Werk in uitvoering

wiumaandag 30 april 2007 08:30

Week 18 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 4 mei 2007.

Op deze dodenherdenking hoop ik vanavond namens het gemeentebestuur het woord te voeren in Schildwolde. Leven in vrijheid is een groot goed. Ik kies er voor te spreken over hoop.

De wereld is er vol van
Van grote, mooie woorden
Van vrede voor de wereld
Tot politieke akkoorden
Terwijl intussen oorlogen
De hoop de grond inboren
En mensen moed verliezen
Niet geloven wat ze horen
Want zeggen en beloven
Dat is een goed begin
Maar als het slechts bij zeggen blijft
Heeft dat dan nog wel zin?


Geloof is meer dan woorden
Gesproken of geschreven
Geloof is mensen helpen
En kracht aan iemand geven
En toch zijn er nog mensen die
Een ‘heilige’ oorlog voeren
Een ander mens vanwege zijn
Geloof de mond gaan snoeren
Als God hiervoor gebruikt wordt
Zonder een grein fatsoen
Wat is Gods boodschap dan nog waard?
Wat moet een mens dan doen?


De wereld is er vol van
Van oorlogen en woede
Maar toch staan er nog mensen op
Die streven naar het goede
Als je hun woorden niet geloofd
Dan geven ze je daden
Als wegen onbegaanbaar zijn
Dan maken zij weer paden
Naar hoop en naar verdraagzaamheid
Naar vrede om ons heen
En stukje van die goede kracht
Dat zit in iedereen.

Donderdag 3 mei 2007.

Lekker op tijd eruit want er is vandaag genoeg te doen. Ik wil vandaag achter het paspoort aan omdat ik de codes daarvan binnenkort door moet geven aan de organisatie waarmee ik naar Malawi ga. Dat valt me niet mee, want de foto is opzichzelf wel goed alleen het is geen grijze achtergrond. Afgekeurd dus. Dan eerst maar naar de kapper en vervolgens nieuwe foto's laten maken. De rest van de dag gaat voor een groot gedeelte op aan het voorbereiden van de commissievergaderingen op het gemeentehuis. veel leeswerk dit keer en ik wil me de inhoud daarvan toch goed eigen maken. De informatie is namelijk ook relevant voor de langere termijn. Ik formuleer de vragen voor de jaarrekening nog even goed op papier en ben er vervolgens helemaal klaar voor. De behandeling van de jaarrekening is verder niet zo heel spectaculair. Op veel vragen zal nog een antwoord volgen. Verder komt het een aantal keren tot een wat scherpere toon als het gaat om de besteding van het batig saldo aan de post ambtelijke uren. We weten al langer dat er op het punt van de ambtelijke uren problemen ontstaan. Er ligt gewoonweg te veel werk. Ik heb wel gevraagd om ook te kijken naar andere oplossingen voor dit probleem. De vragen voor de jaarrekening en de daarop gegeven antwoorden zal ik net als het voorgaande jaar plaatsten onder het kopje Fractie financiële stukken.

Woensdag 2 mei 2007.

Spullen pakken en klaar maken voor vertrek want ik ga terug naar Slochteren vandaag. De veerboot heeft dit keer vanwege de hoge waterstand geen vertraging en ik ben dan ook eerder dan ik had verwacht weer terug op het vaste land. Vanmiddag gaan we namelijk verder nadenken over de invulling van de Visie Slochteren. We hebben daarbij ook het vergelijkingsmateriaal van drie andere gemeenten. Best handig om te weten hoe anderen dit soort trajecten hebben doorlopen. Verder ben ik maar weer aan het werk gegaan met de jaarrekening. Daarbij ook gekeken naar de jaarrekening 2005. De vergelijkbaarheid van de programma's is in ieder geval sterk verbeterd.

Dinsdag 1 mei 2007.

Historisch de dag waarop er grote manifestaties zijn om de dag van de arbeid te herdenken. In Nederland lopen we daar al jaren niet meer warm voor. Blijkbaar bevalt het gepolder veel beter dan het gezamelijk ten strijde trekken tegen vermeend onrecht. Na de val van het communisme in Oost Europa zijn de beelden ook steeds minder vaak te zien op de televisie. Gerrit Hooikammer brengt deze week een bezoek aan Wit Rusland. Misschien dat hij er nog iets van mee krijgt. Ten minste als demonstreren er mag, want de vrijheden zijn er minimaal. Dat is in Nederland beter geregeld, het op de foto zetten van hangjongeren is hier nu onderwerp van politieke discussie. Foto's maken zou de privacy schenden. Daar valt wat voor te zeggen, maar als het praktisch is en resultaten oplevert heb ik er minder moeite mee. Ten slotte worden we in stedelijke gebieden door menig camera gevolgd. Ik ben erg benieuwd hoe het Gerrit en de anderen is bevallen.

Maandag 30 april 2007.

Vanmorgen word ik wakker van het vlaggewapper bij de Duitse buren die ter ere van koninginnedag de Nederlandse driekleur in de top hebben gehesen. Koninginnedag wordt hier altijd heel uitgebreid gevierd met een optocht van versierde wagens een spelletjes. Erg leuk om te zien. Vanavond ga ik zeker weer even kijken. Daarna neem ik de jaarrekening voor 2006 wel door. Want ook al is het meivakantie het werk gaat er even goed om door. Nog even doorbijten want Parijs lokt al! 

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht