Samen!

samen frontmaandag 26 november 2007 08:30

Week 48 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 30 november 2007.

Blauwe petten op straat is een wens van veel burgers, vandaag hebben we op school ook veel blauwe petten die we graag binnen willen houden. De afgelopen weken is er in het land door scholieren gestaakt tegen de urennorm van 1040. Landelijk in Amsterdam, maar ook wij hebben er een uurtje voor uitgetrokken, we schrijven liedjes, houden discussies tussen verschillende partijen of maken een aantal protestposters. Omdat de wethouder vanwege verplichtingen niet kan komen krijg ik de handtekeningen en de protestbrieven van een aantal leerlingen mee om aan te bieden aan de wethouder. Die kan dan weer mooi worden gecombineerd met de brief waarover we het bij de behandeling van de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs al hebben gehad. 

Donderdag 29 november 2007.

In een extra vergadering van de commissie BMR is er 's middags en 's avonds de mogelijkheid om in te spreken over Meerstad Midden en deelplan 1. Daarvan wordt dan ook goed gebruik gemaakt. De hoofdlijnen die naar voren komen zijn vaak ook al naar voren gebracht in de zienswijzen die zijn ingedient. De mondelinge toelichting daarop volgt nu en maakt een hoop nog duidelijker. Het is al langer bekend dat de communicatie vanuit Bureau Meerstad niet optimaal is, en dat hierover al vaker zorgen zijn uitgesproken. Ook wij hebben daarover al een aantal keren onze bedenkingen naar voren gebracht. Rode lijn was dan ook vooral het punt van informatie, maar ook de deskundigheid werd op sommige punten in twijfel getrokken, er werd al naar gelang van de beste uitkomst voor Meerstad ook wel eens heel makkelijk gelaveerd van het ene naar het andere standpunt. De lastige afwegingen die moeten worden gemaakt zijn er wat dat betreft niet minder gemakkelijk op geworden. De komende twee weken hebben we de tijd om alles af te gaan wegen. En hoewel niet direct vallend binnen de onderwerpen die we in de raad  van december besluiten, ook de hoogspanningsleiding en de verplaatsing daarvan is hot item in de discussie. En dat kan ik me heel goed voorstellen. Want het zou je inderdaad maar gebeuren dat je een brief krijgt, denkt te kunnen blijven, zelfs na telefonisch contact dat nog eens bevestigd ziet, en vervolgens later alsnog krijgt te horen: "Sorry, u moet toch weg, we waren de memo bij uw brief vergeten" 

Woensdag 28 november 2007.

Komt ie er nu wel, komt ie er nu niet. Het is dan eindelijk duidelijk de Zuiderzeelijn komt er definitief niet. Er komt daarmee een einde aan jarenlang trekken aan wat voor velen al een dood paard was. De provincie Fryslân zag het project sowieso al langer niet meer zitten. Het was voornamelijk een Gronings project geworden. Heel erg druk kan ik me er overigens niet om maken, dit zat er aan te komen. Later vanavond is er een debat over de onderwijstijd en ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten daarvan.

Vanmiddag aanwezig bij een gesprek met de vakbond en de directie waar we hebben gesproken over het functiewaarderingssysteem. Een goed gesprek, maar nog wel een heel aantal losse eindjes. Morgen de inspraakreacties over Meerstad, dat belooft een lange zit te worden. Laat maar komen!

Dinsdag 27 november 2007.

Het duurt nog bijna een maand, maar vandaag hoor ik het eerste kerstnummer al voorbij komen op de radio. Dat is in elk geval mooi op tijd. Maar voor het kerst is kunnen we op vergadergebied nog wel even vooruit. Komende donderdag is er een extra vergadering van de commissie BMR. Er is dan de mogelijkheid om in te spreken over de plannen die er zijn. Ik heb inmiddels de dikste mappen op het gemeentehuis doorgenomen. Het was een heel karwei en ik ben blij dat ik er door ben gekomen. Je bent zo weer een paar avonden verder. Morgenmiddag en -avond is er denk ik nog wel tijd om ook de andere mappen door te nemen. Dan kan ik ook toe komen aan het beantwoorden van een aantal reacties die de fractie heeft gekregen.

Maandag 26 november 2007.

Samen sta je sterker. Samen is ook het centrale thema waarmee de ChristenUnie succesvol campagne voerde. Tegenover de individualisering zijn steeds meer mensen op zoek naar elkaar. En die oproep van de ChristenUnie krijgt nu weerklank in gemeenten, provincies en ook in het landsbestuur. Het gaat dus de goede kant op. Samen krijgt in de gemeente ook invulling wanneer de inwoners me kunnen praten over later. Zo komt de gemeentevisie 2020 beter uit de verf. Dat meepraten kan in huiskamergesprekken bij u in de buurt. Maar ook bij een groot deel van de raadsleden staat de deur voor u open. Iets voor u? Meldt u dan aan. Want samen staan we sterker!

Aanmelden is simpel: kijk daarvoor op www.hetlandvanslochteren.nl

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht