2007!

2007-frontmaandag 01 januari 2007 08:30

Week 1 per dag.

Zaterdag 6 januari 2007.

Wat je een computer al wel niet kunt laten uitrekenen! Zo rond de EK en WK wedstrijden was ik dat al min of meer gewend. Wie heeft er de beste papieren als het gaan om het winnen van wedstrijden. Maar nu lees ik dat de ChristenUnie volgens een bepaald wetenschappelijk programma naar verwachting de meeste punten zal binnenhalen bij de onderhandelingen. Ik ben heel benieuwd wat er achteraf van blijkt te kloppen. Het gaat in de politiek nu eenmaal niet alleen om cijfertjes. Gelukkig niet zou ik willen zeggen anders ging ik vanaf vandaag mijn tijd nuttiger inzetten. Hoe inmateriële onderwerpen in zo'n computermodel kunnen worden vervat is voor mij dan ook een groot vraagteken. Maar natuurlijk hoop ik stiekem wel dat het waar is.

Vrijdag 5 januari 2007.

Aan twee weken vakantie komt vandaag al weer een einde. Veel is er niet gekomen van rust. Daarvoor heb ik me met teveel bezig gehouden de afgelopen weken. Ben er eigenlijk wel blij om dat er maandag weer kan worden begonnen. Vanmiddag veel mensen op de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis de beste wensen voor het nieuwe jaar kunnen wensen. Opvallend vaak wordt er gevraagd naar mijn goede voornemens. Je zou je bijna af gaan vragen of dit bij mij blijkbaar nodig is. Nouja eentje dan. Het komende jaar ga ik me door scholing nog meer toeleggen op het verbeteren van de inbreng in commissie en raad. Samen komen Gerrit en ik er als fractie denk ik verder prima uit. Ik merk bij mezelf dat ik steeds meer bewondering krijg voor de oprechte en eigen aanpak die hij heeft bij het benaderen en innemen van standpunten in de raad. Het zorgt voor de nodige relativering in de raad.

Donderdag 4 januari 2007.

Zoals te verwachten blijft ook een geheime vergaderlocatie niet lang geheim. Het is zelfs redelijk in de buurt. Ten minste als je we er even vanuit gaan dat de gemiddelde politicus toch wel erg verknocht is aan de omgeving Den Haag. In elk geval is de omgeving meer dan de moeite waard. Ondertussen wordt er rustig op los gespeculeerd over hoe het allemaal wel niet moet. Zelfs vanuit de eigen partij is het blijkbaar moeilijk om je mond te houden. Op de site van het DvhN ontspint zich inmiddels een aardige discussie over het verloop van de formatie. Door de redelijk negatieve berichtgeving wordt ook de stemming onder de deelnemers minder positief. Vooralsnog blijf ik het er maar op houden dat zolang we niets weten er ook niets negatiefs te melden is. Dat de pers het als haar taak ziet om even flink wat olie op het politieke vuur te gooien wordt ook wel duidelijk. Maar na het lezen van het NRC van vanavond blijkt maar weer dat niet alle berichtgevig klopt. Verschillende korpschefs en burgemeesters hebben hun ongenoegen geuit over het beeld van een rustige jaarwisseling. Alle korte berichten bij elkaar gaven me al zo'n vermoeden. Alle berichten over de formatie tot nog toe waren redelijk positief. Hoe dan ook morgenavond weten we meer.

Woensdag 3 januari 2007.

In het nieuwe jaar beginnen ook de onderhandelingen in de formatie weer. En die vinden dit keer op een geheime locatie plaats. Als het proces van formeren daarmee wordt bespoedigd lijkt me dat een prima zaak. De onderhandelingen lijken me ook zonder de aanwezigheid van de pers al moeilijk genoeg. Voor de vorming van een kabinet is ook de uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten van groot belang. Een kabinet heeft ook behoefte aan een sterke positie in de Eerste kamer die getrapt door de leden van de Provinciale Staten worden gekozen. Inmiddels is het programma voor Groningen al een tijdje bekend. Om de bekendheid met de inhoud nog te vergroten heb ik de informatie ook opgenomen op deze site. Te vinden onder slochteren.christenunie.nl/provincie

Dinsdag 2 januari 2007.

Het weer lokt niet echt tot heel vroeg opstaan vandaag. ’s Morgens eerst maar eens een boek gelezen over de slag bij Nieuwpoort en het rampjaar 1600. Niet echt heel veel nieuws, maar het laat wel zien dat het voortbestaan van Nederland weer eens aan een zijden draadje heeft gehangen. Maar ook toen al het verschil van inzichten tussen de regering en het volk. Niks is nieuw onder de zon. In de middag werk ik weer een aantal functionaliteiten van de site bij en bereid er op de achtergrond een aantal voor. Zodra het systeem ze vrijgeeft zijn ze direct benaderbaar. Hopelijk voorziet de site ook het komende jaar weer in de vraag. De zoekfunctie is nu zo sterk verbeterd dat we bij veel termen direct al op de beginpagina worden vermeld. Jammer dat je niet kunt zien hoeveel bezoekers er uit de gemeente Slochteren komen. Want daar doen we het ten slotte voor.

Maandag 1 januari 2007!


Happy new year! Alhoewel niet iedereen blij is met het nieuwe jaar. In Frankrijk werd zelfs een poging gedaan om het jaar 2006 vast te houden. Na het afsteken van het vuurwerk en nog even nazitten besluit ik er maar weer eens in te duiken. Want ook voor 2007 geldt ongetwijfeld dat ik zonder slaap niet te genieten ben. En goede voornemens voor het jaar 2007? Laat ik die maar niet noteren, want het is al moeilijk genoeg je aan voornemens te houden. Voor 2007 wens ik in ieder geval iedereen veel heil en zegen.

Zondag 31 december 2006.

De laatste dag van het jaar is al weer aangebroken. Het lijkt wel of de jaren steeds sneller voorbij gaan. Oudjaarsdag is ook het moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Er is in elk geval weer erg veel gebeurt, er is veel werk verzet en hoelang lijkt het alweer niet geleden dat we met de campagne voor de raadsverkiezingen bezig waren. Inmiddels kennen we de uitslag, hebben we de formatie al lang gehad en ken ik de weg al redelijk in het gemeentehuis. Als we kijken naar de wereld is ook daarin erg veel veranderd. De jaaroverzichten van de verschillende nieuwsrubrieken maken dat wel weer duidelijk. Wat 2007 gaat brengen? Geen idee. Maar misschien wel een kabinet met de ChristenUnie als coalitiepartner. We zullen wel zien.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht