Feliz Navidad.

feliz navidadmaandag 24 december 2007 08:30

Week 52

Niels Joostens

Donderdag 27 december 2007.

Vandaag moet het toch zeker lukken om Camp Nou van binnen te zien. Dat lukt inderdaad en het is in elk geval de moeite meer dan waard geweest om nog eens terug te gaan. Er wordt zelfs door een aantal spelers rustig getraind op het veld. Het stadion is echt enorm groot. Je moet denk ik geen last van hoogtevrees hebben als je in een van de bovenste ringen een wedstrijd volgt. Ook het bij het stadion behordende museum is erg leuk om te zien. Prominente aanwezige is hier Johan Cruijff. Na afloop van het bezoek is het spullen pakken en op naar de luchthaven. De vlucht vertrekt om zeven uur en je moet twee uur van te voren aanwezig zijn. De vlucht blijkt een behoorlijke vertraging te hebben en het is dan ook al negen uur als we in de lucht zitten. We landen dan ook veel later dan verwacht en missen de trein op een paar minuten. Er zit dan ook niets anders op dan een nachtje doorbrengen op Schiphol en de eerste trein naar Groningen te nemen.

Woensdag 26 dezember 2007.

De metro blijft een ideaal vervoersmiddel in een grote stad. Een keer overstappen is soms het enige dat je moet doen en voor je het weet ben je ben je op de plek van bestemming. Jammer dat we dit vervoersmiddel in Nederland zo weinig kennen. Toch moet ik vandaag nog een aardige klim maken om bij het Park Guell te komen. Om het te vinden heb je de bordjes eigenlijk niet eens nodig. Het volg de Japanner gaat ook hier weer prima op. De werken van Gaudi in dit park zijn echt ontzettend mooi. Ontzettend knap gedaan en met veel oog voor detail. Na een ochtend in dit park op naar het stadion van Barcelona. Het is wel open vandaag, maar natuurlijk alleen tot 1 uur 's middags. Daarom blijft het vandaag alleen maar kijken naar de buitenkant. Morgen maar weer terug om te kijken of het dan wel lukt. Op La Rambla vandaag vooral de kleine toeristische tentjes bezocht op zoek naar een leuk souvernir. En dat laatste is aardig gelukt. Heerlijk om met een temperatuur boven de 20 graden de middag af te sluiten met een kop koffie op Placa Catalunya.

Dinsdag 25 december 2007.

Heerlijk weer en volop zon zorgt er ook vandaag weer voor dat ik de nodige kilometers in de benen krijg. Waarbij vooral de klim naar het Montjuic kasteel een hele onderneming is. Maar het uitzicht is de moeite waard. Terug met de kabelbaan om ook vandaaruit steeds weer een heel mooi uitzicht te hebben. Ik heb het meestal niet zo op die dingen, zeker wanneer ze bij elk aantakkingspunt beginnen te piepen en schudden. Dit exemplaar heeft er gelukkig niet zo heel erg veel last van. Verder natuurlijk weer even over La Rambla, want daar is ook vandaag weer genoeg te beleven. Een bezoek aan het aquarium maakt de dag compleet. Toch blijft het hoogtepunt voor mij het bezoek in de ochtend aan de Sagrada Familia. Wat een bouwwerk, en met recht want er wordt nog steeds aan gewerkt. Binnen valt het nog een beetje tegen, maar als het ooit afkomt zal het echt een feest zijn om te zien. Als het ooit afkomt, want ik kan me bijna geen betere PR bedenken dan de kerk die nooit afkomt. En het kerstverhaal dat de voorgevel siert zorgt er ondanks de hoge temperatuur toch voor dat ik helemaal in een kerststemming kom.

Maandag 24 december 2007.

Ik ben net een beetje bijgekomen van alle indrukken die ik vandaag heb opgedaan in Barcelona. Tijdens de vlucht en vooral bij het rondcirkelen over de stad voor de landing zag het er al mooi uit, maar op de gond is alles nog mooier. Met de metro blijkt ook hier weer het snelst en dan moet je natuurlijk La Rambla af richting het beeld van Columbus en heb je een mooi zicht over de haven en de Middellandse Zee. Na de aanschaf van twee Catalaanse atlassen -Spaanse kennen ze hier niet!- en een nationale vlag kan deze dag sowieso al niet meer stuk. Morgenmiddag eerst maar eens de werken van Gaudi bekijken en als het even meezit direct het stadion Nou Camp. Eerst maar eens een flinke nacht maken, want het wordt morgen weer een lange dag. Heerlijk om even los te zijn van alles wat met politiek te maken heeft en zelfs de Nederlandse kanten voorbij te lopen.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht