Wintertijd.

winterlandschapmaandag 30 oktober 2006 08:00

Week 44 per dag.


Zaterdag 4 november 2006

Vroeg uit de veren op deze zaterdag. Make a difference day! Dus vandaag maar eens het verschil maken. Veel te vaak hebben we de mond vol over vrijwilligerswerk en sociale cohesie. Vaak blijft het bij mooie woorden. Het werk van vandaag is heerlijk inspannend en omdat het heel iets anders is dan wat ik normaal doe kom ik helemaal tot rust. De groep is erg gezellig en we werken dan ook prima sfeer samen. Als enige inwoner uit Slochteren, kan ik mooi het een en ander vertellen over dorp en gemeente. Na het vrijmaken van de zichtlijn in het overbos worden we verrast met snert, roggebrood en spek. Onder het eten hebben we het over het nut van vrijwilligerswerk. En als vanzelf krijgen we het over de politiek. Dat levert altijd weer mooie gesprekken op en mijn partij een paar nieuwe stemmen. We maken een tocht door de Fraeylemaborg en gaan dan weer naar buiten voor het vervolg van de middag. In het grote bos zijn bomen gekapt die nu versleept moeten worden, De boomstammen worden met behulp van de lange jan en slee door paarden uit het bos gehaald. Mooi gezicht wat deze paarden aan kracht bezitten. En vanavond te zien bij het weerpraatje van Jaap Nienhuis op TV Noord. Volgens jaar zeker voor herhaling vatbaar.

Vrijdag 3 november 2006

De post brengt me vandaag wel erg veel materiaal. Da's wel lekker zo tegen het weekend. Mocht je nog niks te doen hebben dan heb je eerst weer leesvoer genoeg. De enveloppe bevat raadsstukken. Omdat ze zo dik zijn krijgen we ze dit keer ook gedrukt. Ik lees het wel op een later tijdstip want ik moet eerst het onderwerp van de jeugdvereniging voorbereiden. Het wordt best wel een leuke discussie en de tijd is dan ook al verder gevorderd dan normaal. Morgenavond eerst maar de begroting van 2007 lezen en beoordelen. Ik hoop er dan volgende week al iets over te kunnen schrijven. Nu eerst maar eens proberen om nog een beetje weekend te houden. De visie Slochteren komt op 9 november langs. We stellen inbreng van de burgers op dit punt erg op prijs. We zijn als fractie al wel benaderd maar elke mening telt! Doen dus.

Donderdag 2 november 2006

Een donderdagavond zonder - ten minste dat dacht ik- politieke invulling. Dat is al weer een tijdje geleden. Want ook al gaan de vergaderingen van de commissie LWZ niet altijd door de wandelgang is er altijd. En ik vind het niet meer dan normaal om daar te zijn, en pak direct de andere commissie even mee vanaf de publieke tribune. Vandaag sleutel ik wat aan de site en bestudeer de mogelijkheid van een aantal functies. Die zullen op termijn op deze site te zien zijn. De foto's van fractieleden die het Dagblad nog graag zou willen zien zal ik binnenkort maken.  Nu eerst de informatie voor zaterdag (MADD) eens goed doorlezen. Later op de avond besef ik dat ik de technische verdiepingsbijeenkomst helemaal ben vergeten. Jammer, maar het is niet anders. Had de avond toch nog politiek moeten zijn. Ik hoop op dit punt even te worden bijgepraat op de fractievergadering zodat ik op dit punt weer helemaal up to date ben. Gelukkig heb ik van de gemeentesecretaris al een mail binnen met het aanbod om samen met de andere afwezigen een herhaling van het programma te krijgen.

Woensdag 1 november 2006.

Het heeft vannacht inderdaad flink gespookt. Nu word ik niet snel wakker maar af en toe werd ik ruw gestoord in de nachtrust. Nouja een nachtje minder slaap kost me nou ook niet direct de kop. Op weg naar school zie ik de gevolgen van dit natuurgeweld. Ontwortelde bomen, afgeknapte takken, en een paar aanrijdingen als gevolg van vallende materialen. Ook vandaag weer een hele dag studie met de collega's dit keer met de bovenbouwdocenten. Best leerzaam maar ook best vermoeidend. 's Avond ga ik naar de kerk voor de dankdag voor het gewas. Nog even wat voorbreiden en de avond is al weer bijna om. Kijkend naar de actualiteitenprogramma's zie ik de plek waar ik zaterdag nog stond, de pier in Holwerd. Van een aantal geparkeerde auto's is weinig meer heel. Je zou maar niets vermoedend terug komen van de vakantie en je vervoermiddel zo aantreffen. Nu eerst maar even 't Bokkeblad doornemen er staat dit keer veel informatie in die de moeite waard is.

Dinsdag 31 oktober 2006.

Het gaat stormen meldt het KNMI en de eerste weerswaarschuwing voor het Noorden van Nederland is al uitgegeven. Jammer dat het niet een weekje eerder zo hard waait, niks heerlijker dan de vlokken schuim die vanuit de zee om je oren vliegen. Verder valt er politiek weinig voor te breiden, ik wacht nog op input. Maar dat komt, want als het goed is heeft het College vandaag gepraat over de najaarsnota. Ik hoop dat we er misschien donderdag al over kunnen beschikken. Dan kan ik mogelijk zaterdagavond al een eerste reactie doorgeven aan de (steun)fractie. De hele opzet om te komen tot de sluitende begroting is aardig transparant we hebben keuzemogelijkheden en weten ook wat de lager gerprioriteerde zaken gaan kosten. De begroting moet natuurlijk wel sluitend blijven. Het is wel erg gemakkelijk om te komen met een heel verlanglijstje zonder daarbij te rekenen met de dekking. De trechterwerking om te komen tot een sluitende begroting moet nu tegen het licht worden gehouden. Vinden we dat de juiste keuzen worden gemaakt. Wat hebben we daarover gezegd bij de voorjaarsbegroting en wat is daarvan voor ons blijven staan. Ik vind het niet zo heel erg vreemd dat het verwachte tekort op de begroting in de loop van het proces steeds kleiner wordt, en nu gaat zorgen voor een sluitend geheel. Vergelijk het maar met een fles frisdrank en een glas. De fles bevat al je wensen, het inhoud van het glas wat je financieel kunt dragen. Je kunt niet de hele fles leegschenken want dat past niet allemaal in het glas. Zo passen niet al onze wensen bij onze begroting. Wat dat betreft doet de gemeente niet onder voor het huishoudboekje in een gemiddeld gezin.

Maandag 30 oktober 2006.

Vandaag een lange cursusdag op school. Voor de leerlingen is dat wel zo prettig, eigenlijk een extra vakantiedag. Het klinkt misschien vreemd maar ik vind dit zelf ook wel een ideaal moment. De cursus is best leuk om te doen en geeft in elk geval weer een hoop aanknopingspunten voor verbeteren van de lesinhoud. Het krantenbericht over de lokale websites ebt vandaag nog een beetje na. Ik kreeg vandaag van verschillende kanten leuke reacties. Vanavond in Delfzijl een aantal workshops voor ouders. Ben benieuwd of er een veel ouders op af komen. De workshop Sportklas die ik heb mogen maken is hopelijk interessant genoeg. Vooral leuk omdat leerlingen er zo enthousiast over zijn en graag mee willen helpen.

Zondag 29 oktober 2006.

Best lekker zo'n uurtje extra slaap. Zo heeft die wintertijd in elk geval een voordeel. Nadeel is wel dat het 's avonds zo erg vroeg donker is. Vanmorgen eerst vol verbazing gekeken naar de grote hoeveelheid vliegenzwammen die onder de berk staan. Voor de vakantie waren er een paar en nu zijn het tientallen. Best wel een mooi gezicht. Verder doe ik vandaag tussen beide kerkdiensten niet erg veel. Bij het zoeken van bepaalde informatie kom ik op Internet een bericht tegen van MADD. Dat staat voor Make A Difference Day. Een dag voor allerlei vrijwilligerswerk, vorig jaar waren er verschillende raadsleden actief rond 'De Tobbe'. Nu is er in Slochteren en Overschild werk te doen in de natuur. Omdat ik vind dat ook politici tijd moeten vrij maken voor maatschappelijke activiteiten geef ik me direct maar even op. Ik ken me zelf als ik het niet direct doe denk ik op 4 november bij het kijken naar het journaal ineens. 'Oja da's waar ook!' Dat ben ik nu in elk geval voor. En als het weer even meewerkt krijg ik daar zeker geen spijt van.

Niels Joostens njoostens@planet.nl

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Wintertijd.'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:38 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:38 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:40 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:41 Quote
Nieuw bericht