ChristenUnie wil dat plannen van inwoners in de MER worden meegenomen.

N33 verdubbeling19-05-2016 21:00 19-05-2016 21:00

De provincie en het ministerie hebben aangegeven de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam te willen opstarten. Er zal een milieueffectrapportage (MER) worden opgestart. Daarin zijn de de inmiddels gepresenteerde alternatieve plannen van inwoners niet meegenomen.

We ondersteunen het plan van het college om te komen met een zienswijze met als doel de twee door de bevolking ingediende plannen alsnog mee te laten nemen in de milieu effect rapportage. Wanneer ze nu niet worden meegenomen en meegewogen zullen ze er in een later stadium niet meer bij worden gehaald.
Tijdens de bewonersavond leek er weinig aandacht maar ook inhoudelijke kennis te zijn over de plannen die door bewoners zijn geïnitieerd. Het is ook daarom belangrijk bij de betrokken organisaties de plannen nadrukkelijk onder de aandacht te brengen.
Daarnaast vinden we dat vanwege ontsluiting en de bereikbaarheid van het Schildmeer en de daaraan gekoppelde natuurgebieden een aansluiting op de Geerlandweg aanwezig moet blijven.
Labels
Fractie
Verkeer & Vervoer

« Terug

Archief > 2016 > mei

Geen berichten gevonden