Gebroken licht.

gebrand-glasmaandag 09 oktober 2006 08:30

Week 41. Internationaal en lokaal. De verkiezingen bij de Zuiderburen en een politiek zeer inhoudelijk debat op donderdag.

Zaterdag 14 oktober 2006

Ik woon in een slaapdorp! Ten minste dat lees ik in het Dagblad van het Noorden. En mooier nog, het is mijn schuld! Ten minste, de schuld van de politiek. En tot die laatste categorie reken ik me zelf dan ook. Blijven hangen in die constatering is me iets te gemakkelijk. Hoe het komt dat we een slaapdorp zijn geworden? Die vraag is op zichzelf wel interessant. Maar het antwoord kennen we al. Daar zijn voldoende studies naar gedaan. Beter kunnen we kijken hoe we die tendens keren. Niet voor niets heeft de ChristenUnie in haar verkiezingsprogramma expliciet genoemd dat het nu de beurt is om Slochteren te revitaliseren. Ook wij hebben die stilstand gemerkt. In de andere hoofdkernen Siddeburen en Harkstede zijn de afgelopen jaren veel zaken aangepakt. En dan valt direct op waar het Slochteren aan ontbreekt. Er is geen dorpskern. Siddeburen heeft dat wel, en in iets mindere mate geldt dat ook voor Harkstede. Binnenkort bespreken we de visie Slochteren. Groei is nodig om voorzieningen in stand te houden. Maar om tot een 'centrum' te kunnen komen moet er wel worden afgeweken van de lineaire structuur. Dat is niet overal gewenst en inpasbaar in het landschap. Die keuze gaat nog lastig worden. Vandaag  in Siddeburen "mijn" leerlingen in de blessuretijd zien winnen. Best een leuke wedstrijd om naar te kijken. Al was het alleen al om de commentaren aan de zijlijn. En ook hier geldt de scheids is niet ieders favoriet. Op Ameland staat er bij een sportveld dan ook een bord met de tekst: "Wie op de scheidsrechter scheldt, hoort niet op of langs dit veld!" Je zou de voorzitter van de commissie BMR kunnen vergelijken met de scheidsrechter van vanmorgen. Hij voelt zich beledigd en dat kon dit keer ook wel eens terecht zijn. Maar wanneer een fractie een scherpe tong en een scherpe pen heeft krijgt ze ook scherpe reacties terug. Niet netjes? Oké, volkomen eens! Maar wel een heel menselijke reactie. Persoonlijk zou ik het jammer vinden als Piet zijn functie als voorzitter na heroverweging neerlegt. Hij doet dat namelijk steeds prima en zonder aanzien des persoons. Het zou toch niet nodig moeten zijn om een bordje in de raadszaal te plaatsen?

Vrijdag 13 oktober 2006

Hé nu ik deze kop er boven zet kom ik er pas achter dat we vandaag te maken hebben met vrijdag de dertiende. Statistisch schijnen er dan inderdaad meer schadegevallen en ongelukken te zijn omdat mensen wellicht onbewust meer gespannen of overdreven voorzichtig zijn. Zal wel net zo werken als schaatsen bij mij. Zodra ik denk "ik ga vallen!" lig ik al. Hoe dan ook, ik ben de dag dus prima door gekomen. The day after richt ik me direct maar weer op de volgende vergadering. Ik krijg de indruk dat de najaarsbrief toch meer inhoud heeft dan je in eerste instantie zou denken. Denk zelfs dat je door hier goed in te schieten straks bij de daadwerkelijke behandeling van de begroting makkelijker doel treft. Morgen ga ik in Siddeburen kijken bij ander 'schietwerk'. De nieuwe bruggertjes willen graag dat meneer even komt kijken hoe de D-ers voetballen, en dan zit je er na een halve instemming helemaal aan vast. Eigenlijk vind ik de vraag gewoon hartstikke leuk en wie weet vang ik nog eens wat op. En wie de jeugd heeft........ Begin ik gewoon nu alvast een stemjjb campagne voor de gemeenteraadsverkiezing in 2010. Een rap met Jan Jakob of Gerrit, het lijkt me wel wat ;) Zal het idee alvast noteren. En denk ook wel drie en half jaar nodig te hebben om de mannen te overtuigen.

Donderdag 12 oktober 2006

Het was vandaag een hectische dag. Na het volbregen van mijn corebusiness, moet ik me nog haasten om in de namiddag een verdiepingsbijeenkomst over Meerstad bij te wonen. Direct daarna de wandelgang en vervolgens een commissievergadering Vandaag hebben we een volle agenda. Niet eens zozeer vanwege de hoeveelheid aan onderwerpen. Wel zitten er twee stukken bij die de nodige aandacht zullen vragen. Anders dan ik had verwacht wordt de bespreking van de werkwijze in de raad een matte bedoening. Na alle kritiek van Gemeentebelangen en daaraan gekoppeld hun document had ik een scherper debat verwacht. Uiteindelijk bleef er wel erg weinig staan. Blij dat het ook op deze manier kan. Die scherpe randjes mogen wat mij betreft, maar moeten ook wel met mate worden gebruikt. We kunnen akkoord gaan met de voorstellen zoals die door de Partij van de Arbeid zijn neergelegd. Die raadsagenda is toch zo gek nog niet, zolang hij maar flexibel is. Al met al kijk ik terug op een positief debat. We gaan de goede kant op. Op sommige punten zijn we in Nederland de koers volgens mij helemaal kwijt. Zo lees ik in het voorstel van GroenLinks om een startsubsidie te verstrekken aan prostituees. Het moet niet gekker worden! Is straks ook het bezoek nog belastingaftrekbaar? Ik moet wel lachen om de rap voor Rouvoet die te vinden is op www.stemrou.nl Nu maar hopen dat het effect heeft. Alhoewel, ik de inhoud belangrijker vind dan de verpakking en dat zit sowieso wel goed.

Woensdag 11 oktober 2006

Vanmiddag werp ik me nog weer eens op de najaarsbrief en let daarbij nu vooral op de cijfertjes. Vandaag gesproken met de jeugdagent die voor een regulier bezoek de school bezocht. Mooie gelegenheid om het een en ander te vragen. Kan ik altijd weer mijn winst mee doen. t Bokkeblad meldt een ludieke actie van de bewoners in de Middenstraat in Siddeburen. Ook een manier om de aandacht van de politiek op jezelf te vestigen. Gaan we vast zeer binnenkort in de raad wel weer iets van horen. Voor partijen een kans om publicitair prijs te schieten. Benieuwd wie er als eerste mee komt. Ik heb er al een wedje op gezet en weet nu al dat ik ga winnen.

Dinsdag 10 oktober 2006

Fietstte ik gisteren nog in de volle zon, vandaag moet ik het doen met mist. Niet erg lekker, je wordt kletsnat zonder dat het regent. Vandaag heb ik me bezig gehouden met de voorbereiding van de najaarsnota. In het de voorjaarsnota hebben we een paar wensen geuit. Mogelijk dat we met voorstellen komen voor de invulling daarvan. Ik wil daarvoor wel achtergronden hebben zoals nota's jaarverslagen van instanties en andere relevante informatie van studies. De najaarsbrief geeft al een aardig idee van ontwikkelrichtingen. En die zijn niet vebazingwekkend want ze borduren verder op eerder besproken stukken.

Maandag 9 oktober 2006

Een zonovergoten dag met helaas wel erg veel wind. Na de lessen in Delfzijl sta ik even in dubio. Wel of niet langs het Schildmeer. Gezien de wind en vooral het ver gevorderde tijdstip besluit ik er toch maar vanaf te zien. Met belangstelling lees ik in de verschillende media de reacties op de verkiezingsuitslag in België. Naar mijn idee wordt er wel erg gefocust op Antwerpen. Het Vlaams Belang is welliswaar haar meerderheid in deze stad kwijt, maar de landelijke trens is toch verontrustend. Populisme blijft het blijkbaar goed doen. De zure reactie van Dewinter maakt me wel aan het lachen. Blijkbaar hoort dat er een beetje bij als je niet het resultaat haalt waarop je hebt gehoopt. Dat mag ook wel even, maar het moet geen basishouding worden. Je houdt het niet vol om overal op tegen te zijn, van elk piepje een pijnkreet te maken. We zullen wel zien wat het gaat worden. Komend donderdag is wat mij betreft de testcase in de raad van Slochteren. Maar dat komt nog.

Zondag 8 oktober 2006


Vandaag volg ik met belangstelling de verkiezingen voor de gemeenteraden in België. Het geeft niet echt het idee dat alles perfect voor elkaar is. Veel gedoe met stemcomputers en schijfjes waarop de verkeerde taal staat. Een doodzonde in het door taalstrijd verscheurde land. Ook de aandacht voor het Vlaams Belang is ontzettend groot. De scores zijn dan ook verontrustend groot. One isseu partijen doen het hier beter dan in Nederland waar de vloed aan Leefbaar snel is vervlogen. In Antwerpen is de uitslag nu ook binnen. Flinke winst voor de socialisten en de opmars van het Vlaams Belang lijkt gestuit. Op Internet volg ik de dienst vanuit de Oosterkerk in Groningen die ik van plan was te bezoeken. Mooi dat de techniek dat nu wel heel gemakkelijk maakt.

Niels Joostens njoostens@planet.nl

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Gebroken licht.'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:27 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:33 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:35 Quote
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:37 Quote
getb packers movers
Geplaatst op: 23-04-2016 19:28 Quote
Getpackersmovers.com is a trusted online portal connecting you best moving companies of India at your door step in your city. We are associated with some of best packers and movers companies of major cities of India. We provide you best deals of industry – with free, no obligation moving quotes.
Packers And Movers Delhi NCR@
http://getpackersmovers....ckers-and-movers-delhi/
Packers And Movers Gurgaon NCR@
http://getpackersmovers....ers-and-movers-gurgaon/
Best Packers And Movers Aurangabad@
http://www.getpackersmov...-and-movers-aurangabad/
Best Packers And Movers Bangalore@
http://getpackersmovers....s-and-movers-bangalore/
Best Packers And Movers Chandigarh@
http://getpackersmovers....-and-movers-chandigarh/
Best Packers And Movers Jalandhar@
http://getpackersmovers....s-and-movers-jalandhar/
Best Packers And Movers Ludhiana@
http://getpackersmovers....rs-and-movers-ludhiana/
Best Packers And Movers Chennai@
http://getpackersmovers....ers-and-movers-chennai/
http://www.verified5.co.in/packers-and-movers-ghaz
Geplaatst op: 18-07-2016 15:46 Quote
Packers and movers in bangalore@
http://www.verified5.co....s-and-movers-bangalore/
Packers and movers in mumbai@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-mumbai/
Packers and movers in gurgaon@
http://www.verified5.co....ers-and-movers-gurgaon/
Packers and movers in pune@a
http://www.verified5.co....ackers-and-movers-pune/
Packers and movers in ahmedabad@
http://www.verified5.co....s-and-movers-ahmedabad/
Packers and movers in ghaziabad@
http://www.verified5.co....s-and-movers-ghaziabad/
Packers and movers in hyderabad@
http://www.verified5.co....s-and-movers-hyderabad/
Packers and movers in vadodara@
http://www.verified5.co....rs-and-movers-vadodara/
Packers and movers in noida@
http://www.verified5.co....ckers-and-movers-noida/
Packers and movers in chennai@
http://www.verified5.co....ers-and-movers-chennai/
Packers and movers in thane@
http://www.verified5.co....ckers-and-movers-thane/
Packers and movers in surat@
http://www.verified5.co....ckers-and-movers-surat/
Packers and movers in faridabad@
http://www.verified5.co....s-and-movers-faridabad/
Packers and movers in noida@
http://www.verified5.co....d-movers-greater-noida/
Packers and movers in meerut@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-meerut/
Packers and movers in mohali@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-mohali/
Packers and movers in nagpur@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-nagpur/
Packers and movers in panchkula@
http://www.verified5.co....s-and-movers-panchkula/
Packers and movers in jhajjar@
http://www.verified5.co....ers-and-movers-jhajjar/
Packers and movers in hissar@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-hissar/
Packers and movers in barmer@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-barmer/
Packers and movers in manesar@
http://www.verified5.co....ers-and-movers-manesar/
Packers and movers in chandigarh@
http://www.verified5.co....-and-movers-chandigarh/
Packers and movers in ludhiana@
http://www.verified5.co....rs-and-movers-ludhiana/
Packers and movers in pathankot@
http://www.verified5.co....s-and-movers-pathankot/
Packers and movers in ambala@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-ambala/
Packers and movers in bareilly@
http://www.verified5.co....rs-and-movers-bareilly/
Packers and movers in allahabad@
http://www.verified5.co....s-and-movers-allahabad/
Packers and movers in dehradun@
http://www.verified5.co....rs-and-movers-dehradun/
Packers and movers in jammu@
http://www.verified5.co....ckers-and-movers-jammu/
Packers and movers in shimla@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-shimla/
Packers and movers in jaipur@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-jaipur/
Packers and movers in jodhpur@
http://www.verified5.co....ers-and-movers-jodhpur/
Packers and movers in kota@
http://www.verified5.co....ackers-and-movers-kota/
Packers and movers in lucknow@
http://www.verified5.co....ers-and-movers-lucknow/
Packers and movers in bikaner@
http://www.verified5.co....ers-and-movers-bikaner/
Packers and movers in jalandhar@
http://www.verified5.co....s-and-movers-jalandhar/
Packers and movers in karnal@
http://www.verified5.co....kers-and-movers-karnal/
Packers and movers in panipat@
http://www.verified5.co....ers-and-movers-panipat/
Packers and movers in guwahati@
http://www.verified5.co....rs-and-movers-guwahati/
Packers and movers in amritsar@
http://www.verified5.co....rs-and-movers-amritsar/
Packers and movers in hoshiarpur@
http://www.verified5.co....-and-movers-hoshiarpur/
Packers and movers in bhulandshahr@
http://www.verified5.co....and-movers-bhubneshwar/
Nieuw bericht