Communiceren.

hallomaandag 21 januari 2008 08:30

Week 4 per dag.

Niels Joostens

Zaterdag 26 januari 2008.

Het was me nog niet eens opgevallen bij het vluchtig lezen van het artikel zelf, maar opeens kijk ik wel erg verbaasd naar de kop boven het artikel dat melding maakt van het nieuwste vrouwelijke raadslid. Volgens het Dagblad brengt dat de stand op 5. Blijkbaar heb ik iets gemist, volgens mij stond de teller op 3 en gaan we nu naar 4. Een goede zaak dat er meer vrouwen in de politiek actief worden. Al was het ook bij de afgelopen verkiezingen voor de ChristenUnie moeilijk om ze op de kieslijst te krijgen, laat staan in de top 5. Maar ik heb stille hoop dat het de volgende keer beter lukt. Vrouwen schijnen op een andere manier te communiceren dan mannen. Misschien worden de debatten er dan ook wel levendiger en leuker van. En een beetje vrouwelijke intuïtie is natuurlijk nooit verkeerd. Oké genoeg hierover. Opnieuw komt er vanuit de fractie in Hoogezand een goed idee. Jeanette van der Woude oppert om een ideeënbus te lanceren op de websites. Het bericht dat ze daarbij aanhaalt geeft een voorbeeld van een ChristenUnie fractie waar dit goed werkt. Inmiddels staat het er na een tijdje "knutselen" al weer online. Te vinden op http://slochteren.christenunie.nl/idee Het persbericht gaat binnenkort de deur uit. Hopelijk wordt zo een groot publiek bereikt en komt de politiek dichter bij de burgers.

Vrijdag 25 januari 2008.

Onder het motto beter laat dan nooit valt ook het bekijken van de DVD die is gemaakt van het kamp met de oudste groep van de jongere jeugd in de kerk. Mooi om eens terug te zien. Ik ken nu ook de daders die er voor hebben gezorgd dat mijn overtocht per zelfgebouwd vlot niet helemaal droog is verlopen. Er is veel gelachen en ook bij het bekijken van de beelden is het een groot feest van herkenning. Nog een jaartje wachten en we kunnen weer los. Ik ga graag weer mee. Nu eerst tijd voor een "nachtmutsje" en heerlijk genieten van het weekend. Want voor je het weet is het weer voorbij.

Donderdag 24 januari 2008.

De eerste vergadering van de raad waar ik geen stukken voor heb hoeven lezen is vanavond gehouden. We hebben dan ook alleen maar rituelen af te werken. Alhoewel ik het spreken over rituelen van weinig respect vind getuigen. We hebben het natuurlijk wel over belangrijke onderwerpen. De benoeming van Adrie Scheidema wordt unaniem gesteund en dat is in elk geval al een mooie basis voor een samenwerking die naar mijn idee succesvol zal zijn. Ook de benoeming van Jannie van der Meer tot nieuw raadslid voor de VVD vindt daarna zonder problemen doorgang. De clubs zijn weer compleet, en we kunnen dan ook weer aan het werk met elkaar. Kortom zolang rituelen nog mooie zaken opleveren moeten ze zeker niet worden afgeschaft.

Woensdag 23 januari 2008.

Het is de tijd van Open Dagen in onderwijsland. En dat weet ik niet alleen omdat het in 't Bokkeblad staat. Ik mag samen met de collega's aan het werk om aanstormend talent te begroeten en van informatie te voorzien. Het wordt weer een gezellige avond, en nu maar hopen dat het ook succesvol is geweest. Aan de inzet heeft het in elk geval niet gelegen. Na afloop zap ik nog even langs de netten om daar te zien dat het bestaansrecht van D66 nu helemaal is verdwenen. De kroonjuwelen zijn verpulvert. Nu heb je die voor de door hen voorgestane republiek ook niet nodig, maar ik heb het idee dat we daar nog heel veel jaren mee verder kunnen. Sterker nog let's hope so!

Dinsdag 22 januari 2008.

Omdat geschiedenis me altijd wel heeft aangesproken volg ik de laatste tijd de serie "In Europa" Het boek dat erbij hoort heb ik al eens gelezen, maar zo'n pil nodigt nu ook weer uit om gelezen te worden. En omdat het zo boeiend is geschreven worden de nachten de afgelopen dagen steeds korter. Gelukkig kan ik met weinig toe. Op uitnodiging van de Adviesgroep Harkstede-Scharmer eo ben ik 's avonds aanwezig bij de ondertekening van het convenant met de gemeente. De daarop volgende presentatie van NOVO geeft een mooi beeld van de manier waarop ook mensen met een beperking vanwege een handicap een hele eigen en nuttige plek in de samenleving in kunnen nemen. Een gebied dat volop in ontwikkeling is kan zo'n actieve adviesgroep goed gebruiken. Veel succes bij jullie werk.

Maandag 21 januari 2008.

Het zal wel aan mij liggen maar voor mijn gevoel schieten we als een achtbaan door de tijd. Het is per slot van rekening nog maar drie weken geleden dat we oud en nieuw vierden en ik heb het idee dat er sinds die tijd alweer zoveel is gebeurt dat we zo onderhand al wel een paar maanden verder moeten zijn. Echt winter wil het ook al niet worden en een flinke herfstregen zorgt er voor dat ik drijfnat thuis kom vandaag. Politiek is er niet zo heel erg veel aan de orde. De raadsvergadering in januari gaat dit keer vanwege een wethoudersbenoeming wel door. Daarna wordt er voor de VVD ook direct een nieuw raadslid geïnstalleerd. Het lijkt er op dat ik een nieuwe buurvrouw krijg in de raadszaal. Leuk! Alle verschuivingen hebben ook weer tot gevolg dat er verschillende functies vrijkomen. Er komt een voorzitterschap vrij en dat kan ook weer een domino-effect hebben in de andere functies. De ChristenUnie zal zeker niet weglopen voor haar verantwoordelijkheid en zal als dat nodig is een vrijgekomen functie vervullen. Ten slotte moet een goed verloop van de vergaderingen wel worden gewaarborgd. Zorgvuldigheid op dit punt is ook ontzettend belangrijk. Ondertussen ben ik ook al weer een tijdje in mailcontact met het landelijk bureau om een paar functionaliteiten op de website de lucht in te brengen. Communiceren via Internet is een bijna niet meer weg te denken onderdeel van de politiek. Goed communiceren is een kunst en die kunst valt te leren. De training daarvoor staat al gepland, samen met de ChristenUnie Hoogezand. Ik kan haast niet wachten.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht