Grenzen aan geluid.

geluidsoverlastvrijdag 01 april 2011 18:45

Ook in Slochteren zijn er volop activiteiten. Goed voor de leefbaarheid in onze dorpen en geweldig voor ontmoeten van dorpsgenoten. Activiteiten zijn gebonden aan regels en ervaringen van inwoners hebben gezorgd voor aanpassen van de APV.

Een feestje is leuk, maar is wel gebonden aan regels. Regels over de duur en over de frequentie van het geluid. Op die manier zorgen we er voor dat ook mensen die de volgende dag weer vroeg uit de veren moeten niet al te veel hinder hebben. Leven en laten leven betekent ook daarin rekening houden met elkaar.

Er is daarom voorgesteld om doordeweekse evenementen na 22 uur te beëindigen. Voor weekenden gelden andere norm en. Dan staat de eindtijd op 01:30.

De ChristenUnie kan zich goed vinden in deze tijden. We waren dan ook onaangenaam verrast door een amendement van coalitiepartner PvdA die in korte tijd opnieuw een voorstel aan wilde passen. De argumentatie daarvoor ontbrak nagenoeg. Want veel verder dan we vinden tot 22:00 te kort kwam het niet.

Het amendement is niet in stemming gebracht maar kon rekenen op voldoende steun. Omdat verantwoordelijk wethouder Scheidema wilde weten of dit consequenties had is het voorstel doorgeschoven naar de volgende raadsvergadering.

 Het amendement zal tot gevolg hebben dat het college de bevoegdheid krijgt om een afweging te maken op individuele basis. De eindtijd zou dan verschoven worden naar 24:00. De ChristenUnie vindt dat onwenselijk. Naast de nachtrust willen we ook dat een APV blijft wat het is; namelijk een algemene verordening. Dat laatste wordt nu wel erg vertroebelt. Want van een algemene regel is nu geen sprake meer.

Labels
Gemeenteraad

« Terug

Archief > 2011 > april

Geen berichten gevonden