Neem ook woonstraten mee in onderzoek.

wegbeheerzaterdag 11 april 2015 13:00

De ChristenUnie heeft via een amendement bereikt dat het raadsvoorstel wegenbeheer wordt uitgebreid met een onderzoek naar een wegbeheerscenario waarin ook de woonstraten worden meegenomen. Het geamendeerde raadsvoorstel is vervolgens met alleen het tegenstemmen van Gemeentebelangen aangenomen.

Om onze wegen op het zogenaamde kwaliteitsniveau B te brengen is het noodzakelijk dat het onderhoudsbudget voor de komende periode moet worden verhoogd. Uitstellen cq niet uitvoeren is geen optie, dit leidt tot een verdere kwalitatieve achteruitgang.

Om ervoor te zorgen dat onze inwoners zich veilig over onze wegen kunnen verplaatsen vinden wij het van belang dat het college de woonwijken/woonstraten ook meeneemt in uw onderhoudsplanning. Wij zijn van mening dat de eigen prioriteringsfactoren ook hier in grote mate van op toepassing zijn. De achterstand die op vele fronten is ontstaan moeten we nu wederom zien in te halen. Een keuze om hierop te bezuinigen door bijvoorbeeld de woonwijken buiten beschouwing te laten is wat ons betreft geen keuze. We hebben genoeg beknibbeld op onze openbare ruimte, die van zeer groot belang is voor het woon,werk en leefgenot van onze inwoners. Wij willen onze burgers, ondernemers en bezoekers hierin zo goed mogelijk faciliteren en gaan daarom voor scenario 2.

In een amendement hebben we dan ook gevraagd om in de zomerbrief en het Meerjarenperspectief 2016-2019 een uitwerking te geven van zowel het scenario met als het scenario zonder de woonwijken. Bij de vaststelling van de begroitng worden de financiële middelen geregeld.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
09042015 Amendement Beheerplan wegen (ChristenUnie)50,7 kBapplication/pdfdownload
Labels
Gemeenteraad
Moties en Amendementen

« Terug

Archief > 2015 > april

Geen berichten gevonden