Bouwen of breken.

blokkenmaandag 01 oktober 2007 08:30

Week 40 per dag.

Niels Joostens

Zaterdag 6 oktober 2007.

Gisteren schreef ik over de 10 geboden. Van een gewaardeerde collega kreeg ik daarop een mail dat ook de Islam deze geboden kent. Ten minste een deel daarvan. Dat lijkt me een waarde(n)volle toevoeging. Zo heb ik er weer iets bijgeleerd. Verder houd ik me vandaag vooral bezig met lezen. Voor de commissies ligt er namelijk weer een flink pakket klaar, en volgens goed gebruik wil ik ook op de hoogte zijn van de onderwerpen die niet in mijn eigen commissie worden besproken. Voor het fractieoverleg moet ik in ieder geval ook meedenken over het fractiestandpunt. Maandag zitten we weer om tafel en we zijn het bijna altijd eens.

Vrijdag 5 oktober 2007.

In de rest van de wereld al jaren bekend als teachersday en sinds een aantal jaren ook in Nederland voorzien als dag van de leraar. Ten minste in mijn agenda, naast de vermelding van Simchat Tora. En een beetje extra aandacht voor mijn beroepsgroep is zeker op zijn plaats. Al zou ik het niet eens zo verkeerd vinden om ook deze joodse feestdag te vieren, ten minste de inhoud ervan spreekt me erg aan. Vreugde der wet, klinkt goed, want inderdaad zonder regels zijn we nergens. En joden en christenen delen dezelfde leefregels die zijn gebundeld in de tien geboden. Daar kunnen we allemaal veel van leren. Want eerlijkheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Donderdag 4 oktober 2007.

Het is zowaar gelukt om deze dag zonder opmerkingen door te komen. Zelfs de commissievergadering was niet eens bij de beesten af. Maar voor ik aan mag schuiven voor de bespreking van de programmabegroting heb ik er voor mijn gevoel al een hele dag op zitten. Na de lessen bezoek ik in Groningen een bijeenkomst van de Algemene Onderwijsbond. Heel informatief en omdat het op mijn oude middelbare school wordt gehouden zie ik heel wat bekende gezichten. De commissievergadering verloopt voorspoedig. Ik heb bij een aantal programma's wat uitvoeriger stil gestaan. Zo heb ik aandacht gevraagd voor het minimabeleid en de manier waarop de jeugdwerker wordt ingezet. Bij de behandeling van de zomerbrief heb ik al gezegd dat verkeersveiligheid voor de ChristenUnie erg belangrijk is. Zeker in de omgeving van scholen. Daarom heb ik aandacht gevraagd voor de fietsverbinding langs de Meenteweg in Schildwolde. De provincie vindt dit geen prioriteit hebben, wij vinden het vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid overduidelijk wel. Maar net zo belangrijk is de veiligheid rondom scholen. Regelmatig wordt er veel te hard gereden in de gemeente en vaak op dezelfde trajecten. Daar zitten ook scholen in de buurt, en dat gaat slecht samen. Ook verkeersveiligheid is ChristenUnie prioriteit.

Woensdag 3 oktober 2007.

Bouwen aan de basis is een rode draad in de begroting die we morgen gaan behandelen. In het vandaag verschenen Bokkeblad wordt dat ook goed duidelijk. Ambitieus kijken we als Slochteren naar de toekomst en maken we de doelen waar die we in het collegeprogramma hebben gesteld. Een collegeprogramma waarop ook de ChristenUnie haar stempel heeft gedrukt. Daar zijn we blij mee, want het maakt inderdaad uit door wie je word bestuurd. In gesprekken met anderen is ook vaak de waardering te horen voor het werk van 'onze' wethouder Boersma. Vandaag worden voor wat betreft de commissiebehandeling van de programmabegroting de spreekwoordlijke puntjes 'i' gezet. De algemene beschouwingen zullen later deze maand volgen.

Dinsdag 2 oktober 2007.

Heerlijk weer vandaag dus ook even tijd nemen om te genieten van de zon. Hopelijk blijft het weer de komende tijd zonnig. Als het even meezit kan er morgen nog een boswandeling vanaf, zodat ik de laatste puntjes voor de begrotingsbehandeling bij kan schaven. Beetke schrappen en herschrijven en proberen tot een helder geformuleerd geheel te komen. Kortom toe te passen wat ik vorig jaar rond deze tijd in een cursus heb geleerd. Nu eerst maar weer eens terug naar Malawi met behulp van de beelden die we inmiddels op een DVD hebben gekregen. Ik zou direct wel weer terug willen, wat een land en wat een mensen. Van begrotingen hebben ze daar in ieder geval geen last. Helaas niet.

Maandag 1 oktober 2007.

Komende donderdag bespreken we in commissieverband de programmabegroting. Daar zal dus een groot deel van de vrije tijd in gaan zitten deze week. Vandaag neem ik in een paar tussenuren nog een groot aantal pagina's door. Echt veel verrassingen zitten er niet in. Het is dan ook een logisch vervolg op de zomerbrief die we vlak voor het zomerreces hebben behandeld. Inhoudelijk komt de beoordeling van de ChristenUnie op deze begroting na de behandeling in de commissie op deze website te staan. Ik zal de punten die we in de zomerbrief naar voren hebben gehaald terug laten komen en wanneer nodig verder aanscherpen. Om te komen tot een goede afweging in de begroting heb ik deze week ook nog contact met een aantal mensen. De uitkomsten daarvan verwerken we later in de raadsbehandeling van dit stuk.

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht