Op de startlijn.

waddenzeevrijdag 01 september 2006 22:35

Na een lange vakantie gaat het zo langzamerhand weer beginnen. Het startsein voor het nieuwe seizoen komt dichterbij. Een nieuw cursusjaar en ook weer de aftrap in de politiek.

Zaterdag 2 september.

Vanmorgen ben ik na het ontbijt vertrokken naar de manege in Schildwolde. Vandaag werd daar een door de SEO georganiseerde wedstrijd gehouden met paarden en wagens. Nouja wagens, is eigenlijk wat oneerbiedig want er zaten werkelijk prachtige rijtuigen bij. Vervolgens konden we met behulp van deze voertuigen een rondrit maken door het Oostelijke deel van de gemeente. Het weer werkte prima mee, en de stemming zat er dan ook goed in. Burgemeester Versteegen kon even later de openingshandeling verrichten bij de boerengolf. Een leuk spelletje waarvan ik al wel vaker had gehoord en dat steeds meer in opkomst is in rurale gebieden. Het had ook een wedstrijdelement. College, raad en de bestuursleden van de LTO streden tegen elkaar, om vervolgens in het bezit te komen van de bokaal. Raad en bestuur moesten het vanwege de gelijke stand nog eens tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk werd dit gewonnen door de LTO. Na een lunch bij het Ufkenshuis waar we veel bekijks trokken van de bewoners werd de tocht vervolgt richting Galerie Albronda. Gea heeft er een geweldig mooi en leuk geheel van gemaakt. De prijsuitreiking bij de Fraeylemaborg had een verwachte winnaar in de categorie publieksprijs. De andere prijzen werden door de vakjury uitgedeeld. Aan raad en college werd de klomp van de LTO uitgereikt , met de opmerking dat het een mooie plaats verdient. Voorzien van een puzzel van de stichting Fraeylemaborg en een set streekproducten van de LTO werd daarop weer koers gezet naar de manege. Leuk om zo in contact te komen met allerlei verschillende mensen. En zeker voor herhaling vatbaar. Jammer dat er zo weinig raadsleden aanwezig konden zijn. Zo'n evenement is voor de contacten best goed. Begrijpelijk is de afwezigheid ook wel want de uitnodiging kwam wel ter elfder ure. En je kunt ook niet alle markten bezingen.

Vrijdag 1 september.


De "r" zit weer in de maand. Alhoewel het qua weerbeeld al langer september lijkt. Tijd voor een frisse start. De batterij is weer helemaal opgeladen en ik heb ontzettend veel zin om te beginnen. Maandag de aftrap op school, waar we elkaar als collega's weer zullen ontmoeten. Een nieuw jaar met veel spannende ontwikkelingen op het gebied van didactiek en onderwijskundige vernieuwing. Het zal ook mijn eerste jaar in de MR worden. Genoeg te doen dus. Komende vrijdag hebben we dan de aftrap als gezamelijke raad en college met het MT. Het programma ziet er leuk en ook inhoudelijk uit. In de mailbox krijg ik de nieuwe politieke barometer en ook dat maakt mijn humeur alleen maar beter. Het gaat goed met de ChristenUnie we staan al weer een tijdje op verdubbeling en ook procentueel stijgen we nog steeds. Nu kon mijn humeur na een bezoekje op de site van een "concullegapartij" al niet meer stuk. Zelfs nu ik al een heel eind meega doe ik het nog niet goed. Bij wie past het motto 'Wie niet voor mij is, is tegen mij' dan beter? Dit zwart wit denken is mij volkomen vreemd. Het past ook helemaal niet bij de ChristenUnie. Beetje jammer, maar eigenlijk ook al wel verwacht. Reflectie noemen ze zoiets in de psychologie. Maar we bespreken het hopelijk binnenkort. Hoe dan ook ik kon wel lachen om dit cartooniseren.

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht