Eindelijk normaal?

waddenzeezaterdag 16 september 2006 13:00

Eindelijk lijkt alles weer een beetje normaal te worden. De eerste lesweek zonder uitval en de eerste echte commissievergadering hebben we ook al weer gehad. Genoeg om de week weer te vullen.

Vrijdag 15 september

Vandaag eindelijk de laatste klassen met nieuwe 'bruggers'. De kop is er nu helemaal af. Ik krijg de indruk dat we een goed jaar tegemoet gaan. Eerst maar eens afwachten hoe alles zit gaat setten. De lestijd vliegt wel voorbij, nu we voor het eerst werken met leseenheden van 45 minuten. Het scheelt maar 5 minuten maar ook de gebruikelijke slok op een borrel.

Donderdag 14 september

Een naar verwachting lange dag. Vandaag hebben we scholing van het CPS in ADSL dat staat voor Activerende Didactiek en Samenwerkend Leren. Veel is bij mij wel bekend. De praktische vertaalslag moet in de les komen, en dat is ook nodig. Met een hoofd vol informatie kom ik tegen de avond thuis. Snel eten en omkleden om op tijd te zijn voor de wandelgang. De commissievergadering heeft 3 echte bespreekstukken. Voor wat betreft de WMO kan ik kort zijn. Alleen de evaluatie is nog even een punt waarvoor we aandacht vragen, Het stuk is goed doordacht en ook besproken met de doelgroep. Met dat in mijn achterhoofd heb ik niet zoveel behoefte om op detailniveau allerlei vragen te stellen. Ook niet echt nodig want na lezing blijft er weinig staan. Dat je ook anders naar de stukken kunt kijken bewijst Geke (Gemeentebelangen). Normaal kan ik heel goed geconcentreerd luisteren, maar nu veer ik - in gedachten verzonken- op wanneer ze het heeft over darkrooms. Gelukkig zegt ze vooraf dat ze een grapje gaat maken. Wat het met het betreffende stuk te maken heeft blijft mij volkomen onduidelijk, maar de lachspieren hebben wel weer even gewerkt. Na het beluisteren van het geluidsfragment blijkt het te gaan om een uitraasruimte. Gelukkig maar want onze visie over de andere ruimte behoeft geen verdere uitleg. De onderwijshuisvesting is wel een punt waarvoor ik aandacht vraag. Het vorige voorstel zette de onderwijskundige vernieuwing compleet op slot. Onacceptabel voor de ChristenUnie. Mijn vraag over de termijnen is niet meer echt nodig omdat de wethouder vooraf duidelijkheid geeft. Ter vergadering wordt besloten de VNG norm van twee maanden aan te houden. De onderhoudsnorm naar beneden bijstellen mag niet leiden tot extra grote schade en daardoor hogere kosten. Daarmee wordt een deel van onze zorg weggenomen. In het vervolg neemt het college de besluiten over de aanvragen. De raad zal vanuit haar budgetrecht op verschillende momenten in het jaar wel verantwoording kunnen vragen aan het College. Ook andere middelen staan ons tot beschikking. De stukken van het SBO in Appingedam vormen vanwege het ontbreken van de accountantsverklaring toch wel een struikelblok. Zonder deze verklaring gaan we niet akkoord.

Woensdag 13 september

De lesvrije dag zo halverwege de werkweek. Komt goed uit want we hebben als fractie een gesprek met de burgemeester en de griffier. Vooraf denken we er in een uurtje wel door te zijn. Het wordt een uurtje met een forse verlening, maar het gesprek is prima. Constructief overleg en uitwisseling van ideeën over hoe we de komende tijd gaan werken. Besluitvorming blijft thuishoren in de raadszaal. Daar staan wij voor en blijven we voor staan. De ChristenUnie is niet voor niet een bestuurderspartij. De middag wordt verder gebruikt voor de overige agendapunten. In de avonduren worden we bijgepraat over het nieuwe verenigingsseizoen voor de jongeren in de kerk. We zijn daarmee gelukkig rijkelijk voorzien.  Goed om vooraf even bij elkaar te zijn voor de goede afstemming. Ik heb er wel zin in!

Dinsdag 12 september

Vandaag print ik de stukken voor de vergadering van dinsdag uit. Het dikste stuk behandelt de WMO, daar begin ik denk ik maar mee. De aanbiedingsbrieven lees ik in ieder geval even door. Voor een deel is het implementeren van nieuwe wet en regelgeving. Verder wordt er meer gedualiseerd, oftewel de verantwoordelijkheden van raad en college worden meer ontvlochten. Ik ben blij met de cursus van afgelopen zaterdag want ik kan direct al veel nieuw opgedane kennis toepassen.

Maandag 11 september

Hoe kan het ook anders op 9/11 staat veel in het teken van de aanslagen in New York. Ik kan me nog wel voor de geest halen waar ik op dat moment was. We hadden een niet al te boeiend college wereld fysische geografie. Normaal gesproken mijn meest favoriete onderdeel. Het maakte in elk geval wel indruk. Ook in Nederland had het de nodige impact. Dit is het moment dat alle tegenstellingen nog weer eens extra worden aangezet. Op school heb ik er geen moment aan gedacht. Wel hebben we het over beeldvorming en dan komen begrippen als amerikanisering al snel terug.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht