Dringende oproep ChristenUnie: PvdA moet keuze maken

daling09-02-2013 17:00 09-02-2013 17:00

De Groningse PvdA moet er bij haar Tweede Kamerfractie op aandringen te kiezen voor het verminderen van de gaswinning en mee te stemmen met voorstellen die volgende week in de Tweede Kamer worden ingediend. Daartoe roept de ChristenUnie in Groningen op.

De PvdA zou moeten kiezen voor het zo snel en zo veel als mogelijk reduceren van de gaswinning en daarmee voor de veiligheid van de inwoners van de provincie Groningen, stelt deChristenUnie. De PvdA in de Groninger Staten moet daar bij haar fractie in de Tweede Kamer stellig op aandringen.

Nu minister Kamp besloten heeft voorlopig door te gaan met het winnen van grote hoeveelheden gas, kan alleen de Tweede Kamer nog anders besluiten. DeChristenUnie,SP, D66 en GroenLinks willen dat er uit voorzorg minder gas gewonnen gaat worden. Een vermindering van de gaswinning betekent een kleinere kans op grote aardbevingen. De PvdA kan de voorstellen aan een meerderheid helpen.

'Alleen komen kijken en praten helpt niet. Er moeten nu keuzes gemaakt worden. De sleutel ligt bij de PvdA in de Tweede Kamer,'

aldus Stieneke van der Graaf, Statenlid voor de ChristenUnie in Groningen.

'De beving van gisteren kunnen we niet meer voorkomen, maar we kunnen wel de kans op de beving die door de winning van morgen wordt veroorzaakt verkleinen.'

Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, deed zaterdag een soortgelijke dringende oproep aan de landelijke PvdA-fractie om komende week mee te stemmen met voorstellen in de Tweede Kamer om gaswinning te verminderen.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht