Choogelen.

choogelenmaandag 22 oktober 2007 08:30

Week 43 per dag

Niels Joostens

Zaterdag 27 oktober 2007.

Ik hoop vandaag in het bezit te komen van de nieuwe Bosatlas van Nederland. Helaas is hij in veel zaken al uitverkocht zodat ik binnenkort alsnog naar de stad moet. Ik denk dat ik daar woensdag de tijd wel voor kan vinden. Het grauwe weer lokt ook niet echt tot het ondernemen van iets actiefs. Lekker met een goed boek op de bank is daarom een goed alternatief. Hopelijk is het volgende week beter weer, want met regen lijkt me activiteit in het kader van MADD minder geslaagd.

Vrijdag 26 oktober 2007.

Gisteren kon ik het college feliciteren met een unaniem goedgekeurde begroting. Vooraf had ik dat niet verwacht en daarom ben ik er des te blijer mee. Vanuit de vergadering neem ik een aantal punten mee. Een daarvan hoop ik op korte termijn al te effectueren. Want de uitnodiging om samen met GroenLinks/D66 te kijken naar de mogelijkheden van het fonds Vitalisering Platteland. Goede samenwerking kan dus ook los van het oppositie coalitie denken. En dat is een goede zaak, want eerlijk is eerlijk het eerste goede idee dat vanuit de coalitie is direct al wordt verworpen moet nog worden geboren.

Donderdag 25 oktober

De hele dag ben ik al met mijn gedachten bij de raadsvergadering van vanavond. Ik heb er wel zin in om over de begroting en de daarop gekomen reacties de degens te kruisen. En het was naar mijn idee best wel een leuk debat. Scherp wanneer dat nodig was terwijl ook de verschillende politieke accenten duidelijker naar voren kwamen dan gewoonlijk bij het bespeken van de programmabegroting. Kortom het was echt een begrotingsdebat. Over de bijdrage van de ChristenUnie kom ik later nog terug. Uiteindelijk werd de begroting zonder hoofdelijke stemming door iedereen aanvaard. Ook werd vanavond de Visie Steendam-Schildmeer besproken in de raad. Belangrijk component was het compenseren van de ligweide wanneer deze zou gaan verdwijnen. Daartoe werd ook een amendement ingedient. De inhoud van het amendement is positief, maar omdat het nu alleen nog gaat om een visie vinden we een oproep aan het college en de daarbij gegeven belofte voldoende. Puur formeel bekeken voegde de motie niets toe, omdat dit pas gaat spelen wanneer er een definitievere invulling is gegeven aan het plan.

Woensdag 4 oktober 2007.

Inmiddels is de reactie van het college in eerste termijn ook bekend en kan ik kijken wat er voor de ChristenUnie in tweede termijn overblijft. Een eerste scan van de beantwoording laat zien dat de meeste vragen wel zijn beantwoord. Vandaag staan ook de reacties van de verschillende fracties in 't Bokkeblad. De inhoud van de overige fracties heb ik ook al voorzien van een bijdrage. Veel grote woorden bij een deel van de oppositie, maar weinig tot geen alternatieven. Die hadden er van ons dan wel bij moeten zitten. Omdat we er een goede gewoonte van maken om vaker met de andere ChristenUnie fracties te spreken bezoeken Gerrit en ik een overleg met de Statenfractie. Zo worden we dirct even bijgepraat over de uitkomsten van de commissievergadering in de stad.

Dinsdag 23 oktober 2007.

Na de lange dag van gisteren neem ik me voor vandaag rustiger aan te doen. Ik neem daarom verschillende bladen door om ook vakinhoudelijk weer helemaal op de hoogte te zijn. Ten slotte is alles politiek, maar politiek is niet alles. Later op de avond heb ik nog wel een overleg met de fractie uit de stad. Meerstad gaat natuurlijk over de gemeentegrens heen en daarom is het goed om regelmatig met elkaar te spreken. Sluiten we de dag toch nog met een politiek tintje af. 

Maandag 22 oktober 2007.

Vandaag komen de reacties in eerste termijn van de verschillende partijen. De eerste termijn is schriftelijk en zal ook schriftelijk door het college worden beantwoord. Daarna volgt de reactie daarop en op elkaar in de raadsvergadering. Ik heb de verschillende bijdragen al vluchtig doorgenomen. Onze bijdrage is voor iedereen openbaar en te lezen op de website. Wie dat wil mag er net als bij de commissiebijdrage ook op reageren. U vindt onze eerste termijn op http://slochteren.christenunie.nl/pb08  Het belooft komende donderdag een leuk debat te worden en ik ben ook heel erg benieuwd welke moves er allemaal zullen worden gemaakt. 's Avonds hebben we een ledenvergadering met verschillende bijdragen. Zelf heb ik het over het jeugdbeleid en de pilot die we nu aan het afronden zijn. Na het jeugdbeleid is het de bedoeling om op een soortgelijke manier ook te kijken naar het cultuutbeleid. Ik heb het zelf als erg nuttig ervaren. Het geeft veel mogelijkheden om in contact te zijn met de verschillende groepen. Vandaag heb ik nog een interview gehouden met oud raadslid Janny Bolhuis over het jeugdwerk van de kerk in Harkstede. Ook daar gebeurt veel en dat mogen we ook als gemeente weten. De bijdrage van de ChristenUnie jongeren van vanavond in de vorm van een politieke quiz was ook erg leuk. Uiteindelijk werd de quiz gewonnen door Jan Jakob Boersma.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Choogelen.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.