeven aan de verdeling. Iedere fractie in Slochteren is vertegenwoordigd. Lijkt me niet eens zo gek en het is volkomen fair dat Partij van de Arbeid de overgebleven zetel in zal nemen. Ze zijn namelijk in stemmen al groter dan de tweede en derde partij en Slochteren en een factor 4 zo groot als de kleinste partij. De stad kent meerdere partijen, de verwachting is dat partijen die dat willen zitting kunnen nemen. Het animo schijnt er een stuk kleiner te zijn heb ik begrepen. We zullen het ongetwijfeld horen.

Dinsdag 12 februari 2008.

Bij de slapen begin ik steeds grijzer te worden. Dat laat me overigens volledig koud, voor mij geen smeerseltjes in het haar. Sinds ik daarmee eens iemand op het gemeentehuis heb zien lopen kwam bij mij het besluit om dit zelf nooit te doen. Vanmorgen kan ik er al vast even aan wennen hoe het is om volledig grijs door het leven te moeten. De mist en de kou zorgen voor rijpvorming op mijn haar. Het zag er volgens collega's naast lachwekkend ook erg wijs uit. Ik denk dat ik het voorlopig toch eerst maar bij de slapen laat. Morgen bespreekt de stad de WGR Meerstad in opinierend verband. Ik heb daarom al even mailcontact gehad. Ben erg benieuwd naar de uitkomsten van het debat in de stad. Of het gezamelijke en gelijkwaardige ook vanuit de stad even sterk wordt beleefd is nog even afwachten.

Maandag 11 februari 2008.

’s Morgens zit ik al fluitend op de fiets te genieten van het prachtige weer, wat mij betreft houden we het de komende dagen zo. Het weerbericht van onze Zuiderburen maakt me daarover wel iets minder optimistisch. Ze hebben daar al wel voorjaarsvakantie, daar moet ik nog een tijdje op wachten. Ondanks het mooie weer fiets ik nog even langs het gemeentehuis om de mail, post en map losse stukken door te werken. Daarna heerlijk genieten van het zonnetje.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht