Slochteren werkt aan nieuwe bestemmingsplannen.

masterplan_kop2vrijdag 21 november 2008 20:00

Ruim een jaar geleden ontving u de informatiekrant "Het Land van Slochteren". Hierin werd u uitgenodigd mee te denken over de toekomst van de gemeente Slochteren. Aan de hand van uw reacties heeft de gemeente de Toekomstvisie Het Land van Slochteren 2020 opgesteld waarin keuzes zijn gemaakt welke richting we op willen gaan met de thema's Meedoen & Voorzieningen, Wonen & Werken en Recreatie & Buitengebied.

Op 29 mei 2008 heeft de gemeenteraad de Toekomstvisie vastgesteld. Ook is vastgesteld hoe de keuzes moesten worden uitgewerkt. Via deze pagina en de toelichting op deze pagina informeren wij u over de uitwerking van de toekomstvisie in de beleidsregels die de basis vormen voor nieuwe bestemmingsplannen.

In de toekomstvisie is beschreven hoe Slochteren er in 2020 uit ziet: de stip op de horizon. Om die stip op de horizon te bereiken zijn een aantal keuzes voor de toekomst vastgelegd. Die keuzes vormen het uitgangspunt voor het opstellen van de nieuwe bestemmingsplannen in de gemeente Slochteren. De bestemmingsplannen zijn dus van groot belang bij het dichter bij brengen van de stip op de horizon.

Het motto van de Toekomstvisie is ‘ruimte voor kwaliteit en ontmoeting'. Dat vormt ook de basis voor de keuzes in de toekomstvisie. Ruimte om prettig te wonen, te werken en ruimte voor voorzieningen in levendige dorpen voor iedereen. Ruimte voor agrarisch ondernemerschap in het buitengebied. Ruimte voor recreatie in toerisme, in de dorpen en in het buitengebied.
In de toekomstvisie is dit verder uitgewerkt. De toekomstvisie kunt u nalezen op www.hetlandvanslochteren.nl

In bestemmingsplannen staat per dorp of gebied beschreven wat er mogelijk is. Dit wordt in een bestemmingsplan per perceel (stuk grond) uitgewerkt. De komende jaren worden alle bestemmingsplannen van Slochteren geactualiseerd. Niet allemaal tegelijk, maar in stappen. Voordat we daarmee aan de slag gaan, worden de uitgangspunten vastgelegd in beleidsregels. Deze beleidsregels gelden na vaststelling dus in principe voor alle bestemmingsplannen. Ook voor aanvragen die ingediend en behandeld worden voordat nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld. Wel moet daarvoor dan meestal nog een procedure worden gevoerd.
De volledige versie van de beleidsregels en een toelichting per thema vindt u hier. U kunt ze natuurlijk ook inzien in het publiekscentrum tijdens de openingstijden.

De beleidsregels zijn nog niet vastgesteld. Voordat het college van B&W deze volgend jaar vast stelt horen wij graag uw mening over de concept beleidsregels. De beleidsregels met de thema's die op deze pagina zijn samengevat worden vanaf 20 november 2008 gedurende 4 weken inzage gelegd op het gemeentehuis. Tijdens die periode kunt u uw mening geven door ons een inspraakreactie toe te zenden. De gemeenteraad wordt begin 2009 geïnformeerd over de inspraakreacties en de eventuele aanpassingen van de beleidsregels.

Met de nieuwe toekomstige bestemmingsplannen en de conceptbeleidsregels die nu als eerste stap zijn opgesteld hopen we van Slochteren een gemeente te maken waar nog meer ruimte is voor kwaliteit en ontmoeting.

Namens het college van B&W,

Wethouder Jan Jakob Boersma

Labels
Wethouder

« Terug

Archief > 2008 > november

Geen berichten gevonden