Carpe Diem.

zonnebloemenmaandag 02 juli 2007 08:30

Week 27 per dag.

Niels Joostens
Zaterdag 7 juli 2007.
7-7-7 en dus vast een dag waarop veel wordt getrouwd. Zal wel een dure aangelegenheid zijn want zaterdagen zijn niet goedkoop. Vandaag ben ik in Leerdam omdat we een zogenaamde preunie hebben. Een ontmoeting met de deelnemers aan het project in Malawi. Dat komt steeds dichterbij we hebben nog een maandje te gaan. We gaan eerst boerengolven. Voor mij niet de eerste keer, want dat heb ik vorig jaar al eens gedaan tijdens de rijtuigentoer van de SEO. Je moet er wel slag van hebben en de bal komt altijd weer minder ver dan je van tevoren hoopte. Na een barbeque is er nog een Afrikafeestje. Dat laten we maar even voor wat het is. Groningen is namelijk nog wel een tijdje rijden. Alhoewel het voor de andere aanwezigen misschien niet verkeerd om eens in Groningen en omgeving te kijken. Het is Siberie niet!
Vrijdag 6 juli 2007.
Officieel is vandaag voor mij de vakantie aangebroken. Maar als vervanger ben ik vanmorgen nog aanwezig voor een overleg van een gemeenschappelijke regeling. Heb ik mogelijk binnenkort ook iets voor agendapunt 5. Verder is het weer niet zodanig dat ik de neiging heb om veel buiten te zijn. Ik ruim dus maar eens goed op en ontdoe me van een behoorlijk aantal kilo's papier. Handig dat dit vanwege de digitalisering van stukken ook kan. Ik zorg wel altijd voor een back-up van de meest belangrijke stukken. Opgeruimd staat netjes!
Donderdag 5 juli 2007.
 
Partir, c'est mourir un peu. Oftewel afscheid nemen is een beetje sterven. Vandaag nemen we namelijk afscheid van een aantal collega's en van leerlingen die hun loopbaan aan een andere locatie of school vervolgen. 's Middags hebben we als afsluiting met de raad en het college nog een aantal werkbezoeken af te leggen. We beginnen bij Bureau Meerstad, voor bijna iedereen is de daar geboden informatie niet nieuw. De rondleiding die we daarna krijgen geeft een mooi beeld van wat er vanuit dit bureau allemaal gebeurt. Vervolgens brengen we een bezoek aan de nieuwe kerk 'De graankorrel' in Harkstede. Het gebouw is mooi vormgegeven en we krijgen een heel aardig beeld van de activiteiten die hier worden gehouden. De naam verwijst naar het evangelie van Johannes en verwijzen naar de woorden van Jezus Christus zelf. In Johannes 12: 23 Jezus zei: ‘De tijd is gekomen dat de Mensenzoon tot majesteit wordt verheven. 24 Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. Na een bezoek aan de kerkzaal en een rondleiding steken we over naar de historische kerk. Een mooi gebouw, maar helaas is binnen duidelijk te zien wat een lekkend dak allemaal kan veroorzaken. Ik heb veel met kerken en oude orgels en zou het erg jammer vinden als dit verloren gaat. Na een bezoekje aan de keldergewelven met daarin een grafkelder en een kerker nemen we afscheid van het team dat ons weer van allerlei nuttige informatie heeft voorzien. De protestantse gemeente Harkstede is te feliciteren met hun mooie nieuwe gebouw, en ik hoop dat de oude kerk ooit weer in haar oude luister mag worden hersteld. Ons laatste bezoek brachten we aan de Van Diepen Stichting, waar we een kans kregen om de collectie te bezichtigen en uitleg kregen over de verzameling. Ik wist niet eens dat deze stichting in onze gemeente was gehuisvest.
  
 
Woensdag 4 juli 2007.
 
De voorlaatste werkdag en ik kan me steeds beter voorstellen dat sommige mensen denken; sorry? Ja, het onderwijs heeft naast vele andere voordelen ook nog eens het voordeel dat je mag genieten van een lange zomervakantie. Werken we dan niet evenveel als anderen? Ja, dus ik wil ook nooit weer horen dat docenten een luizenbaantje hebben. Begrepen! Mooi zo, dan praten we verder. Morgen hebben we als raad nog een gezamenlijk moment voor we aan het zomerreces beginnen. Een bezoek aan Harkstede waar we Bureau Meerstad aan zullen doen en het nieuwe kerkelijke centrum. Leuk om dat ook eens van binnen te kunnen zien, aan de buitenkant ziet het er mooi uit. Ik neem me voor om in de komende tijd veel te lezen. Niet alleen functioneel, al heb ik wel een stappeltje liggen, maar daar komen wel boeken voor de ontspanning bij. Ondertussen tel ik ook de dagen af voor ik naar Malawi ga, nog een maandje te gaan voor ik voet zet op dit continent. Heb er al erg veel zin in.
 
Dinsdag 3 juli 2007.
 
Er zoemen rondom het Provinciehuis al allerlei namen voor de opvolger van Hans Alders. Nieuw aan het rijtje is Max van de Berg, inmiddels al weer jaren actief in Brussel. Gezien zijn leeftijd weet ik niet hoelang hij deze functie uit zal oefenen. Meer dan één termijn zal het wel niet worden. Of hij de juiste man is kan ik persoonlijk niet inschatten, ervaring heeft hij in elk geval. Alhoewel Brusselse ervaring niet erg in je voordeel werkt. Het heeft toch, al dan niet terecht een niet al te positieve naam.
 
Maandag 2 juli 2007.

De zomer lijkt even -laat ik hopen dat het bij even blijft- reces te hebben genomen. Na een hoop gecijfer vindt ik eindelijk weer eens de tijd om een begin te maken met het lezen van een boek. In dit geval 'De wet van de koestal'. Het gaat over gereformeerden in Den Haag en dan vooral op die paar vierkante meters die we Binnenhof noemen. Verder knutsel ik nog even aan de site en lees het al eerder aangekondigde A4-tje van de PvdA door. Omdat het voorstel me aanspreekt zoek ik er meteen maar even relevante informatie bij. Morgen weer een nieuwe dag die klaar staat om geplukt te worden.
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Carpe Diem.'

Sjcg123, Sjcg123 (Sjcg123) Sjcg123 [1049623]
Geplaatst op: 18-03-2017 10:19 Quote
ugg store
Canada Goose Outlet
Moncler Outlet Online
air force one pas cher
fitflops sale uk
Pandora Store Sale
Jordan Shoes Air
TOMS SHOES OUTLET
Moncler Jackets Discount Marketplace
louboutin heels
cheap nike air max
Nike Shox Cheap
Nike Roshe Run Sale
Ray Ban Sunglasses Online
Michael Kors Handbags Discount
Boost Yeezy Sale On Line
zapatillas running
religion store
Negozi Pandora
converse store
Yeezy Black
adidas store
scarpe nike
Air Jordan Retro Sale
Moncler Sale
pandora jewelry store
chaussures nike pas cher
Pandora Store
nike air
Nike Soccer Cleats Boots
Yeezy Men
cheap uggs for women
Ugg Pas Cher Femme
zapatillas nike baratas
nike joggesko
coach factory outlet online
moncler outlet
Canada goose dam
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
Adidas Neo Discount Sale
Canada Goose Womens Coats
nike sneakers
Uggs For Cheap
new pandora charms
Oakley Sunglasses Cheap
zapatilla adidas
Adidas Superstar Sale Online
Ray ban sale online
Yeezy Shoes Discount Marketplace
cheap uggs
Michael Kors Outlet
ADIDAS NMD SALE ON LINE
Air Max Sneakers
new jordan releases
Nike Pas Cher Femme
zapatos de futbol nike
Nike Store
nike tn pas cher
uggs outlet
Adidas Shoes Discount Marketplace
scarpe hogan outlet
Air max levně
Adidas Originals Superstar
chaussure Nike homme
Hugo Boss Sale
nike sb stefan janoski
uggs for women
nike mercurial soccer cleats
vans shoe store
Nike Air 90
Nike Factory Store
nike jordan shoes
günstige nike schuhe
Nike Air Jordan 11
Vans Black Sneakers
new yeezy shoes
The official UGG
moncler jacket sale
Doudoune Moncler Pas Cher
hogan scontate
Ugg Pas Cher En France
toms shoes outlet
Air Nike
UGG BOOTS FOR WOMEN
official NHL jerseys
Nike Air Damen
Ugg Outlet Online Store
Boutique Ugg
Moncler Outlet Store
Boty Nike Air
goedkope nike air max
Hogan Outlet
Cheap Michael Kors
nike air jordan pas cher
Stone Island Outlet
Jordan Sneakers For Sale
prada outlet
Pandora Store
Air Max Kopen
canada goose jackets on sale
nfl store
Air Max 90
Michael Kors
Nike Air Huarache For Sale
Doudoune Moncler Site Officiel
ugg clearance
canada goose jacket outlet
Nike Online Store
christian louboutin outlet
longchamp bags on sale
nike schuhe günstig
nike air max running shoes
Bottes Ugg Femme Pas Cher
botas de futbol
Original Ugg Boots
nike sportschuhe
newest lebron shoes
Nike Air Max Goedkoop
ugg factory outlet
Jordan Schoenen
Discount Air Max
Nike Zapatos
retro jordans for cheap
Canada Goose Outlet
pandora outlet store
billige nike sko
adidas outlet
Adidas Originals Stan Smith
Nike Shoes Discount Marketplace
Air Max Femme
Yeezy Boost Sale Online
Doudoune Moncler Femme Pas Cher
nike shoes
Uggs Pas Cher Soldes
womens nike air max
Soccer Boots Outlet nike
Scarpe Air Max
Nike Air Sneakers
toms sale
Nike Air Max Cheap
Adidas Superstar
huarache sneakers
Jordan Store
chaussure basket homme
Nike Shoes Sale Store
Air max dam
Descuentos Nike
Air Max Pas Cher
pandora beads
Toms Outlet Online
Nike Air Pas Cher
Kobe Shoes Nike
Timberland Outlet
abercrombie and fitch store
reebok running shoes
Nike Air Women
Coach Bags On Sale
Nike Shox discount Sale
Ugg boots Sale
Pandora Official Website
Ray-Ban Official Discounted Site
Sjcg0318-3
Nieuw bericht