In het zweet des aanschijns

parapludinsdag 04 juli 2006 20:45

Laat ik zo de week maar omschrijven, want zoals gebruikelijk wegen de laatste loodjes het zwaarst. Week 27 bij de dag.

Zaterdag 8 juli

De behandeling van de voorjaarsnota komt steeds dichterbij. Ik ga er hier nog maar niet op vooruit lopen. Ik constateer dat een fractie erg goed is gegroeid in haar nieuwe rol. Zo goed zelfs dat het een beetje doorschiet. Laat ik het met hun "eigen" woorden zeggen 'C'est le ton qui fait la musique.' Een vrolijk deuntje is het niet. De argumentatie is op punten flinterdun. Maandag is er en rondetafelgesprek om zo te komen tot een bijdrage in 't Bokkeblad voor komende woensdag. U kunt dan ook lezen wat wij vinden van de voorjaarsnota, het te voeren beleid en het vertrouwen in de nieuwe coalitie. Onze bijdrage in de algemene beschouwingen vindt u op deze site. [lees bijdrage]

Vrijdag 7 juli

Vanmiddag en vanavond het debat in de Tweede Kamer met belabgstelling gevolgd. Uiteindelijk was het kabinet sneller in het zadel geholpen dan van te voren verwacht. Even lijkt het erop dat de Tweede kamerfractie van de ChristenUnie in een verkeerd daglicht wordt geplaatst. Er zou steun zijn gekocht door tien miljoen voor de visserij te  reserveren. De reactie van André Rouvoet mag duidelijk zijn, de mimiek spreekt boekdelen. In NOVA politiek spreekt zelfs Loesewies van der Laan lovende woorden over de ChristenUnie.

Donderdag 6 juli

Vanavond de commissievergaderingen. De eerste keer in deze periode dat de vergadering van de commissie LWZ werd gehouden. Op de agenda stonden de WMO en de WWB. Voor wat betreft de WMO hebben we voorgesteld te kiezen voor het Zeews model. Die voorkeur hebben we ook in de Voorjaarsnota opgenomen. Verder niet zo heel erg politieke vragen omdat er heel veel zaken nog onduidelijk zijn. Voor wat betreft de WWB was het vooral een verantwoording en historische weergave van de afgelopen jaren. Het heeft tot doel een aanspraak op het compensatiefonds mogelijk te maken. Het is nog onzeker of dat gaat lukken maar naar mijn idee is er aan alle voorwaarden voldaan. In de wandelgang een huldiging voor een olympisch kampioen. Geweldig dat er zo'n mooie persoonlijke en groepsprestatie is neergezet. De kindergemeenteraad overhandigde een cheque van €500 aan Unicef. Prima dat er ook bij jonge mensen al belangstelling wordt bijgebracht voor de politiek. Volgens mij moeten we als fractie Marten Postma goed in de gaten houden. Over 8 jaar maar op de lijst.

Woensdag 5 juli

Vandaag tropische temperaturen. Niet echt het ideale weer voor een bezoek aan Walibi. Maar wat een geweldig park. Ik heb het normaal niet zo op met dit soort attracties. Zeker nadat ik bij mijn eerste Parijsexcursie op de voorlaatste dag in Eurodisney ontdekte dat ze er eentje hebben die achteruit gaat. Flink verbrand weer terug in een smoorhete bus waar het ondanks het vooraf draaien van de airco tegen de 40 graden was. Na het afkoelen vanavond werk ik tot in de nacht door. Het moet wel want bij deze hitte kan ik me altijd slechter concentreren.

Dinsdag 4 juli

Vanmorgen de laatste herkansing en daarmee kunnen de cijfers naar Delfzijl. Omdat ik daar toch moet zijn voor overleg neem ik het stapeltje van de locatie direct maar even mee. Het overleg is goed, we hebben alles voldoende voorbereid en de kritische docenten gaan snel overstag. Vanavond op verzoek een brief opgesteld in het Duits. Mooi om een oudere broeder zo even te kunnen helpen. Daarna de stukken voor de commissie LWZ doorgenomen en de reactie daarop kort geformuleerd. Ik zal daarbij ook komen met een voorstel in relatie tot de huishoudelijke zorg in de WMO. De reactie zal na donderdag (met overige informatie) worden geplaatst in het dossier. Net de punten van de overige partijen over de voorjaarsnota even doorgesneld. Blij dat er spreektijden worden aangehouden. Bij sommige vragen frons ik de wenkbrauwen. Nouja u zult er nog wel meer van horen. Morgen eerst met de klassen naar Walibi. T mot moar! Nee gekheid ik vind het ontzettend leuk.

Maandag 3 juli

Na een welbestede rustdag is het vandaag weer een dag van uitersten. Bespreken van de toetsen en het berekenen van het zomer- en overgangsrapport. Spannende dagen voor veel leerlingen. Zeker wanneer ze op de wip zitten. Ik mail 's morgens onze bijdrage in eerste termijn voor de voorjaarsnota. Bewust hebben we gelet op de minimale middelen niet al te grote wijzigingen aangevraagd. Benieuwd naar de reacties van de overige fracties en dan vooral die van de niet collegepartijen. Het wordt ongetwijfeld een lange avond. Ik heb er nu al zin in. Na het herschrijven van een notitie richting de docentenvergadering van morgen, pak ik 'de eeuw van mijn vader' vanGeert Mak om eens heerlijk weg te duiken in de geschiedenis van de gewone man in de voorbije eeuw.

Reageren? joostens@slochteren.christenunie.nl

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht