Zandloper

zandlopermaandag 21 mei 2007 08:30

Week 21 per dag

Niels Joostens

Vrijdag 25 mei 2007.

Op de een of andere manier lukt het me na een vergadering niet altijd om direct de slaap te vatten. De dag en dit keer zeker de avond moet denk ik nog even worden verwerkt. Dus luister ik na afloop van de raadsvergadering eerst maar eens een CD met typisch Ierse muziek. Dat werkt altijd heel rustgevend. Dankzij een opmerking van Gerard Renkema -water naar de zee dragen-bedacht ik me ineens dat ik ook nog een CD heb met de titel 'Watermakers' muziek van Bløf en al een tijdje niet meer in de Cd-speler gesignaleerd. Ook die moet ik voor het slapen nog even horen. Met een lang weekend voor de boeg is het heerlijk om ook een vrije agenda te hebben. Al heeft het wel de nodige moeite gekost om het weekend vrij te houden. Beetje knutselen aan de site, controleren of alles nog werkt en of ook de links naar externe sites nog te benaderen zijn. Jammer dat de Zeeuwse kust er niet inzit dit weekend.

Donderdag 24 mei 2007.

De laatste donderdag van de maand en dat betekent: raadsvergadering. En dit keer staat er heel wat op stapel. Naast de goedkeuring van de jaarrekening over het jaar 2006 is er ook nog de discussie over de garantstelling voor de golfbaan. Daarnaast nog de 'kleinere' punten WMO-raad en de uitvoering Wet inburgering. Voor wat betreft de laatste twee punten, die hadden we in de commissie al zo uitvoerig aan de orde gehad dat we er als fractie voor hebben gekozen en nu niet meer van te zeggen. De andere punten waren voor ons zo belangrijk dat we ons standpunt daarover duidelijk naar voren wilden brengen. Bij beide agendapunten werd er best aardig gediscussieerd. Al had de discussie rondom de golfbaan wel een erg hoog wat als gehalte.

Woensdag 23 mei 2007.

Op mijn MP3 speler luister ik vanmiddag naar een nummer van Skik dat wel past bij de hoeveelheid kilometers die ik vandaag verstouw. Op fietse is al weer een wat ouder nummer van deze groep, en af en toe heb ik het wel eens gebruikt in de les omdat het best leuk is om die route in de atlas te volgen. Het alternatief voor plaatstenrijtje van het spoorlijntje Groningen-Roodeschool zoals dat ongetwijfeld bij de iets oudere lezer maar niet uit het geheugen te krijgen is. Na een morgen Delfzijl volgt een middag Siddeburen. Vervolgens weer naar Delfzijl, want samen met een college die voor het CDA in de raad van Appingedam zit, geef ik een les maatschappijleer. Het levert leuke reacties op en vooral de heerlijke puberreacties op al die formaliteiten zijn de moeite meer dan waard. Een succes dat volgende week nog een vervolg krijgt in twee andere klassen. 's Avonds vergaderen we als fractie nog in de IJzeren Klap in Lageland en het is al redelijk laat als we klaar zijn. Op fietse terug en omdat het voor de wind gaat, giet vandaag vanzölf. Nouja bijna dan.

Dinsdag 22 mei 2007.

Het is gelukt, al was het wel meer geluk dan wijsheid. Het examen biologie werd door de aanwezige kandidaten blijkbaar zo gemakkelijk gevonden dat we ver voor de eindtijd klaar zijn. Dus laat ik me de die excursie van de NAM natuurlijk niet door de neus boren. En het verhaal dat ik van hen te horen krijg is meer dan de moeite waard. In de discussie over de gaslocatie in Kolham speelt de compressor namelijk een belangrijke rol. Ik had tot vandaag geen idee hoeveel geluid zoiets produceert. Daarvan heb ik nu een eerste indruk. Het is wel te horen, maar persoonlijk had ik meer geluid verwacht. Dat komt misschien ook omdat ik de compressoren in Pernis in gedachten heb gehad. Die maken behoorlijk wat herrie meer. Geluid is echter altijd beleving en daarom is het moeilijk in te schatten hoe je dat van persoon tot persoon anders ervaart. Verder vanavond maar aan de gang met het bestuderen van de stukken. Morgenavond fractie en daarna de raadsvergadering op donderdag. CU! 

Maandag 21 mei 2007.

Nog een paar weken en dan is het alweer zomervakantie. Wanneer ik op het planningsschema kijk wordt me dat ineens met een schok duidelijk. Het gaat wel erg hard en ik heb het idee dat ik dit jaar nog erg veel moet doen. De agenda loopt steeds voller. Inmiddels zijn de examens in volle gang. Morgenmiddag mag ik er ook bijzitten. Helaas, want ik had eigenlijk in de planning om mee te gaan naar de NAM locatie Eemskanaal. Twee uur stil zitten en eigenlijk niets mogen doen ligt me helemaal niet. Ik denk dat ik de stukken voor de raad van donderdag meeneem, dan kom ik de tijd denk ik wel door.

Zondag 20 mei 2007.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik heb ingelogd om even van me af te schrijven. Het is de afgelopen dagen ook behoorlijk druk geweest. Ondertussen ben ik weer zo'n beetje bekomen van het jeugdkamp dat door alle aanwezigen als en megakamp werd ervaren. Vooral de survival van vrijdag was een hele opgave, zeker na een nachtje weinig tot geen slaap. Niet iedereen kan daar even goed tegen, desondanks of juist daardoor -wie zal het zeggen- was de groep erg gezellig en we hebben ons dan ook prima vermaakt. Het was een hele kunst om droog te blijven op het vlot, in het zicht van de 'haven' meenden sommige tegenstanders dat je toch op zijn minst met een nat pak uit de strijd moest komen. 

Vanmorgens zie ik nog een paar beelden van een TV kerkdienst vanuit de stad. Eén van mijn collega's is wel erg vaak in beeld. Verder doe ik het vandaag maar eens rustig aan. Het is per slot van rekening een rustdag en die doet zijn naam eer aan vandaag. Heerlijk lezen in het zonnetje, wat wil je nog meer!

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Zandloper'

Akash Singh
Geplaatst op: 11-03-2016 11:06 Quote
Akash Singh
Geplaatst op: 11-03-2016 11:07 Quote
Nieuw bericht