Back to school again.

esonstadmaandag 04 september 2006 19:35

De cursus is weer begonnen, en zelfs in de eerste week ben ik er al weer een dag tussenuit. In verband met de raadsexcursie van vrijdag.

Zaterdag 9 september

Vandaag heb ik de hele dag een cursus gemeentefinanciën op het partijbureau in Amersfoort. De dag is vooral erg practisch. We kijken vooral naar de politieke vertaalslag van het finacieel beleid en behandelen de opbouw van begrotingen en het nut van de jaarrekening en de voorjaarsnota. De cursusleider Ernst Cramer is erg bevlogen en vertelt zijn verhaal met veel practical jokes. De dag vlliegt voorbij. Op de terugreis praat ik met een raadslid uit Heerenveen en ben weer helemaal bij over de stand van zaken daar. Als ik ook weer eens die kant op zou willen mag ik me van haar direct aansluiten. Wie weet.... Ernst staat zesde bij de komende Tweede Kamer verkiezingen. In district 1 heeft hij er in ieder geval weer een voorkeursstem bij.

Vrijdag 8 september

Vandaag hebben we als gezamelijke raad samen met het college en het MT een raadsexcursie. Het programma zit leuk in elkaar en heeft een tweetal leuke bedrijfsbezoeken. Nadat we in Oostmahorn zijn aangekomen kunnen we aan boord stappen van de Silverwind. Een aantal jaren geleden heb ik al eens een familiedag gehad op dit schip. Over het Lauwersmeer gaan we naar Lauwersoog waarbij we eerst door de schutsluisen moeten. Het hoogteverschil is goed te merken en we stijgen dan ook flink. We komen de haven niet uit en gaan direct aan de kade liggen voor het eerste bezoek. We worden opgewacht door de directeur van de visveiling van Lauwersoog. We krijgen vervolgens te horen welke positie dit bedrijf in neemt bij de aflag van de vis en garnalen.  Nieuwe technieken voor vangst en technische vooruitgang op de schepen in deze sector van de economie. Het middagprogramma brengen we door in Esonstad. Dit nieuwe recratiepark heeft een compleet ander concept dan de gebruikelijke parken. De huizen zijn erg verchillend van uiterlijk. Je waant je in het Amsterdam van de Gouden Eeuw. We krijgen de kans om even binnen te kijken en worden voorzien van de nodige informatie. De dag wordt afgesloten in Mooi Boudel in Scharmer. Prima plek om deze geslaagde dag af te sluiten.

Donderdag 7 september


Komende zaterdag heb ik een cursus gemeentefinanciën in Amersfoort. Ik lees het studiemateriaal alvast door. De cursus moet volgens de verhalen erg de moeite waard zijn. Ga er dus ook met de grootste verwachtingen naar toe. Later deze maand zal er nog een cursus overtuigend spreken in de raad volgen. Daar heb ik echt ontzettend veel zin in. Morgen de raadsexcursie, ook daarvan hoop ik dat het nuttig is.

Woensdag 6 september


De dag die is vrij geroosterd voor raadswerk. Ook ideaal als breakmoment zo midden in de week. Ik heb het idee dat het er ook nog de nodige tijd aan school zal worden besteed en dan met name voor de MR. 's Avonds een barbeque en een avond voor de nieuwe brugklassers. Jammer dat het niet helemaal uit de verf komt.

Dinsdag 5 september

De eerste echte lesdag. Nouja lesdag het is vooral weer alles even op elkaar afstemmen en een start maken. De sfeer zit er direct weer goed in. En zowaar het lukt me ook nog om een stukje platentectoniek te behandelen. Ik kan 's middags nog even langs het gemeentehuis en ben vervolgens weer helemaal op de hoogte. Een mail vanuit de belangengroep Buitengebied Slochteren geeft vanuit het veld weer meer idee over het draagvlak van dit project. Benieuwd wanneer we elkaar om de tafel treffen. Een check up van de site geeft aan dat er een poging is gedaan om extern een counter aan te maken.

Maandag 4 september

Na een lange periode van vakantie is het goed om weer te beginnen. Leuk om alle collega's weer te ontmoeten. Na de gebruikelijke vergaderingen heb ik nog een hele middag voor me.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht