Djembe

djembe01maandag 05 november 2007 08:30

Week 45 per dag

Niels Joostens

Vrijdag 9 november 2007.

Ik krijg het de komende tijd nog druk als ik het Dagblad van vanmorgen lees wordt me dat weer eens goed duidelijk. Heel wat reacties en zienswijzen over Meerstad komen volgende maand voorbij. Nu ben ik gelukkig  niet zo bang voor wat leeswerk en worstel ik me ook wel weer door deze stapel papier heen. Voorzichtig blik ik ook al vooruit op de komende week wanneer we de eerste avonden over de Visie Slochteren gaan houden. Ik ben erg benieuwd naar de reacties. Hopelijk komen de keukentafelgesprekken ook goed op gang en kunnen we uiteindelijk met een prima input verder werken aan deze plannen. Kom dus op 12 en 13 november zeker langs in de Boerderij in Slochteren. Direct bij de Fraeylemaborg.

Donderdag 8 november 2007.

Voor ik aan kan schuiven aan de tafel voor de commissievergadering heb ik een lange dag te gaan. Nu is de donderdag bij uitstek al de dag waarop ik vaak en veel vergader, maar vandaag komt er ook nog een cursus mentoraat bij. Prima cursus en een cursusleidster die ik al eens eerder ben tegen gekomen en dus garant staat voor een succesvolle bijeenkomst. Het is dan ook al erg laat wanneer we door de schoonmaaksters vriendelijk maar redelijk duidelijk worden gevraagd om er een snel einde aan te maken. Intussen is er op het gemeentehuis ook al een overleg over Meerstad. Vaak prima besprekingen die ons informeren over de actuele stand van zaken. Deze bijeenkomst mis ik dan ook, ik zal me dus bij moeten laten praten. In de commissievergadering zelf hebben we de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs besproken. Het stuk was naar mijn idee heel duidelijk, toch leverde het nog best veel vragen op. Omdat anderen dat voor mij al hadden gedaan heb ik een aantal onderwerpen niet meer ter sprake gebracht. Voor mij was wel belangrijk of het bijzonder onderwijs door deze verzelfstandiging niet wordt benadeeld. Die indruk heb ik gekregen omdat ook het beheer mee gaat in de bruidschat, wanneer dit zo is kan het bijzonder onderwijs niet net zo als nu aanspraak maken op de compensatieregeling. Je moet namelijk dat wat je extra uitgeeft aan gebouwenbeheer in het openbaar onderwijs financieel doorvertalen naar het bijzonder onderwijs. Dit punt vind ik zo belangrijk dat ik er nog eens goed over na moet denken of ik akkoord kan gaan met het voorstel. Waar ik verder overigens wel positief over ben.

Woensdag 7 november 2007.

Over twee weken is het zover en gaat de kindergemeenteraad aan het werk. In totaal doen er negen scholen mee. van die negen bezoek ik er zelf twee. Vandaag bracht ik het eerste bezoek aan CBS De Zonnewijzer in Siddeburen. Groep acht was al enthousiast bezig geweest met het onderwerp en had zelfs al vertegenwoordigers gekozen. De "les" verliep erg ontspannen en de leerlingen waren heel best in staat om op een goede manier te argumenteren en op elkaar te reageren. Zo kom je als raadslid ook eens binnen de muren van een school. Volgende week breng ik een bezoek aan De Wiekslag in Schildwolde, en laat dat nou een hele goede bekende zijn. Back to good old times. Ik hoop op net zo'n succes als vandaag.

Dinsdag 6 november 2007.

Drukte op school vandaag omdat er een nieuwe lichting groep 8 komt kijken op de meeloopdag. Zelf heb ik daarin vandaag geen taak. Dat betekent dat ik mooi op tijd klaar ben vandaag en me kan storten op de stukken voor de commissievergadering en een aantal andere stukken die pas later aan de orde zullen komen. Met de stukken voor de LWZ vergadering ben ik redelijk snel klaar. Het is op zichzelf wel logisch, het heeft al een hele aanlooptijd en het wordt na lang praten ook wel eens tijd dat er het een en ander wordt geconcretiseerd. De fractievergadering duurt daarom ook niet zo heel erg lang. We zijn er namelijk heel erg snel uit. We hebben het daarom ook nog over de Visie Slochteren 2020. Het Dagblad meldt dat er nog niet zo veel animo is bij de bevolking. Of je dat op basis van een paar interviews kunt zeggen is voor mij de vraag. Het zou jammer zijn als er,  juist nu we er zo breed de aandacht voor hebben, weinig reacties komen. Opvallend is ook het gebrek aan vertrouwen dat uit de reacties spreekt. Ik hoop dat we alsnog heel veel reacties krijgen. De koffie staat klaar! Laat de tafelgesprekken maar komen.

Maandag 5 november 2007.

Het openbaar onderwijs in de gemeente Slochteren komt los te staan van de gemeentelijke organisatie, en gaat in stichtingsvorm verder. En dat vraagt natuurlijk wel om een organisatie die daarop goed is toegerust. Door te kiezen voor de nieuwe manier van werken verdwijnt ook een belangrijk deel uit onze begroting. De gelden die we krijgen gaan namelijk direct over naar het onderwijs. Donderdag bespreken we hoe we het onderwijs op weg gaan helpen richting deze verzelfstandiging. Onderwijs en cijfers, het blijft een onlosmakelijke combinatie. Vandaag moeten ze ook nog eens in de computer worden gezet. Het is weer gelukt, maar het blijft een heel gecijfer.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Djembe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.