Groei!

groeimaandag 28 januari 2008 08:30

Week 5 per dag.

Vrijdag 1 februari 2008.

Soms krijg je informatie voor je die eigenlijk wel heel erg bekend voorkomt. Zo'n idee had ik ook gisteravond. Het bestuurskrachtonderzoek dat door de provincie heel erg belangrijk wordt gevonden stelde helemaal niets voor. Of zoals Gerrit Hooikammer terecht zei "Deze informatie had je ook zo uit de gemeentegids over kunnen nemen" Opvallend was wel dat de eerste indruk van de onderzoekers is dat er veel gebeurt in Slochteren. Niet alleen maken van beleid maar ook een goede en sterke uitvoering ervan maakt dat we de positieve uitzondering zijn in vergelijking met andere plattelandsgemeenten. Nu komen de interviews en ik hoop dat daar in elk geval nuttiger informatie uitkomt. Nuttig is in elk geval de bijeenkomst in Utrecht van VO centraal. Met een aantal flink nieuwe lesmethoden en erg veel informatie over opzet en didactische achtergronden maak ik me op voor vertrek naar Lunteren. Believe me trust HIM, alleen de titel spreekt al enorm aan. Het programma voor vanavond is echt fantastisch. We hebben een leuke groepsopdracht, de band speelt goed en de sfeer is enorm enthousiasmerend. Na afloop van het formele programma pakken we nog even paar wit biertjes aan de bar. Langzaam wordt het ook buiten witter. Het sneeuwt hier behoorlijk.

 
 
 
 
 
 
 
 

Donderdag 31 januari 2008.
  
De vlag met wimpel kan in top want onze koningin Beatrix wordt vandaag 70 jaar. Een respectabele leeftijd waarop de meeste mensen het al een tijdje rustiger aan doen. Maar waarom zou je dat wat goed is veranderen? En zolang ze er zelf nog de kracht voor krijgt mag ze nog wel een tijdje door. Vanavond nog een lang overleg en dan is het spullen pakken. Vrijdag ben ik op een onderwijscongres in de Jaarbeurs om vervolgens door te reizen naar Lunteren voor een tweedaags congres over het thema "Believe me, Trust HIM".  
 
Woensdag 30 januari 2008.
  
Bij de koffie lees ik graag de krant direct even door. Doorlezen is vooral het snellen van koppen. Later lees ik dat wat me lezenswaardig lijkt wel beter door. Blijkbaar is het groot nieuws als de ChristenUnie in actie komt tegen het vertonen van porno op de publieke televisie. Tegenwoordig kun je dit soort artikelen direct lezen op Internet voorzien van commentaar. Direct de ideale graadmeter voor de publieke opinie. Sommige reacties van mensen die je toch wel een zeker verstand toedicht zijn wel heel erg vermakelijk of eigenlijk -rekeninghoudend met dat veronderstelde verstand- te triest voor woorden. Ik denk dan aan de opmerkingen van het VVD fossiel Remkes. Waar de ChristenUnie zich druk om maakt want er zit een uitknop op zo'n apparaat! Ja, zo lust ik er nog wel een paar. Waarom deelt de politie bekeuringen uit als je te snel rijdt, er zit toch een gaspedaal in dat dieper kan worden ingetrapt? Zo'n reactie geeft wel aan dat je eigenlijk helemaal niet in wilt gaan op de eigenlijke bezwaren en er daarom maar liever een geintje van maakt. Op de krantenfora is opvallend veel bijval voor het standpunt van de ChristenUnie. Gelukkig maar. 
 
Dinsdag 29 januari 2008.
 
Na de jaarwisseling maakt het Instituut voor Publiek en Politiek IPP bekend hoeveel leden de verschillende politieke partijen in de loop van het jaar hebben gewonnen of verloren. De algehele tendens is dat er ieder jaar minder mensen zijn die lid zijn gebleven van een politieke partij. De ChristenUnie is daarop de afgelopen jaren gelukkig een uitzondering. We groeien, en gelukkig is de groei in stemmers nog groter dan de groei in ledental. Mensen herkennen zich gelukkig in de politiek van de ChristenUnie en daar werken we dan ook hard voor. Goed om te zien dat die inspanningen worden gewaardeerd. Vanzelfsprekend is dat laatste natuurlijk niet., andere partijen verliezen leden, terwijl ze toch echt wel aan het werk zijn. Om zichtbaar te zijn in de samenleving moet je ook actief onderdeel willen zijn van die samenleving. Als het even kan zijn we dan ook te vinden op activiteiten waarvoor we zijn uitgenodigd. Dat lukt helaas niet altijd omdat er ook nog gewerkt moet worden. Dan biedt ook de mogelijkheid van de techniek kansen. Daarom kan er nu ook via de digitale ideeënbus een bericht voor ons worden achtergelaten. Een nieuwe mogelijkheid die naast al die andere een goede aanvulling is op de mogelijkheden die er al waren.
 
Maandag 28 januari 2008.

Groeien kun je op verschillende manieren. Groeien is goed en mooi en past ook goed bij het leven. Toch zitten er ook schaduwkanten aan de groei. Ooit verscheen er een rapport met als welluidende titel "Grenzen aan de groei." Het rapport van de Club van Rome schetste een somber toekomstbeeld. Als het allemaal door zou gaan op de manier van toen was de wereld ten dode opgeschreven. Geen prettig vooruitzicht en achteraf bleek het allemaal veel minder zwart dan eerst werd gedacht. Groei is iets dat vooral past bij jonge mensen. Fantastisch hoe ze soms naar het leven kunnen kijken. Dat kan echt raken, down to earth en heerlijk concreet. Geen saaie, wollige en politiek correcte taal. Wat dat betreft kunnen we bij ze in de leer gaan. Toch zijn ze juist vanwege die puurheid erg kwetsbaar. Het is belangrijk om hen te begrijpen wanneer ze het moeilijk hebben. Daarom is er vanuit mijn kerkelijke gemeente een cursus jongerenpastoraat georganiseerd. Zelf kon ik er -helaas- de tijd niet voor vinden, maar vanwege de verdrietige gebeurtenis in de gemeente zijn we voor vanavond wel uitgenodigd om eenmalig deel te nemen. Praten over het meest wezenlijke: God houdt van ons! Daar draait het om als we het hebben over christelijke politiek. Laten zien wie Christus is! Hij die zichzelf gaf en het de moeite waard vond om met het uitschot om te gaan, die niet met een boog om prostitutie en ellende heen ging. Wees op onze verantwoordelijkheid naar elkaar. Juist op een avond als vandaag wordt ik me dat weer beter bewust. Een somber toekomstbeeld is niet nodig, de toekomst wordt gaaf, de toekomst is zeker.
Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht