Spelletje?

mens-erger-je-nietmaandag 11 juni 2007 08:30

Week 24 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 15 juni 2007.

Bloed, zweet en tranen. Nouja met het laatste viel het vandaag gelukkig wel heel erg mee, maar de andere onderdelen waren nadrukkelijk aanwezig op de atletiek sportdag van vandaag. Het was in elk geval weer erg gezellig en op wat kleine buitjes na bleef het gelukkig droog. Ideale omstandigheden en er zijn dan ook weer een aantal schoolrecords verbroken. 's Middags lees ik nog maar even een aantal stukken door die per post zijn gekomen.

Donderdag 14 juni 2007.

Vandaag kunnen er opnieuw vlaggen uit want er volgen nieuwe uitslagen. Dit keer zijn de Havo en VWO leerlingen aan de beurt. Onderweg naar het gemeentehuis kom ik er een heel aantal tegen. Op het gemeentehuis worden we namelijk eerst bijgepraat over Meerstad. Altijd weer de moeite waard al was het alleen al vanwege de dynamiek van het project. Het is ook echt nodig om je aandacht er steeds bij te houden want anders zie je door de bomen het bos niet meer. Na de bijpraatsessie volgen de commissievergaderingen. De standpunten bij de verschillende onderwerpen kunt u binnenkort op de site lezen. 'Mijn' commissie LWZ is erg snel door de onderwerpen heen. Wel wordt er nog even ingegaan op de nieuwe manier van werken en de pilot jeugdbeleid. En deze pilot blijft niet aan de grond, maar gaat binnenkort echt en hopelijk met succes de lucht in.  

Woensdag 13 juni 2007.

Al voor acht uur zit ik achter de pc om zo snel mogelijk de weging voor het eindexamen te kunnen ophalen. De uiteindelijke weging is niet eens zo heel ongunstig. Uiteindelijk slaagt iedereen voor mijn vak. Maar ik ben benieuwd hoe er over het totaal voor staat. Na het bekijken van alle resultaten halen we in de eerste ronde al 90% en dat is echt heel goed. En belangrijker nog, we kunnen de 100% nog steeds halen, en redelijk makkelijk zelfs. Samen met een collega langs vier geslaagden, de spanning is wel erg groot geweest vandaag. Maar soms bekruipt me het idee dat moeders meer in de stress zat dan de kandidaat zelf. Vanavond is het ook de eerste keer dat ik mijn nieuwe hardloopschoenen in ga wijden. Het gaat best wel lekker voor de eerste keer. Het belangrijkste is om het nu vol te houden. Best jammer dat er morgenavond direct al weer een vergadering is. Ik zet op papier alvast wat leuke rondjes uit. Genoeg mogelijkheden in de omgeving van Slochteren.

Dinsdag 12 juni 2007.

De tweede dinsdag in de maand en dat betekent dat er vanavond fractie is. We vergaderen in toptempo en zijn dan ook best wel snel door de stukken heen. Maar voor het zover is moet er zoals gewoonlijk weer een hoop gebeuren. Ik moet nog één onderwerp voor donderdag doornemen want daar ben ik eerder niet aan toe gekomen. Op sport en spelgebied komt een deel van mijn leerlingen vandaag niets tekort ze zijn de hele dag op het Grunopark om daar een heel programma af te werken aan wateractiviteiten en boogschieten. Dat billboarden ziet er best spectaculair uit, maar is dus echt niets voor mij. Je knalt met een behoorlijke vaart en vanaf een behoorlijke hoogte in het water. Toch zijn ze uiteindelijk allemaal -sommige met lichte en niet blijvende schade- weer veilig thuisgekomen. Eerst wel weer genoeg voor vandaag, en op naar morgen. Uitslagendag voor de examens. Ik ben erg benieuwd!

Maandag 11 juni 2007.

Spelletjes heb je in verschillende vormen en voor verschillende mensen. Wat dat betreft is het spelaanbod bijna net zo divers als de samenleving pluriform is. In jongerenland is er een op spelgebied een nieuwe rage. De generatie die groot is geworden met telekids, flippo's en wuppies is nu compleet overgegaan op het pokeren. Als je de politiek al wilt vergelijken met een spelletje dan komt het misschien nog wel het meest in de buurt van poker. Specifieker zelfs; bij sommigen lijkt het meer op blufpoker. Nu is dat natuurlijk nog niet eens zo heel erg raar. Sterker nog een beetje bluffen of extra aanzetten van je verhaal kan je best wel iets opleveren. Alleen moet je wel zorgen dat je gezicht in de plooi blijft en je elke vorm van mimiek vermijd. En dat zie ik in Slochteren nog niet zo snel gebeuren. Af en toe is het gewoon veel leuker om naar je collega's in de raad te kijken in plaats van naar de burgemeester of wethouder. Het zal mij ongetwijfeld nooit lukken om mijn gezicht zo in de plooi te houden dat niemand kan zien wat ik er van vind. Misschien moet ik eens aan mijn pokerface gaan werken!

Zondag 10 juni 2007.

Terwijl het bij ons nog enkele jaren duurt voor er weer nieuwe verkiezingen zijn, is er in de landen ten zuiden van ons weinig anders in het nieuws dan de nationale verkiezing. Dat de verkiezingen in ons land waarschijnlijk echt nog wel even gaan duren wordt inmiddels door steeds meer mensen verwacht. Het vertrouwen in het kabinet wordt daarnaast ook steeds groter. Bij het volgen van het Vlaamse nieuws gaat het wel erg vaak over het spelelement dat politiek met zich meebrengt. Je zou je af kunnen vragen of je daarmee de politiek wel recht doet. Want is iets dat zo serieus is als politiek eigenlijk wel een spel. En zijn politici dan pionnetjes op het grote spelbord? Ik mag hopen dat dit niet zo is. Al zijn er best wel redenen aan te voeren die de stelling dat het wel zo is ondersteunen. Neem nu het veranderen van de regels, als men zelf aan de beurt is kan bijna alles, maar wanneer de ander het spel volgens dezelfde regel speelt is het in een keer niet goed. Ook over het spelverloop verschil je dan ineens van mening. Zo kun je ineens twee winnaars hebben. En je bedenkt allerlei redenen om anderen ervan te overtuigen dat je verlies toch eigenlijk winst is. Politiek als spel? Het lijkt er wel eens op. Misschien is het tijd om die regel eens te veranderen en te zorgen voor de uitzondering. Is ook wel zo geloofwaardig. Inmiddels weten we nu ook hoe de krachtsverhoudingen bij onze zuiderburen liggen. Het lijkt me nog niet zo gemakkelijk om hier een nieuwe nationale regering mee te vormen. Het blijft een bijzonder landje met die verdeeldheid.

                   

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht