Vakantie

naar den haagzondag 09 juli 2006 21:30

De vakantie komt steeds dichterbij en dat betekent dat ook de weblog binnenkort op vakantie gaat. Maar voor het zover is hebben we nog een paar momenten te gaan.

Vrijdag 14 juli

Quatorze julliet de feestdag van de Fransen. De uitkomst van deze dag heeft niet alleen nationaal gevolgen gehad. Het liberté, egalité, fraternité vormt de directe basis van zowel het socialisme als het liberalisme. Gisteren heeft de voorjaarsnota een weinig stof doen opwaaien. Er waren wel wat tegengeluiden en insinuaties van de niet collegepartijen. Dat er nu veel in beslotenheid wordt vergadert is iets wat mij totaal onbekend voorkomt. Wel jammer dat er aan de oproep om dit te concretiseren geen gehoor werd gegeven.

Donderdag 13 juli

Vandaag is het dan zover, de behandeling van de voorjaarsnota. 's Morgen hebben we een algemeen docentenoverleg in Delfzijl met de laatste huishoudelijke mededelingen en het afscheid van verschillende collegea. De vakantie komt steeds dichterbij! Ben benieuwd wat we vanavond allemaal krijgen.

Woensdag 12 juli

Het is lang geleden dat het me is gelukt de woensdag ook echt als vrije dag aan te houden. Ik rommel de hele dag wat aan en zet me aan het maken van verslagen en een startnotitie. Verder lees de laatste hoofdstukken van 'De eeuw van mijn vader' Prachtig boek met heel vaak een aha erlebnis. Voor de vakantie maak ik alvast een lijstje met boeken die ik graag wil lezen. Er moeten in ieder geval wat geschiedkundige boeken bij.

Dinsdag 11 juli

Deze middag hebben we een technisch overleg op het gemeentehuis. De vragen zijn niet politiek maar krijgen al wel snel die lading. dat is bij een voorjaarsnota ook bijna niet te vermijden. Veel moet zoals wethouder Jan Jakob Boersma al aan de fractie aangaf nog door de trechter voor er een begroting is. Tussentijds zijn er nog allerlie beslismomenten. Direct na afloop ga ik door naar Wirdum waar we met de ontwikkelgroep sportklassen een etentje hebben. Een erg geslaagde avond en goed om ook eens op deze manier met de collega's van gedachten te kunnen wisselen. We hebben het over erg veel uiteenlopende onderwerpen. Gezien het wethouderschap van een familielid in Delfzijl krijgen we het ook over de politiek.

Maandag 10 juli

Vandaag de belangrijkste vergadering van het jaar. De eindrapporten van de leerlingen zijn bekend en dat betekent dat er voor een aantal leerlingen een spannende periode wordt afgesloten. Omdat de voorjaarsnota komende donderdag wordt besproken en ik goed in de materie wil zitten lees ik het stuk nog weer eens helemaal door. Het levert voor mij geen extra vragen of onduidelijkheden op. De voorjaarsnota heeft dan ook duidelijk een ChristenUnie stempel.

Zondag 9 juli

Vanmorgen hebben we in beide diensten een gastpredikant. Ik besluit vanwege de lange week de tweede dienst te bezoeken. Helaas mis ik daardoor de dienst van een emeritus predikant voor wie ik groot respect heb. Maar ook deze dienst is de moeite waard en werpt voor mij een nieuw licht op een bekend bijbelgedeelte. Het grieks blijkt hier ook een andere betekenis te hebben. 's Middags gaat de dienst over de dood van Christus. In een heldere preek worden hieraan 4 gevolgen verbonden. Na twee diensten heb ik nog voldoende energie om naar de sing-in te gaan. Het klinkt misschien vreemd maar je komt er met meer energie weer vandaan. We zingen mijn favorite Opwekkinglied. Vooral het refrein is erg mooi. In het orgineel vind ik het nog sterker.

We will meet Him in the air
and then we will be like Him,
for we will see Him as He is, oh yeah!
Then all hurt and pain will cease,
and we'll be with Him forever,
and in His glory we will live.
Amen, Amen.

Je kunt de week toch niet beter beginnen!

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht