Vertrouwen

genesismaandag 09 april 2007 08:30

Week 15 per dag.

Niels Joostens

Donderdag 12 april 2007.

Het gaat goed in Slochteren, en niet in de laatste plaats op financieel gebied en dat is toch ook wel eens anders geweest. Vanavond konden we daarom bij de mededelingen van het College horen dat er het met de rechtmatigheid helemaal goed zit en dat dit voor de accountant ook reden is om een goedkeurende verklaring af te geven. Ook op sportgebied is er vooruitgang want er wordt nu ook gekeken naar een begeleiding en training om de doelgroep 12-18 jaar beter aan te spreken. Daar hadden we bij de algemene beschouwingen ook als fractie om gevraagd. De Kugelslaan wordt aangepakt waardoor er een hoop voorzieningen van een goede infrastructuur worden voorzien. Als fractie kunnen we ons vinden in de plannen. Maar achteraf had het natuurlijk ook direct met de bouw van de Springbok kunnen worden meegenomen. Maar Siddeburen kan trots zijn op haar mooie sporthal en straks de mooi aangelegde openbare ruimte er om heen. Over de wet inburgering had ik zelf nog een paar korte opmerkingen en vragen. Zo lijkt het mij nuttig dat er ook thuisbezoeken kunnen worden afgelegd. Dat dient naar ons idee meerdere doelen. Zo hoeft men niet apart naar Hoogezand komt de dienstverlener direct in huis en heeft zo een indruk van de leefomgeving. Inmiddels draait ook de werkgroep jeugdbeleid goed. Ik heb er erg veel zin in!

Woensdag 11 april 2007.

Deze week bestaat het college van B&W in de huidige samenstelling 1 jaar. En dat is toch wel een heuglijk moment. Ten minste zo kijk ik er tegenaan. Anderen zullen daar waarschijnlijk wat gekleurder over zijn. Dat is natuurlijk hun goedrecht. Ik wacht de commentaren dan ook met spanning af. Het afgelopen jaar is er veel werk verzet, veel werk en dat moet gezegd is ook afgemaakt door dit college. In een korte samenvatting hebben we het beleid nog eens weer naar voren willen halen. Het college werkt als een goed team en zo hoort het ook. Ook voor mezelf betekent dit verjaarfeestje, dat ik alweer een jaar lid ben van de gemeenteraad. Het bevalt me steeds beter en ik heb er dan ook nog lang geen genoeg van. Ze zeggen wel eens never change a winning team. Qua teamspirit zit het goed! Op naar de volgende drie jaar dus. En daarna.... we zullen zien. Ik heb al wel een voorkeur.

Dinsdag 10 april 2007.

Gelukig zijn ze uitzondelijk maar vandaag ben ik toch snel een kleine twaalf uur onder de schoolpannen. Na acht lesuren en een tussenuur is er namelijk een bijeenkomst met een sollicitant. Gelukkig is er ook aan de inwendige mens gedacht zodat ik mijn tijd verder goed door kom. Maar ik merk wel dat ik de rest van de avond zo duf ben als een konijn. Ondertussen is er ook het goede nieuws dat er weer een nieuwe oranjetelg aan de stamboom kan worden toegevoegd. Ik heb wel iets met het koningshuis, heeft ongetwijfeld te maken met de traditie waarin ik ben opgegroeid. Van oudsher wordt er gesproken over God, Nederland en Oranje. Die volgorde is natuurlijk niet willekeurig gekozen. In al die discussies voor of tegen het koningshuis zal ik me maar niet mengen. Vaak is het een nondiscussie die gevoerd wordt op emotionele argumenten. Je kunt je zelfs afvragen of je dan nog wel van argumenten mag spreken. Met onze nieuwe nu voor de buitenwereld naamloze prinses mogen we de ouders natuurlijk van harte feliciteren. Om van mijn dufheid af te komen ga ik nog maar even bij het zaalvoetballen kijken, dat lukt aardig. Hierdoor kan ik toch nog deelgenoot zijn van Pauw & Witteman. Les van vandaag: Ik moet mijn beeld over Frans Bauer drastisch bijstellen. Die kerel heeft best humor! 

Maandag 9 april 2007.

Op deze vrije dag nog eerder uit de veren dan gewoonlijk op een maandag. Vandaag mogen we aan de kerkelijke gemeente laten zien wat we de afgelopen weken in elkaar hebben gezet. De spanning is van de gezichten af te lezen, maar als we eenmaal bezig zijn verloop alles perfect. De videogedeelten die in de dienst zijn verwerkt doen het goed en de kerk zit afgeladen vol. Gelukkig hebben we nog een extra ruimte met videoverbinding klaar gezet. Na afloop van de dienst krijg ik via de mail al verschillende positieve reacties. Vooral de uitspraken van jongere kinderen zijn erg leuk om te lezen. Ik stuur de mail dan ook graag door aan de jongeren. Ik ben supertrots op ze. Met zulke jongeren zie ik de toekomst van de kerk met nog meer vertrouwen tegemoet. Eigenlijk zouden we zoiets vaker moeten doen! Verder is deze paasdag vooral nodig voor het voorbereiden van de rest van de week. Er ligt al weer het nodige aan werk te wachten en ook de donderdag is volgepland met allerlei vergaderingen en overleg. Toch nog maar even een DVD-tje gekeken om nog een beetje een 'vakantiegevoel' te hebben.  

Zondag 8 april 2007.

Het is paaszondag, en dat betekent extra feestelijke erediensten in de kerk. Ook in het nieuws is de paasboodschap dankzij het gebruikelijke Urbi et Orbi nadrukkelijk aanwezig. Dit keer geen 'dankoe voor die blumen', maar in bijna perfect Nederlands een dankwoord en ruime aandacht voor de conflicthaarden in deze wereld. Dankzij pasen mogen we verder leren kijken dan de dood. Leven in het vertrouwen dat er aan elke uitzichtloze situatie altijd een uitzicht is. Die wereldwijde oproep om te komen tot verandering lijkt helaas vaak aan dovemansoren gezegd. Eigenlijk ben ik ook de hele dag al in mijn hoofd bezig met de dienst van morgen. Hoe zullen de reacties zijn op de dienst die we samen met de jeugd hebben voorbereid. Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Deze week hoop ik het kernwoord vertrouwen centraal te stellen. Dat woord past ook als geen ander bij de politiek. 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht