Vizier.

viziermaandag 06 november 2006 07:30

Week 45 per dag.

Niels Joostens

Zaterdag 11 november 2006.

De elfde van de elfde dus vanavond weer veel drukte aan de deur. Het lijkt wel traditie want ik kan me van vroeger niet anders herinneren dan een avond met veel harde wind en regen. Ook vanavond zit het weer de jeugdige lopers niet mee. Vandaag neem ik de reacties van de overige partijen op de programmabegroting eerst maar door. Veel nieuws of verrassingen staat er voor mij niet in. Wie er even de moeite voor neemt en dit naast de schriftelijke reacties op de voorjaarsnota leg en daarbij ook nog eens de reacties tijdens de najaarsbrief legt, weet al snel dat het beeld redelijk gelijk blijft. De reacties zijn over het algemeen positief met hier en daar een kritische noot. Benieuwd of dit ook betekent dat de behandeling erg weinig tijd kost. we zullen zien. Nog even een paar mailje wegwerken en de "to do list" voor deze week is al weer aardig opgeruimd. Op naar de volgende week. De "to do list" daarvan is al weer flink gevuld. Met als hoogtepunt een avondje met Rouvoet op dinsdag.

Vrijdag 10 november 2006.

Eerst maar weer eens rustig bijkomen van de vergadering van gisteren. Door alle politieke drukte heb ik tegen mijn gewoonte in een stappeltje met na te kijken werk liggen dat eerst maar eens moet worden weggewerkt. Er stond dan ook de nodige tijdsdruk op het aanleveren van de eerste termijn van de begroting. Veel tijd om de schade in te halen heb ik er niet voor want ik wil aanwezig zijn op de soosavond van de jongere jeugd. Aan een deel geef ik sinds een aantal maanden vereniging. Best gezellig vanavond en ook rustig de tijd om even bij te praten met een aantal mensen die ik al een tijdje niet meer heb gesproken. Tussendoor overleg ik buiten nog even met een aantal PerspectieF'ers. Nu eerst maar weer aan het werk.

Donderdag 9 november 2006.

De dag begint voor mij eigenlijk pas op de avond. Niet dat ik de rest van de dag niet genoeg heb moeten doen. Maar het politiek interessante deel kwam per slot van rekening pas 's avonds, tijdens de behandeling van de verschillende onderwerpen in de BMR vergadering. De visie Slochteren vraagt veel minder tijd dan ik van tevoren had verwacht. Ook voor wat betreft de insprekers blijft de verhouding tussen voor en tegenstanders aardig gelijk. Ik waardeer de eerlijkheid van een van de insprekers, wanneer hij aangeeft gewoon ook een persoonlijk belang te hebben. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om een raamwerk waarin uitgangspunten naar voren zijn gebracht. Die uitgangspunten hebben een ruimtelijke vertaling gekregen. De tijd zal leren hoe er nu verder invulling moet worden gegeven aan de plannen. Centraal staat in ieder geval dat het voor het dorp Slochteren goed is om te bouwen. Bouwen is nodig om inwoners vast te houden. Zeker voor jongeren biedt het dorp nu weinig kansen. Ik merk dat aan jonge stellen die de laatste tijd steeds vaker uitwijken naar buurgemeente Hoogezand. Ze blijven wel een sterke binding voelen met het eigen dorp. Mogelijk kunnen ze nu wel de huizenmarkt in 'hun' dorp bestormen. Uiteindelijk zal dit er voor kunnen zorgen dat er een minimaal voorzieningenniveau kan blijven bestaan. In dit verband geeft de burgemeester precies aan waarover we het ook al in de fractie hebben gehad. De voorzieningen zullen op peil moeten blijven in dit deel van de gemeente, zeker nu er op het andere deel een grote verscheidenheid aan voorzieningen komt in het toekomstige Meerstadgebied. Er moet niet een nog grotre disbalans komen. Dat die er komt staat vast. Zoals het nu lijkt kunnen we het dorp Siddeburen feliciteren met een nieuwe brandweerkazerne. De BuRap is een punt wat ik maar even laat liggen. Door de behandeling van de najaarsbrief en de begroting was daarvan al een aardig deel bekend. Nu nog even op naar volgende week.

Woensdag 8 november 2006.

Nog twee weken en dan is het zover, de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer. Het valt me op dat ik me er minder intensief mee bezig ben dan anders. Een verklaring is makkelijk te geven want er is de komende tijd op lokaal vlak zoveel aan de orde dat het nationale compleet naar de achtergrond wordt geschoven. Vanmorgen lees ik me eerst nog even in op een aantal onderwerpen en leg de laatste hand aan een eerste reactie op de programmabegroting voor 2007. Na  bespreking in de fractie kan het uiteindelijk met een aantal aanvullingen op de mail naar de gemeentesecretaris. We overleggen nog even over de Visie Slochteren voor morgen. Daarop zijn verschillende reacties binnengekomen. We besluiten als fractie om dit punt als hoofdthema te gebruiken bij de fractievergadering van 21 november. We nodigen hiervoor dan ook alle betrokkenen uit.

Dinsdag 7 november 2006.

Vroeg uit de veren vanmorgen om de jarige te feliciteren. Het bereiken van de leeftijd van 50 jaar is natuurlijk wel een mijlpaal. Gelukkig ben ik vanmiddag redelijk vroeg thuis. De meeloopdag is wat mij betreft een groot succes geworden. De lessen verliepen prima, al waren ze aan de korte kant. De avond wordt voor een belangrijk deel gevuld met een bespreking, gelukkig zijn we ruim voor streeftijd klaar. Morgen de puntjes op de i voor de begroting en de commissie BMR. Dat het punt Visie Slochteren wel eens een lastig bespreekstuk kon worden wordt bewaarheid. Ten minste als ik de verslaglegging in het Dagblad van het Noorden daar over lees. We zullen zien. Maar goed dat komt morgen wel aan de orde.

Maandag 6 november 2006.

Kort en krachtig zo zou ik de avondsessies in het gemeentehuis kunnen omschrijven. De technische vragen die er zijn kunnen nu worden gesteld. Het zijn er niet zo heel erg veel. Maar een aantal onduidelijkheden wordt toch van tevoren weer even weggenomen. De inhaalsessie voor de personele formatie biedt in kort bestek een aardig beeld van de organieke problemen die laveren tussen doelstellingen uit het verleden en ambities voor de toekomst. Daar zijn we nog niet over uitgepraat denk ik. Daarna nog even langs de jongerenorganisatie van de ChristenUnie en verder veel voorbereiden voor de meeloopdag van morgen. Morgen een feestje want mijn moeder loopt alweer een halve eeuw op deze wereld rond. Niet iets om ongemerkt voorbij te laten gaan. Dinsdagavond heb ik alleen wel een bespreking. Nu maar hopen dat het kort is. De woensdag maar gebruiken voor de tekst van de eerste termijn. De week is nog maar net begonnen en ik heb het idee dat hij al weer half om is. Timemanagement werkt niet als veel op het laatst beschikbaar is.

Zondag 5 november 2006.

Vanmorgen zo stijf als een plank en ook nog eens flink verkouden. Niet direct het gevolg van de MADD dag van gisteren want ik hing er al een tijdje tegenaan. Dat wordt dus een dagje binnenshuis doorbrengen. Het Internet voorziet me een prima dienst en ik bekijk een oude op DVD. Het nadeel is dat ik ook niet echt lang kan lezen, want ik neem weinig op. Dat mag wat mij betreft wel weer snel voorbijgaan. Ik moet morgen namelijk nog wel een stukje van de begroting doornemen. Morgen hebben we een rondje technische vragen. Ik heb daarna de bijpraatsessie over de personele formatie. Donderdag de visie Slochteren. Dat kon nog wel eens een heikel punt worden. Ik heb van een aantal fracties in de notulen al kunnen vinden hoe ze in het verleden aankeken tegen deze visie. Onze bijdragen leest u komende donderdag. Tot die tijd is er nog genoeg te doen. Kortom het vizier op de nieuwe week.

Niels Joostens

Reageren? njoostens@planet.nl

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht