Geduld Slochteren met NAM raakt op.

gaswinning01-11-2014 13:30 01-11-2014 13:30

Slochteren vindt dat de NAM inwoners met aardbevingsschade laat bungelen. De gemeenteraad eist dat de NAM tekst en uitleg geeft en net als in Loppersum een aardbevingsloket opent.

In Slochteren is raadsbreed een motie ingediend waarin het college wordt gevraagd om iemand van of namens de NAM permanent op het gemeentehuis aanwezig te laten zijn. ,,Dat gaat dus verder dan wat ze in Loppersum hebben'', zegt Niels Joostens (ChristenUnie). ,,Wij willen gezegd hebben dat we de aardbevingsproblematiek uiterst serieus nemen. Wij vinden dat de NAM effectiever, helderder en duidelijker dan tot nu toe het geval is geweest, met de inwoners van Slochteren moet communiceren.''

Burgemeester Geert-Jan ten Brink noemde de motie sympathiek. ,,De impact van de gaswinning is gigantisch. Uw zorg is onze zorg. Het duurt mij ook allemaal veel te lang, maar eenvoudige oplossingen bestaan niet in dit dossier en ik kan geen ijzer met handen breken. Het kost tijd om het vertrouwen van de burgers terug te verdienen.'' De burgemeester zei als een burgervader te willen zijn voor inwoners die worstelen met de aardbevingen. Ten Brink wil de directie van de NAM uitnodigen voor een gesprek met de raad. Die kan daar mee leven en houdt op verzoek van het college de motie tot 1 januari aan.

Geert-Jan ten Brink laat weten twee dagen per week met het aardbevingendossier bezig te zijn. ,,Toen ik hier drie jaar geleden burgemeester werd had ik nooit kunnen bedenken dat ik twee dagen per week bezig zou zijn met aardbevingen. Ik zit een dag in de week in Den Haag en wekelijks ben ik een dag bezig met gesprekken met bewoners en in overlegstructuren.'' De burgemeester voorspelt dat het bouwbesluit aardbevingsbestendig bouwen, dat in januari openbaar moet worden, ‘een enorme impact op het gebied gaat hebben'.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht