Duhuh!

duhmaandag 17 september 2007 08:30

Week 38

Niels Joostens

Zaterdag 22 september 2007.

Op zaterdag spel ik meestal de weekendbijlagen van verschillende kranten. Opnievorming is natuurlijk nooit weg, al heb ik daar lang niet altijd de krant bij nodig. Al een tijdje ben ik op zoek naar een bepaalde dichtbundel, wanneer ik de titel daarvan op Internet tegenkom besluit ik maar eens naar de stad te gaan om te kijken of ik daarvan in het bezit kan komen. Helaas lukt dat niet en moet het worden besteld. Wel kom ik terug met een stapel theologische boeken en een lading CD's . Zo nu eerst maar eens beginnen met lezen. Er is weer voer genoeg.

Vrijdag 21 september 2007.

Na een week van beschouwen lijkt de rust ook weer in Den Haag terug te keren. Er worden nog wat repararties doorgevoerd op punten als kinderbijslag en schoolboeken. Een paar van de punten die door de ChristenUnie zijn ingebracht en ook al weer binnen gehaald. Hoezo krijg je als kleinere coalitiepartij niets gedaan? Natuurlijk blijft ook het cynisme niet uit. Wat jezelf nooit is gelukt is opeens bij een ander een schande. Klein burgermansleed wordt uitvergroot en geproblematiseerd. In Slochteren mag het wat mij betreft wel uitblijven. Zeker wanneer ik kijk naar de spelverruwing en spelbederf waaraan onze waterstofperoxide-kuif bijdraagt. In Slochteren vergaderen we komende donderdag weer. Het komende weekend bereid ik me voor op de vergadering, veel staat er niet meer op stapel want ik de commissies is al veel besproken.

Donderdag 20 september 2007.

Deze dag gaat lang duren is het besef dat tot me doordringt als ik met een duf hoofd achter een kopje koffie nog bezig ben rustig wakker te worden. Op de fiets krijg ik een heel ander idee, deze dag is voor mij al verloren. Want laat het nu net met bakken uit de hemel komen als ik naar het werk moet. Ik moet me er dan ook echt toe zetten om vanavond naar de bijeenkomst over de rekenkamercommissie toe te gaan. Buiten waait een zwoel windje (zou er toch nog een mooie nazomer inzitten?) dus ben ik al lang blij dat het nu niet regent. De avond over de rekenkamercommissie zorgt ervoor dat we eens lekker met elkaar in gesprek zijn over het instituut rekenkamercommissie. Het is een erg open, leuk en inhoudelijk gesprek en heerlijk a-politiek. We behandelen geen nota's, geen voorstel of initiatief. We krijgen een inleiding door de onafhankelijk voorzitter en hebben daarna alle gelegenheid om te reflecteren. Dat maakt voor mij een hoop duidelijk. De rekenkamercommissie heeft inmiddels haar eerste ei gelegd in een onderzoeksrapport. Binnenkort bespreken we dat in een openbare bijeenkomst. Dan gaat ook de politiek weer een rol spelen en terecht want daarvoor zijn we ten slotte ingehuurd. Aan het eind van de dag kan ik dus concluderen dat de dag minder lang duurde dan ik vooraf had verwacht en helemaal niet als verloren mag worden beschouwd, maar weer veel energie heeft gegeven om verder aan het werk te gaan met elkaar.    

Woensdag 19 september 2007.

Afgelopen zaterdag heb ik vanaf de Open Dag van de kaderschool van de ChristenUnie een boekwerkje meegenomen dat als treffende titel draagt "Geleende ruimte". Het behandelt één van de meest belangrijke politieke onderwerpen, namelijk hoe ga je om met de schaarse ruimte en hoe weeg je op een goede manier de belangen af. Voor sommigen is dat redelijk makkelijk en is de afweging snel gemaakt. Toch vind ik dat wanneer je hierover een discussie hebt je ook naar alle belangen goed moet kijken. Eenzijdigheid is er al veel teveel. Ook schreeuwen kunnen we allemaal wel, maar of dat laatste realistisch is en zorgt voor een goede afweging? Eigenlijk een vraag die zinloos is, want natuurlijk weten we dat dat wel erg makkelijk is. Het is jammer dat ik nog niet echt de tijd heb kunnen vinden om de inhoud verder uit te diepen en in te laten werken. Misschien dat me dit het komende weekend wel gaat lukken. Het woordje geleend in de titel zegt voor mij erg veel. Als christen in de politiek moet je ook afwegen of je wel mee kunt gaan in bepaalde ontwikkelingen. Rentmeesterschap noemden ze dat vroeger. En dat vind ik eigenlijk nog steeds wel een mooie term. Hij moet inderdaad even afgestoft worden. Maar misschien is het met woorden wel net als met de mode het komt vanzelf weer terug. Hopelijk ook in het politieke besef!

Dinsdag 18 september 2007.

Vandaag hebben we het op het gemeentehuis weer over een onderwerp waar ik erg graag verder mee wil komen; namelijk het jeugdbeleid van de gemeente Slochteren. En laat het nou niet echt opschieten omdat de raadsleden nog niet allemaal zijn toegekomen aan hun bezoeken en hun rapportages daarvan. We hebben nog een paar weken te gaan, voor we echt spijkers met koppen gaan slaan en de nieuwe nota op het jeugdbeleid uit de steigers laten komen. Jeugdbeleid is echt een onderwerp waarop de ChristenUnie zich onderscheidt. Niet voor niets leveren we in onze vice-premier André Rouvoet de minster van Jeugd en Gezin. En natuurlijk ben ik op deze dag ook benieuwd naar de bedragen die daarvoor zijn gereserveerd. Naast de wedstrijd wie-draagt-het-meest-idiote-hoedje is dit ook de eerste testcase voor de coalitie. De oppositie schreeuwt natuurlijk al weer om het hardst, de een vindt het te links de ander te rechts en er gebeurt natuurlijk altijd te weinig. Nouja zolang ze het drukker hebben met de eigen interne organisatie hoef je daar ook niet echt bang voor te zijn.

Maandag 17 september 2007.

Lekker logisch of niet dan? Af en toe snap ik het ook wel eens niet direct helemaal en moet ik toch echt even doorvragen. Tegenwoordig wordt dat bijna altijd voorafgegaan door de verzuchting duhuh. Oftewel, je komt zeker uit de vorige eeuw? Daarom deze week maar eens een paar van die duhuh's (geen idee wat Van Dale daarvan vindt, maar dat boeit natuurlijk ook niet.) Zaken die voor politici misschien wel logisch zijn, maar voor u en jou vast wel eens reden zijn om eens te fronsen. Neem nu bijvoorbeeld de manier waarop wij voorstellen moeten behandelen. Iets waarvan we allemaal zeggen goed om dat te hebben in onze gemeente. Dan zorg je er natuurlijk voor dat het er uiteindelijk ook komt. Lijkt logisch maar is het niet helemaal. Want is er wel sprake van samenhang, past het wel binnen de doelen die we hebben, hebben we wel gekeken naar ons huidige beleid of is er niet een betere oplossing te bedenken? Dus is het helaas niet zo dat elke wens van de burger waarvan we ook als fractie en raad de meerwaarde zien ook (direct) wordt uitgevoerd. Vandaag moet ik dat ook uitleggen aan een paar 13-jarigen. Volgens hen is het voetbalveldje veel te hobbelig en daar moet natuurlijk verandering in komen. Volgens hen moest de gemeenteraad daar voor zorgen. Dat was ze op het gemeentehuis ook vertelt. Ze hadden zelf geprobeert een ambtenaar om te kopen met een zak chips. Ik heb echt mijn best moeten doen om uit te leggen dat wij niet even met een paar schoppen langskomen om het veld te egaliseren. Dat verbaasde ze eigenlijk wel. Ik dacht eigenlijk maar één ding; duhuh! 

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Duhuh!'

a
Geplaatst op: 24-04-2014 05:28 Quote
El negro tipo 23 PVD Relojes Especiales está disponible inmediatamente en Cronógrafo o Cronógrafo flyback. Fiel a su tradición Replica de relojes, Dodane permite a cada comprador personalizar un gran número de elementos, grabado desde abajo (en el modelo completo de fondo) Rolex Submariner para la pulsera, pasando por la certificación Cronométrico del Observatorio de Besançon. Una complicación única, original y útil.
Nieuw bericht