Moon and stars

maan en sterrenmaandag 14 januari 2008 08:30

Week 3 per dag.

Niels Joostens

Donderdag 17 januari 2008.
 
Ik had er wel eens van gehoord maar ik was er nog nooit geweest. Vandaag moet ik naar Zeerijp of all places waar we als team een studiemiddag en -avond houden in een voor dit soort gelegenheden verbouwde boerderij. Het doet allemaal een beetje mysthiek aan en dat blijkt ook wel als we ons met de teamactiviteit bezig moeten houden. Met bepaalde lijnen wordt een alfabet gemaakt en daarmee wordt een zin gevormd. Ik klieder mijn paneeltje direct maar vol met een paar mooie, felle kleuren. Het eindresultaat ziet er beter uit dan ik had verwacht. Best wel apart om eens te doen, maar geef mij maar een flink inhoudelijke scholingsbijeenkomst. ik ben vast niet mystiek genoeg.
 
Woensdag 16 januari 2008.
 
Vanmorgen vroeg hoor ik het vreselijke bericht dat een oud- klasgenoot van mijn broertje is overleden. Gisteravond toen ik thuis kwam was het allemaal al heel erg spannend. Maandag citeerde ik "God of our history, God of the future that will be
What will you make of me, I come to you." Die woorden komen nu wel heel erg dichtbij en krijgen een diepere betekenis. God houdt ons leven in Zijn hand, voor mensen onbegrijpelijk. We leven en op de tijd die Hij bepaald is het genoeg. The future that will be en waar wij nog op wachten is voor hem al werkelijkheid geworden. Voor de ouders, vrienden en familie bidt ik de kracht van Gods Geest. Hier wordt je stil van.
 
Dinsdag 15 januari 2008.
 
Het kon wel eens een lange dag worden vandaag. Zo heel erg veel lessen staan er vandaag niet op mijn rooster. Ik ben dus mooi op tijd terug en kijk  dan ook weer eens het vragenuurtje van de Tweede Kamer. Nog niet zo heel erg lang geleden gingen er stemmen op om dit wekelijkse uurtje af te schaffen. Na vandaag kan ik daar alle begrip voor hebben. Het had wel een heel erg loos karakter, en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat men het drukker heeft met het idee "Ik kom op tv" dan met de zaken waar het echt om gaat. Later vandaag volgt er nog een lange vergadering van de MR.
 
Maandag 14 januari 2008.

De laatste dagen is er weinig anders in het nieuws geweest dan Amerika. We volgen als Nederlanders de verkiezingen op de voet. Begrijpelijk want het gaat ten slotte om de machtigste man/vrouw van de wereld. Je kunt zelfs een stemwijzer invullen om te kijken welke kandidaat er het beste bij je past. Nederlanders schijnen voor het overgrote deel bij een democraat uit te komen. Ik ben de uitzondering op de regel want bij mij staat de eerste op plaats twee. De stars en stripes zullen ook de komende maanden de media blijven beheersen. Toch heeft de weblog deze week een andere titel. Die heb ik gekozen omdat ik vandaag op weg naar het werk op de Ipod weer eens naar het nummer God of the moon and stars luisterde. Ik heb het vandaag al verschillende keren opnieuw geluisterd. Want ik vind het een geweldig mooi nummer. Het laat de liefde van God voor iedereen zien. Het is geen soft verhaal, het confronteerd en het kan zelfs boosheid opwekken. maar uiteindelijk kan ik niet anders dan volop Amen! zeggen.

God of the moon and stars
God of the gay- and singles bars
God of the fragile hearts we are, I come to you

God of the meek and mild
God of the reckless and the wild
God of the unreconciled, I come to you
God of our life and death
God of our secrets unconfessed
God of our every breath, I come to you

God of the rich and poor
God of the princess and the whore
God of the ever open door, I come to you
God of the unborn child
God of the pure and undefiled
God of the pimp and pedophile, I come to you

God of the war and peace
God of the junkie and the priest
God of the greatest and the least, I come to you
God of the refugee
God of the prisoner and the free
God of our doubt and certainty, I come to you

God of our joy and grief,
God of the lawyer and the thief
God of our faith and unbelief, I come to you
God of the wounds we bear
God of the deepest dreams we share
God of our unspoken prayer, I come to you

God of the world that's lost
God of the lonely cross
God who has come to us, I come to you

Het nummer is ook te luisteren via Youtube God of the moon and stars.
Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht