Lux Venit.

lux venitmaandag 17 december 2007 08:30

Week 51 per dag.
Lux Venit omdat we midden in de Adventperiode zitten. We denken na over de komst van Jezus Christus. Lux venit in mundum. Het Licht van de wereld.

Niels Joostens

Vrijdag 21 december 2007.

De laatste werkdag voor de kerstvakantie is traditioneel sportdag in de Duurswoldhal. Altijd erg gezellig en alleen daarom al een prima afsluiting van het kalenderjaar. Later op de avond ben ik aanwezig bij een huiskamergesprek in Hellum. Het is een heel ontspannen en leuk gesprek en er komen goede ideeën voorbij. Er is veel aandacht voor het dorp en de rol van de landbouw in bijvoorbeeld het beheer van de openbare ruimte. En ook als raadslid hoor je heel erg veel nuttige informatie. Het is dan ook al zaterdag als ik weer thuis ben.

Donderdag 20 december 2007.

Vanavond hebben we de laatste raadsvergadering voor het jaar 2007. En daarop staat misschien wel een van de belangrijkste onderwerpen van het hele jaar namelijk de vasstelling van het globaal bestemmingsplan Meerstad Midden en de daarbij behorende stukken. De bijdrage van de ChristenUnie kunt u lezen bij de nieuwsberichten en op het voor Meerstad ingeruimde deel van de site. Vanavond zit ik niet naast Gerrit, en dat is wel even wennen. Ik ben dan ook blij dat het normaal niet zo is.

Woensdag 19 december 2007.

Ik word vandaag door veel mensen aangesproken gemaild, gebeld of gesmsed over het interview dat vandaag in 't Bokkebald stond. Leuke en spontane reacties op een naar mijn idee door Herman Lambeck prima geschreven artikel. Ik ben eigenlijk heel benieuwd hoe de raadsvergadering in Groningen verloopt. Zij hebben het vandaag over het bestemmingsplan Meerstad Midden. En daar hoef je de deur niet voor uit dat kun je prima via het Internet volgen. De issues die wij in de commissie al hebben benoemt komt terug in de bijdragen van veel fracties in de stad. Ook in de stad aandacht voor het tracé hoogspanningsleiding ook hier de vraag om een onderzoek naar volledige onderkabeling. Daar hadden we ook als ChristenUnie om gevraagd.

Dinsdag 18 december 2007.

Ik duik weer eens verder in het dossier Meerstad en krijg verder van derden informatie over de doeluitkering voor chronisch zieken en gehandicapten uit 2004. Lang leve de samenwerking met de ChristenUnie fractie in Hoogezand-Sappemeer en hun fantastische netwerk in deze sector. Mijn gemoedrust is er in elk geval niet mee terug gekomen. Ik zal verder uit moeten zoeken hoe dit nu werkelijk zit en onderneem daarvoor vandaag al de nodige stappen. 's Avonds verder in Meerstad om te kijken hoe consistent de lijn is die we inzetten als fractie. Geheel volgens mijn verwachting blijkt dat wij wel consistent zijn. Maar het grote nieuws van vandaag is toch wel het aanstaande vertrek van Sigrid Sengers. Terug naar Brussel om de belangen van het Noorden te bevechten. Een mooie uitdaging voor haar en ik wil haar -nadat ik dat ook al persoonlijk heb gedaan-  hier ook van harte mee feliciteren.  Voor ons is het jammer dat ze vertrekt, ze heeft veel dingen op poten gezet. Ik ben blij met de prettige samenwerking die we tot nu toe hebben gehad in de pilot jeugdbeleid. Het WMO beleid staat goed op poten en ze had van mij dan ook nog wel een tijdje mogen blijven.

Maandag 17 december 2007

Misschien hebt u hem al wel gezien en anders is de kans groot dat u hem binnenkort op de tv voorbij ziet komen. De blauwe bal van de ChristenUnie in de nieuwe tv-spot. De ChristenUnie speelt namelijk graag op de bal en niet op de persoon. Dat dit ook anders kan heb ik de afgelopen week nog gemerkt. Dat zal ik dan ook niet op zijn beloop laten, want er kan bij mij veel maar er zijn grenzen.

Na afloop van het werk direct door naar het gemeentehuis om te werken aan de stukken van donderdag. Om een goed beeld te krijgen van de geschiedenis moet je er ook even in willen duiken.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht