Graffiti

graffitimaandag 19 maart 2007 08:15

Week 12 per dag.

Niels Joostens

Zaterdag 24 maart 2007.

Als ik in het begin van de middag op het gemeentehuis kom voor de opening van het ‘Lokaal loket’ is het er al een gezellige drukte. Standjes van een twintigtal organisaties geven een indruk van alles wat er op het gebied van zorg gebeurt. Met vertegenwoordigers van verschillende organisaties maak ik even een praatje. Met een aantal vertegenwoordigers maak ik de afspraak dat ze ook eens in de les komen om te vertellen wat ze allemaal doen. Het onderdeel maatschappelijke vorming staat zeer waarschijnlijk over niet al te lange tijd in het opleidingsplan van de scholen. Op deze manier kunnen we er alvast een klein beetje ervaring mee op doen. Ook de voorlichtingsrondes met video en PowerPoint presentaties zijn erg goed, maar helaas niet door iedereen goed te vinden. Ze zitten dan ook een beetje in een uithoek. Buiten staat nog de bus van thuiszorg Groningen waar ik me even laat prikken naar suiker in het bloed. Met een score van 5,1 mag ik erg tevreden zijn wordt me verteld. De waardes mogen liggen tussen de minimaal 4,0 en maximaal 8,0. Valt me al weer dik mee. De website van het lokaal loket van de gemeente Slochteren vindt u op www.lokaalloket.nl/slochteren/

Vrijdag 23 maart 2007.

De kogel is door de kerk. Ook in Groningen treedt de ChristenUnie toe tot het College van Gedeputeerde Staten. Niet geheel verrassend, maar wel weer een nieuwe mijlpaal. Want Rudi Slager is daarmee de eertste gedeputeerde van ChristenUnie huize. Ook in Gelderland is de formatie ver gevorderd en treden we toe. In Drenthe is de kans op toetreding ook erg groot. Opvallend dat de andere grote winnaar zelf als tweede partij van Noord Brabant buiten de boot valt bij de onderhandelingen. Ook nog andere mijlpalen deze week want Europa bestaat als Unie inmiddels alweer 50 jaar. Het europsceptisisme is er de laatste jaren niet minder op geworden. Persoonlijk voel ik me ook helemaal niet zo heel erg Europeaan. Lijkt me ook niet zo vreemd want de lappendeken aan landen mag dan steeds meer samenwerken, de onderlinge verschillen zijn te groot om zomaar op te heffen.   

Donderdag 22 maart 2007.

Vegaderen, vergaderen en vergaderen. Kortom het is weer donderdag. En bij de eerste twee vergaderingen mag ik optreden als voorzitter. Ze verlopen gelukkig mooi vlot en ik heb dan ook nog even de tijd om nog één keer de schets van de raadsgriffier door te nemen. Het is de bedoeling dat we de komende tijd gaan werken aan een nieuw format waarbij we hoorsessies en gesprekken met doelgroepen aangaan. Dat moet dan weer zorgen voor een herkenbaar beleid en een betere uitvoering. We hebben het jeugdbeleid aangewezen als pilot. Samen met de griffier, de voorzitter van de commissie LWZ en een aantal ambtenaren ga ik werken aan de eerste opzet. Best wel spannend, maar vooral ook erg leuk om te doen zeker omdat het onderwerp me erg aanspreekt. Jeugdbeleid is wel erg breed, dus als het hier lukt kan dat ook op andere terreinen. We hebben als gemeente al redelijk wat ervaring met klankborden als het gaat om de vertegenwoordigers in de WMO.

Woensdag 21 maart 2007.

De lente kan niet mooier beginnen want ondanks een redelijk koude wind is er ook volop zon. En uit de wind wordt het zelfs redelijk warm. Heerlijk fietsweer, zeker wanneer ik het er op de terugreis vliegend vooraan heb. Inmiddels heb ik ook de berichten in de kranten over de gemeentewerf tot me kunnen nemen. Ik ben heel erg benieuwd naar de verdere inkleding en de manier waarop dit politiek zal worden opgepakt. Ook als fractie moeten we daar nog goed over denken. Het is te makkelijk om nu vooraf al allerlei zaken te gaan roepen. Daar wordt per slot van rekening niemand beter van. Ik neem aan dat er ook goede protocollen zijn die de weg wijzen in dit soort processen. Als ze er niet zijn lijkt het me goed dat er een duidelijk stappenplan wordt opgesteld, ook omdat er met de realisatie van Meerstad nog heel wat op ons afkomt in de zeer nabije toekomst.

Dinsdag 20 maart 2007.

Qua werk een overvolle dag vandaag. Ik ben als eerste binnen en vertrek ook weer als laatste. De examenklas die ik er nu ineens bij mag gaan doen werkt trouwens prima mee en wil er helemaal voor gaan om de schade die is ontstaan zo snel mogelijk in te halen. Ik leg de lat voor de tussentoetsen dan ook erg hoog. In de avond staat er nog een fractievergadering op stapel. Dit keer niet over de agenda van een raadsvergadering want die gaat niet door. Wel is het goed om even door te praten over de input voor de vergadering van aankomende donderdag. Hierin komt tijdens een TVB de nieuwe werkwijze voor de raad aan de orde. We vinden de voorstellen een verrijking voor de besluitvorming. De debatjes kunnen er levendiger van worden en iedereen krijgt de kans om vooraf in de processen te sturen. Dat vraagt natuurlijk wel om een goede coördinatie er moet ten slotte ook nog beleid worden geformuleerd. We hebben het ook nog uitgebreid gehad over de gemeentewerf. Eerst de verdere informatie op dit punt maar afwachten. Gelet op de uitspraken tijdens de commissievergadering van 8 maart komt dit niet helemaal als verrassing. Ik kom er nog op terug.

Maandag 19 maart 2007.

Er kan in een korte tijd veel veranderen. Die veranderingen hebben er in elk geval voor gezorgd dat ik een aantal weddenschappen heb gewonnen. Ooit heb ik - het zal in het begin van 2000 zijn geweest- al voorspeld dat er een kabinet met de ChristenUnie zou komen. Nadat we er met zijn allen heel hard om hadden gelachen hebben we er maar een biertje op gedronken. Inmiddels lijkt het er nu ook sterk op dat we ook provinciaal toe mogen treden tot het college van Gedeputeerde Staten. Opnieuw een unicum, want provinciaal zaten we tot nog toe in een oppositionele positie. Mocht het uiteindelijk lukken om een coalitieakkoord te sluiten, dan hebben we helemaal te maken met een nieuwe situatie. Lokaal, provincaal en nationaal hebben we dan beleidsverantwoordelijkheid. In 2000 had ik nooit kunnen vermoeden dat ik zo snel gelijk zou krijgen. Dat kan maar één ding betekenen. Of ik ben erg goed ik het aangaan van weddenschappen, of het is goed om ergens een biertje op te drinken. Gezien het feit dat ik al de nodige weddenschappen heb verloren kan ik maar tot één conclusie komen. Het is goed om ergens een biertje op te drinken. Laat ik dat dan ook maar doen. Proost!

Zondag 18 maart 2007.

In het kerkelijke jaar bevinden we ons nu in de lijdensweken. We werken toe naar Pasen. In mijn kerkelijke gemeente is er daarom iedere werkdag om 19:00 een kort moment voor stilte, gebed, muziek en zang. Ook in de verkondigingen van vandaag wordt er al naar toe gewerkt. Pasen is weer helemaal op de kaart gezet door de film van Mel Gibson. Persoonlijk vind ik zijn 'The passion of the Christ' erg indrukwekkend. Omdat we als jeugdleiders samen met een deel van de jongere jeugd de dienst op Paasmaandag mogen inkleden hebben we het idee om delen uit deze film te laten zien en er de bijbelgedeelten bij te laten lezen. Ook de muziek bij de film past daar erg goed bij ter ondersteuning. De komende weken hebben we dus genoeg te doen. Om inspiratie op te doen luister ik eerst maar weer eens naar de moderne variant van de Matthäus Passion.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht