What's in a name

peoplemaandag 16 april 2007 08:30

Week 16 per dag.

Niels Joostens

Vrijdag 20 april 2007.

Discussiëren kunnen ze wel die derde en vierde klassers, en ik heb dan ook echt een prima uurtje gehad bij de verdediging van stellingen. De stellingen hadden een heel actueel tintje en er werd dan ook met veel bevlogenheid gesproken over de onderwerpen. De voorbeelden die werden gegeven waren erg goed, vaak erg duidelijk, toegepast op de eigen leefomgeving en ook al was lang niet iedereen het met elkaar eens de discussies bleven steeds zuiver. Belangrijk dat er over het thema vrijheid wordt gepraat. Dat dit moet blijkt wel uit de vele persoonlijke verhalen. Er is veel gezegd en er valt ook nog erg veel te zeggen. Daarom is het denk ik nog niet zo heel erg verkeerd om nog eens opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. Als er tijdens de vijf mei festivals op dezelfde manier wordt gediscussieerd gaat dat helemaal goed komen. Complimenten aan de organisatie, maar vooral aan de debatters!

Donderdag 19 april 2007.

De optimist die zich in het begin van de week nog in korte broek naar buiten waagde zal zich vandaag wel tien keer bedenken. Wat een verschil in temperatuur in vergelijking met de eerste dagen van deze week. Er staat ook een straffe wind en dat maakt ook de gevoelstemperatuur nog ietsje lager. Niet veel spannends vandaag. Wel stond er voor vanavond weer een TVB op de agenda. In dit soort sessies worden we bijgepraat over belangrijke ontwikkelingen in de gemeente. Dit keer over het onderwerp Visie Steendam Schildmeer. In de planvorming zijn er nog de nodige stappen te zetten. Daarbij wordt opnieuw de bevolking betrokken. Ik heb nog wel de nodige vraagtekens bij de plannen. Dat zal voornamelijk komen omdat het nog erg abstract is en er nog erg veel kan worden geschoven. Het hoofddoel ondersteun ik wel. Steendam heeft potenties die nu nog niet optimaal worden benut. Maar ook nu is er ongetwijfeld weer een heel verschil tussen dat wat mogelijk eventueel etc zou kunnen en dat wat realistisch is. Maar ik ben weer heel veel wijzer geworden vanavond en dat is ook wat waard. We zullen er nog wel vaker over praten het komende jaar. Morgen komt de politiek zelfs op mijn werk, dit keer vanwege het project rondom 4 mei. Ik ben erg benieuwd naar de discussie. Gelukkig heb ik nog een tussenuur op het rooster staan en kan ik even komen kijken, luisteren en vast ook deelnemen. 

Woensdag 18 april 2007.

Getting cheaper has a name. Een reclameboodschap die op een supermarkt in Limerick de gevel siert. En als student doe je daar natuurlijk graag boodschappen. Daar moest ik aan denken bij het zien van de advertentie van een deel van de oppositie vandaag in 't Bokkeblad. Erg orgineel was het ook al niet. En om nu serieus in te gaan op hun beweerde punten; nou nee dan geef ik ze teveel eer en dat verdienen ze niet. Getting even cheaper has a name. Daar begint het in elk geval steeds meer op te lijken. Goed meer dan genoeg hierover. Er zijn per slot van rekening wel belangrijker zaken in de wereld. Zoals de vraag: blijven we langer in Afghanistan of vertrekken we op de eerder aangegeven tijd. Wel een beetje raar dat de aanleiding voor de discussie hierover wordt aangezwengeld door een uitspraak van de ambassadeur van Amerika. Ik ben benieuwd welk besluit hierover zal worden genomen. Ondertussen is het me gelukt om de vrijdagavond vrij te spelen. Ik ben van plan om in Groningen de lezing van Ernst Cramer bij te wonen. Benieuwd hoe het hem vergaat sinds zijn toetreden tot de Tweede Kamer. 

Dinsdag 17 april 2007.

Verbijsterend die schietpartij in Amerika! Opnieuw weer veel levens voor eeuwig verwoest. Onbegrijpelijk dat er na al die incidenten nog steeds niets kan worden gedaan. De macht van de wapenindustrie en het recht op een vuurwapen is blijkbaar belangrijker dan mensenleven. De uitwassen van een te ruim opvatten van liberty. Je zult er maar docent zijn, dan ben je je leven dus niet meer zeker. Toch zijn er ook in Nederland al scholen waar bij de ingang alarmpoortjes staan, en die staan er niet voor niets. Zodra ik ze op mijn school zou zie verschijnen ben ik nog vertrokken voor ze zijn aangesloten. Het is wel de wereld waarin we vandaag de dag leven en waarin onze jongeren opgroeien. Echt veel reactie komt er al niet eens meer als ik in de kranten lees dat de breezerseks in het Noorden van het land ook al niet meer vreemd is. Dat vraagt ook aandacht van de politiek, ook lokaal. Dan maar wat minder vrijheid in het publieke domein. Doorgeschoten vrijheid is nooit goed. 

Maandag 16 april 2007.

Genieten staat vandaag voorop want het weer van vandaag gaat echt elke verwachting te boven. Ideaal omdat ik voor vandaag toch al een buitenopdracht heb gepland. Met het mooie weer en een leeg centrum in Appingedam kunnen we prima uit de voeten. Hoezo het valt wel mee met de klimaatverandering? Ondertussen is het op het land ook flink droog, voor de landbouw zou het wel goed zijn als er een buitje regen valt. Intussen ben ik me aan het oriënteren op het jeugdbeleid en de manier waarop we dit in kunnen gaan vullen. In elk geval horen daar wat mij betreft ook een aantal activiteiten bij die aantrekkelijk zijn voor de jeugd en direct het stoffige imago van de politiek wat doen verminderen. Pimp local politics lijkt wel heel erg populair, maar het is wel de taal die de jeugd spreekt. Daar moeten we rekening mee houden.

Zondag 15 april 2007.

Vanmiddag kregen we het ineens -nouja ineens, er was natuurlijk wel een aanleiding- over de betekenis van namen. Van sommige namen is de betekenis redelijk voor de hand liggend. Van andere is dat meer het geval. Zo was ik alweer lang vergeten wat de betekenis van mijn eigen naam was. Ik heb het even opgezocht, en kwam uit bij; overwinnaar van het volk. Met zo'n naam kun je dus rustig de verkiezingen ingaan. Ook de naam van onze fractievoorzitter beloofd veel goeds. Maarja, what's in a name! Bij sommige namen vraag je je overigens af of de vlag de lading wel dekt. Een nieuwe week ligt voor me, benieuwd wat het wordt.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht