Zwabberen is er niet bij!

Natuurontwikkeling Schaaphokvrijdag 01 april 2011 18:30

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 maart 2011 kreeg de ChristenUnie een vreemd verwijt van Gemeentebelangen. Doordat we hun amendement niet steunden zouden we achterdeurtjes openzetten die uiteindelijk het niet gewenste traject van de robuuste verbindingszone mogelijk zouden maken.

In het amendement werd een belemmering opgeworpen. Omdat dit een symbolische tekstwijziging zou zijn, konden we hier niets mee. We staan sympathiek tegenover de tekst en nog meer tegen de achterliggende reden. Maar moeten ook geloofwaardig zijn. Voor de ChristenUnie geen symboolpolitiek.

Hieruit werd door de fractievoorzitter geconcludeerd dat de Statenfractie van de ChristenUnie en de Slochter afdeling een verschil van inzicht hadden. Want door de Statenfractie was zelfs een motie ingediend. Nu behelsde deze motie wel iets anders en zij vooral bedoelt om CDA gedeputeerde Hollenga voor onzorgvuldig en ondoordacht handelen te behoeden.

De ChristenUnie in Slochteren heeft een prima contact met de Statenfractie. We hebben in de EHS discussie zelf dan ook het contact met hen gezocht en persoonlijk met woordvoerster Stieneke van der Graaf gesproken. Juist dit was een van de redenen dat er een motie in opgesteld. Opmerkingen als zouden we anders denken over bestuurlijke afspraken kloppen niet. Zowel provinciaal als gemeentelijk denken we daar hetzelfde over. Een overheid moet doen wat ze zegt en haar beloften nakomen. Daarover is het Masterplan Meerstad helder genoeg.

Labels
Gemeenteraad

« Terug

Archief > 2011 > april

Geen berichten gevonden