Sporen

spoormaandag 18 juni 2007 08:30

Week 25 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 22 juni 2007.

Vanmiddag valt er met de andere post een pakketje op de deurmat. Daarin vind ik onder de treffende titel 'Frisse lucht' een boek dat is door verschillende auteurs is samengesteld tijdens de honderd dagen van het kabinet. Het gaat om aanbevelingen voor het nog sterker maken van het beleid. Ik heb er in elk geval weer wat leesvoer bij in de vakantie, want op het moment kom ik er -helaas- absoluut niet aan toe. Wel lees ik alvast het onderdeel onderwijs door, en ik moet zeggen dat ik me er in grote lijnen goed in kan vinden. Deze week op nationaal niveau successen voor de ChristenUnie; zo is het kindgebonden budget er eindelijk door, vooral in gezinnen die het minder breed hebben een hele verbetering. Voor de rest van dit weekend stort ik me op stappels nakijkwerk en op de stukken die voor de gemeenteraad van komende donderdag liggen te wachten. Maar morgen ook naar de kunstmarkt bij de Fraeylemaborg, altijd weer leuk om te zien hoe creatief mensen zijn gemaakt door de grote Creator.

Donderdag 21 juni 2007.

De laatste echte werkdonderdag voor de vakantie en daarom ook de laatste vergaderingen. En omdat alles toch nog 'even' moet worden afgekaart duurt het allemaal weer langer dan we vooraf hebben gepland. Inmiddels probeer ik me ook weer iets meer te richten op Malawi. Het valt niet mee omdat de tijd die ik heb allemaal al min of meer is ingevuld. Binnenkort komen we weer bij elkaar en ik ben erg benieuwd hoever de anderen al zijn gevorderd. Blij dat er zometeen even wat druk van de ketel kan.

Woensdag 20 juni 2007.

Samen met Abel Nieveen zet ik vanavond direct al de eerste stappen in het halen van informatie voor het nieuw te vormen jeugdbeleid. We bezoeken het onderwijs dat al aanwezig is voor hun vergadering over het lokale onderwijsbeleid. Het is een erg constructief gesprek en we halen ook een heel veel informatie naar boven. Als alle gesprekken op deze manier verlopen krijgen we een dijk van een jeugdnota. Prettig om te merken dat het onderwijs graag mee wil werken. Ze hebben in het verleden ook al aardig wat werk verzet. Helaas is dit door de bezuinigingen in de BeB (bezuinigingsoperatie in 2004) allemaal gesneuveld.

Dinsdag 19 juni 2007.

Als ik het zou willen is het mogelijk om de hele avond op het gemeentehuis te zijn. Maar gelukkig hoef ik het niet alleen te doen en kunnen we ook in de fractie het werk verdelen. Het geeft me even de mogelijkheid om af te blazen, en energie op te doen voor de rest van de avond. We maken namelijk aan de rest van de raad bekend hoe we de informatie voor het nieuwe jeugdbeleid willen verkrijgen. Samen als raad aan de slag, even los van of je nu oppositie- of coalitiepartij bent. Dat kan ook omdat we nu alleen nog maar samen verzamelen, hoe sterk en kwalitatief het stuk wordt ligt dus aan ons zelf. En aan welke kant van de tafel je ook zit een goed jeugdbeleid is natuurlijk een belang van ons allemaal. Aansluitend hebben we een aantal gasten die ons van informatie komen voorzien. Eerst een nieuw systeem voor de registratie van de raads- en commissievergaderingen. De huidige manier van werken heeft één belangrijk nadeel het is in een geautomatiseerd systeem vanwege het ontbreken van voldoende zoektermen niet heel erg snel te vinden. Het nieuwe systeem maakt dat eenvoudiger, maakt het mogelijk te selecteren op spreker en geeft een duidelijkere verdeling tussen de verschillende termijnen. Ik ben er erg enthousiast over. Vervolgens krijgen we nog informatie over de Regiovisie. Best nuttig, maar erg lastig om de hoofdzaken zo even voor u neer te zetten. Laat ik een poging wagen. Het gaat met name om het kunnen bouwen en waar dat gebeurt, welke mogelijkheden er zijn tot samenwerking en hoe het mobiliteitsvraagstuk wordt aangepakt. Denk aan de ontsluiting van de ring Groningen, maar ook richting Meerstad en de OV voorzieningen binnen het gebied. 

Maandag 18 juni 2007.

Het lijkt wel of het vandaag alleen maar wil regenen juist als ik ergens naar toe moet. Normaal kan ik best wel genieten van een zomers buitje, maar dan wel vanachter het veilige glas. Zachtjes tikt de regen tegen 't zolderraam.... Oftewel het ritme van de regen, mag dan wel een nummer uit lang vervlogen tijden zijn. Ik was er ten minste nog niet toen dit nummer de hitlijsten bestormde maar de regen is natuurlijk tijdloos. Als ik kijk naar het spoorboekje van deze week, ga ik het bijna jammer vinden dat ik niet beschik over een lange termijn agenda. Niet dat ik alles op de lange baan wil schuiven, maar als ik niet uitkijk gaat er wel iets ontsporen deze week. Morgen en overmorgen staan helemaal in het teken van het nieuwe jeugdbeleid. Echt en onderwerp dat bij mij meer dan gemiddelde belangstelling oproept. Ook ben ik enthousiast over de nieuwe manier van werken. Laat de raad maar eens uit haar schuilkelders komen en gezamenlijk aan het werk gaan om informatie in te winnen en zo te werken aan een nota die praktisch handen en voeten kan krijgen. Ten slotte geldt nog steeds dat wie de jeugd heeft ook de toekomst zonnig tegemoet kan zien. Morgen ook nog een ander spannend moment namelijk een herkansing op het examen, niet om alsnog het papiertje te kunnen ontvangen maar wel in de hoop op een hoger eindcijfer. Tot morgen!    

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Sporen'

onnodig
Geplaatst op: 02-09-2008 13:47 Quote
Puh
Nieuw bericht