Hemelvaart.

hemelvaartmaandag 14 mei 2007 08:30

Week 20 per dag.

Niels Joostens

Donderdag 17 mei 2007.

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Weer een hoogtijdag in het kerkelijk jaar, en daarom ook een dag om door de week met de gemeente samen te komen. Daarna vertrek ik met een deel van de jongeren en een prima groep begeleiders naar Appelscha voor een paar topdagen. Zaterdag hoop ik weer terug te zijn. Oant sjen!

Woensdag 16 mei 2007

Le roi est mort, vive le roi! Frankrijk heeft nog één dag haar huidige president en dan is het na twaalf jaar toch echt tijd voor verandering. Vorige week maakte ik -welliswaar op veilige afstand- nog de rellen mee. Merkbaar aan de massaal aanwezige politie en ME en de sluiting van een aantal metrostations in het centrum. Ook voor Nederland is deze overgang belangrijk. Ten slotte vegen nieuwe bezems schoon en mag er ook wel eens een bezem door het loge systeem dat Europese Unie heet.  En daarin speelt Frankrijk toch een behoorlijk partijtje mee.

Volgende week hebben we de fractie- en raadsvergadering, en die doet er best wel toe. Opnieuw komen de jaarrekening en de BURAP langs. Ik ben benieuwd naar de antwoorden op de vragen die nog open staan en verwacht dan ook dat we donderdag een lange avond tegemoet gaan. Ik kom er tegen die tijd uitgebreid op terug en zal ook aangeven waarom we tot bepaalde besluiten zijn gekomen.

Dinsdag 15 mei 2007.

De eerste honderd dagen van het nieuwe kabinet zitten er inmiddels op. Daarmee komt er een einde aan het intensieve kennismakingsprogramma van de minsters. Er is veel kritiek geweest op deze manier van werken, maar zelf denk ik dat het goed is om eerst te ervaren hoe beleid in de praktijk uitpakt. De menselijke verhalen spreken meer aan dan de cijfers en aan wie heb je dan meer dan aan ervaringsdeskundigen zelf. Vanavond zit daarom de kersverse minister van Onderwijs bij Knevel en van der Brink. En er is reden tot zorg want zo goed gaat het niet met het onderwijs. Er kan veel beter vooral op de ROC opleidingen. Tijd dus voor een grondige aanpak, en met deze daadkrachtige minister heb ik er alle vertrouwen in.

Maandag 14 mei 2007.

Best wel weer even wennen om na een week van vakantie en een week excursie weer gewoon bezig te zijn met het normale werk. En ik hoor bij de koffie tot mijn opluchting dat ik niet de enige ben met dit 'probleem'. Maar na flink wat brandstof in de vorm van koppen koffie komen we gezamelijk weer op gang. Mijn vlaggenverzameling is de afgelopen week ook weer toegenomen. Nadat ik die in het lokaal heb opgehangen ga ik me er nog beter thuis voelen. In de avond eerst nog de laatste vergadering voor het kamp van aanstaande donderdag-zaterdag en daarna zet ik de eerste termijn van de jaarrekening nog online bij het onderdeel financiële stukken. Ik heb er direct maar even een poll bijgemaakt. /jaarrekening-2006   

Zondag 13 mei 2007.

Ik ben nog steeds een beetje aan het bijkomen van de afgelopen week in Parijs. Want 's nachts rijden mag dan als voordeel hebben dat je geen files hebt rondom Antwerpen en Parijs, en bovendien een nacht in een hotel uitspaart, maar dan moet je wel in een bus kunnen slapen. Opnieuw ben ik verbaasd over het gemak waarmee dat sommigen lukt.

Maar de week zelf was zonder meer de moeite waard. De groep heeft zich echt van haar meest positieve kant laten zien en we hebben ontzettend veel plezier gehad. Veel gezien en gedaan in een hele korte tijd. Voor het eerst ook eens goed rondgekeken in het Louvre, na de highlights als de Venus van Milo en de Mona Lisa haasten we ons nog naar de Nederlandse en Vlaamse schilders. Verder natuurlijk alles gezien wat je als gemiddelde toerist niet mag laten liggen. Varen over de Seine. Het beklimmen van de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe. De Sacre Coeur en de trappen weer naar beneden om vervolgens langs de Moulin Rouge terug te komen bij de bus. Als je dat omzet ik kilometers loop je op een dag toch al snel meer dan 20 kilometer. Heerlijk om dan even een stukje met de metro te gaan. Al was het alleen al om  al die gespannen gezichten te zien van leerlingen die onder de grond toch minder te melden hebben dan bovengronds. Erg veel tijd om bij te komen heb ik niet. Donderdag, vrijdag en zaterdag ga ik namelijk met een deel van de jeugd op kamp in Appelscha. Kortom ik werk weer goed aan mijn talen deze periode.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Hemelvaart.'

Akash Singh
Geplaatst op: 11-03-2016 11:06 Quote
Akash Singh
Geplaatst op: 11-03-2016 11:07 Quote
Nieuw bericht