Dun ijs.

ijs-maandag 03 december 2007 08:30

Week 49 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 7 december 2007.
 
 
De afgelopen dagen zijn er in het Dagblad wat negatief geladen stukjes over de campagne "Het Land van Slochteren" verschenen. Dat is erg jammer en ook niet helemaal in lijn met de werkelijkheid. Het is inderdaad waar dat de campagne is verlengt, en dan kun je daar allerlei conclusies aan verbinden. Maar die zie ik niet ten aanzien van verlenging. Ook vooraf is er al gezegd dat een maand wel erg kort is en het best langer zou kunnen duren. Zelf zal ik ook nog een huiskamergesprek organiseren, ik weet alleen nog niet precies wanneer dat gaat lukken. Van Gerrit begreep ik dat hij erg tevreden was over deze avonden. Hij heeft namelijk ook ergens anders nog als voorzitter gefungeerd. De kindergemeenteraad heeft gesproken over onderwerpen die heel erg samenhangen met de Visie. Ook beroepsmatig laat ik jongeren nadenken over hun toekomst. Kortom er gebeurt veel en er zijn mensen die de moeite hebben genomen om mee te denken. Dat communicatie belangrijk blijft en we het ook nu aan onszelf verplicht zijn iets met de uitkomsten te doen spreekt voor zich. Dat is in elk geval iets waar ik scherp op ga letten. Misschien dat we dan eindelijk eens uit die negatieve spiraal komen. Zelf denk ik er over na om in 2008 wekelijks te beginnen met een chat, elke week 1 of 2 uur de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier je ongenoegen kwijt te kunnen of vragen te stellen over verschillende onderwerpen. Kijk alvast op http://slochteren.christenunie.nl/chat
 
 
Donderdag 6 december 2007.
 
 
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag slaat de verkoudheid echt goed toe. Ik besluit dan ook maar onder de wol te blijven en eens goed te slapen. En dat werkt gelukkig heel erg goed. Hierdoor kan ik naar de commissievergadering LWZ. De agenda is met drie bespreekpunten kort te noemen, maar toch zijn we met de behandeling twee uur bezig. Bij het punt mededelingen heb ik de wethouder van onderwijs Gea Huizing de handtekeningen en protestbrieven van de leerlingen van het Fivelcollege aangeboden. Op deze manier is ook de lokale politiek betrokken bij dat wat er landelijk speelt rondom de 1040 uren norm. Ook van het punt rondvraag maak ik gebruik om vragen te stellen over de doeluitkering voor chronisch zieken en gehandicapten. Eind 2004 is er een doeluitkering gekomen voor deze groep. In het voorjaar van 2005 hebben veel gemeenten met deze middelen nieuw beleid opgezet en uitgevoerd. In Slochteren valt dit niet te achterhalen. Van de wethouder krijg ik nu het antwoord dat er 7/8 duizend euro per jaar wordt gebruikt voor een collectieve ziektenkostenverzekering. Maar dan gaat het denk ik over de structurele gelden die ook vanaf 2005 jaarlijks komen. De uitkering van 2004/2005 wil ik alsnog duidelijk boven tafel krijgen. Wanneer het zo is dat het geld naar rato over de gemeenten is verdeelt kan het niet zo zijn dat Hoogezand-Sappemeer 290.000 euro krijgt en Slochteren een veel lager bedrag.  Ik wil er eigenlijk wel eens duidelijkheid over hebben, al was het alleen al om de indruk weg te nemen dat deze gelden aan de spreekwoordelijke lantaarnpalen zijn besteed. 
 
 
Woensdag 5 december 2007.
 
En bent u er een beetje goed vanaf gekomen vandaag. Zelf mag ik naar huis met een spaarpot en twee paar sokken van de FC. Dat laatste zat er natuurlijk wel weer in, want ik heb natuurlijk weer iets te fanatiek geroepen dat ik meer heb met SC Heerenveen. In Siddeburen staat dit gelijk aan vloeken in de kerk. Nu vind ik dat laatste, en dat verbaasd vast niemand, behoorlijk wat erger. Gelukkig merk ik dat er ook in mijn directe omgeving rekening mee wordt gehouden. De sokken zitten overigens prima. Kijk dat verwacht je dan weer niet. zaterdag maar even aan in de buurt van het hol van de leeuw.
 
Vandaag ontvang ik met de post ook het studie materiaal voor de cursus grondbleid die ik over twee weken hoop te volgen. daarmee hoop ik ook inhoudelijk nog sterker in het hele Meerstad verhaal te kunnen staan. Ik neem de stukken die relevant zijn in elk geval mee naar Amersfoort. Wie weet kunnen we het als casus goed bespreken. 
 
Dinsdag 4 december 2007.
 
Vanavond hebben we een fractievergadering waarop nogal wat punten moeten worden besproken. Niet eens over de commissie LWZ van komende donderdag. Met de voorbereiding daarvan was ik al zover dat we het er redelijk snel een lijn in hadden. het is lastiger om een lijn te krijgen in het dossier Meerstad. En nee ik bedoel niet een lijn als fractie maar wel een verhaallijn. Uiteindelijk wil ik me gaan focussen op 5 hoofdpunten en die als kapstok gebruiken voor de verdere behandeling. Deze hoofdpunten dekken het gehele verhaal naar mijn idee voldoende af. Tegen de tijd van commissiebhandeling zal ik u er wel verder over informeren en kunt u ook onze inbreng in eerste termijn op de website lezen.
 
Maandag 3 december 2007.

We zijn de laatste maand alweer ingegaan. December 2007 zal voor veel mensen een bijzondere maand worden. Ik denk dan vooral aan de besluitvorming die er komt over Meerstad Midden en deelplan één. Zoals gewoonlijk ook traditioneel de maand waarop er nog van alles moet gebeuren voor het einde van het jaar. Alsof er na die streep geen dagen meer komen. De komende week staat in elk geval weer helemaal vol. Morgen een fractievergadering gevolgt door de commissie van donderdag. Tussendoor de tijd voor Sinterklaas. Maar aan het einde van de week hoop ik ook volop in oranje te kijken naar de schaatswedstrijden in het Thialf in Heerenveen.
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Dun ijs.'

www.quester.pk
Geplaatst op: 10-10-2016 09:44 Quote
Quester is a Pakistan-based questioning answering website where people can ask questions and we try our best to provide them with the best answers. Anyone can ask any legit question in English or Roman Urdu and we provide answers in the same language format.
www.quester.pk
Geplaatst op: 10-10-2016 09:45 Quote
Quester is a Pakistan-based questioning answering website where people can ask questions and we try our best to provide them with the best answers. Anyone can ask any legit question in English or Roman Urdu and we provide answers in the same language format.
<b><a href="https://www.quester.pk/">www.quester.pk</a></b>
www.quester.pk
Geplaatst op: 10-10-2016 09:46 Quote
Quester is a Pakistan-based questioning answering website where people can ask questions and we try our best to provide them with the best answers. Anyone can ask any legit question in English or Roman Urdu and we provide answers in the same language format.
www.quester.pk
Nieuw bericht