2008!

2008dinsdag 01 januari 2008 08:30

Alle lezers van dit weblog wens ik een gelukkig en gezond 2008 toe! Ook in het nieuwe jaar staat de ChristenUnie voor u klaar.

Week 1 per dag.

Niels Joostens
Zaterdag 5 januari 2008.

Vandaag is het dan zo ver de NK sprint in Heerenveen! Op MSN is er al veel over gepraat en er kon op het laatst toch nog iemand mee nadat ik had gelezen dat er nog wel kaarten in de vrije verkoop beschikbaar waren. Wat een wedstrijden en een gezellig sfeertje. Jammer dat Annette  Gerritsen ten val is gekomen. Omdat ze in de bocht aan de zuidkant viel gebeurde het direct voor onze ogen. Best wel even schrikken, omdat de klap behoorlijk hard aankwam. Morgen gaan de wedstrijden verder en ik ben benieuwd wie er uiteindelijk de beste papieren blijkt te hebben. Thialf was weer ouderwets gezellig. En het algemene oordeel van de jeugd was dan ook dat we dit zeker nog eens moeten doen.

Vrijdag 4 januari 2008.

Ik ben net een terug van de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis. Het was er gezellig druk en ik was weer net op tijd voor de gebruikelijke toespraak van de burgemeester. Een optimistisch verhaal voor de toekomst, Slochteren groeit en er wordt hard gewerkt aan een visie samen met de inwoners. Tjuchem heeft haar ideeën voor de toekomst al aan het papier toevertrouwd, en het direct ook voor iedereen die dat wil ontsloten op de digitale snelweg op www.tjuchem.net Ik heb het nog niet geprint en doorgenomen, maar daar komt het de volgende week denk ik nog wel van.

Donderdag 3 januari 2008.
 
 
De oranje, rode, witte en blauwe schmink is inmiddels al ingeslagen en in dezelfde kleuren is ook de spuitverf voor het haar. Kortom ik ben weer helemaal voorbereid op het NK sprint in Heerenveen van komende zaterdag. Dit keer niet met de club Malawi-gangers maar met de jongeren waaraan ik jeugdvereniging geef. Een aantal kan tot hun eigen spijt niet mee vanwege volleybalwedstrijden. Daaraan doet een aantal fanatiek mee en niet zonder resultaat, want ik zag ze bijna allemaal in het Bokkeblad van vandaag staan. Ze zijn genomineerd voor de sportprijs van de gemeente Slochteren. Morgen wordt de winnaar bekend gemaakt en het zou natuurlijk mooi zijn als deze jonge groep sporters zou winnen. Maar ook de andere genomineerden gun ik deze prijs van harte.
 
 
Woensdag 2 januari 2008.

Hebt u uw handtekening al gezet onder het initiatief Nederland Benoemt en Bouwt? Ik heb dat inmiddels wel gedaan, omdat ik me voor het grootste gedeelte kan vinden in het punt dat ze hiermee willen maken. Het hele debat over de multi-culturele samenleving heeft naar mijn idee al veel te vaak te maken met een overschreeuwen van elkaar. Dit initiatief doet dit niet of in elk geval veel minder. Ook eerdere initiatieven hiertoe heb ik gesteund. Geert Mak heeft er twee brochures over geschreven die het lezen meer dan de moeite waard zijn (Gedoemd tot kwetsbaarheid en Nagekomen flessenpost) Ik merk ook dat we in onze omgeving soms de nuance flink missen. Tijd om die weer eens te zoeken en dit initiatief draagt daaraan bij. Op http://www.benoemenenbouwen.nl/ kunt u uw digitale handtekening plaatsten.

Dinsdag 1 januari 2008.

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Hoe het jaar en uit zal komen te zien durf ik niet te zeggen. Ik hoop op een politiek mooi jaar in onze gemeente. Het is denk ik goed om ook alvast wat vooruit te kijken. Niet dat ik heel erg veel op heb met goede voornemens want het blijft al te vaak bij alleen voornemens. Toch heb ik wel dit jaar wel een aantal. Allereerst wil ik proberen om dit jaar nog meer het geluid van de ChristenUnie naar voren te brengen. Daarom wil ik in ieder geval doen aan scholing. De cursus snel lezen en snel leren lijkt me, zeker met de vaker komende grotere dossiers, in ieder geval een goede. Maar ook de algemenere cursus vaardig in de raad staat op mijn lijstje voor dit jaar. Communicatie met de inwoners wordt als ik de verslagen van vergaderingen van jaren gelden lees al even veel jaren als belangrijk aandachtspunt gezien. Het is vooral een papegaaien geworden van dit woord. Echt veel wezenlijke veranderingen zijn er nog niet geweest op dit punt. Nu weet ik dat er niets zo moeilijk is als goed communiceren. Niet voor niets zijn de adviesbureaus op dit terrein amper te tellen. In 2008 zal ik voorafgaande aan de commissievergaderingen beginnen met de chat die ik eerder al heb aangekondigd. Belangrijk dus dat ik goed en vooral op tijd op de hoogte ben van de stukken. De stukken zijn zeker het afgelopen jaar steeds op tijd afgeleverd en ik hoop dan ook dat die goede trend zich in 2008 doorzet. Na de commissievergaderingen is er dan de mogelijkheid om te reageren op de standpunten die we in de commissievergadering naar voren hebben gebracht. Ik ben erg benieuwd of dit werkt. Ik leg de lat niet te hoog en evalueer in de zomer of en hoe het heeft gewerkt. In januari hoop ik ook het forum te kunnen lanceren. Het afgelopen jaar hebben we als fractie al gezocht naar meer samenwerking met collega fracties. De samenwerking met Hoogezand-Sappemeer verloopt erg goed, en vooral op een snelle en digitale manier. Ik denk dat we veel aan elkaar hebben. In het nieuwe jaar zal er ongetwijfeld weer veel aandacht zijn voor Meerstad. Daarmee komen we dus ook onze collega fractie in Groningen geregeld tegen. Nu 2007 is afgelopen kan er ook een balans worden opgemaakt. Met het bestuur is afgesproken dat er een jaarverslag zal worden gepresenteerd aan de leden. Daarin zullen we als fractie kort verantwoording afleggen voor de standpunten die we hebben ingenomen. Op de eerstvolgende ledenvergadering zal het aan het bestuur en de leden worden aangeboden. Kortom de ChristenUnie heeft genoeg te doen in 2008. Samen met de inwoners van de gemeente Slochteren, want daar doen we het ten slotte voor.
Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht