Meerstad aantal tandjes lager.

krijtjesdinsdag 14 september 2010 08:00

Het tempo waarin Meerstad de komende jaren wordt aangelegd, gaat flink omlaag. Niettemin noemt bouwwethouder Frank de Vries de belangstelling voor de eerste 120 woningen en vrije kavels 'meer dan bemoedigend'.

De veranderde economische situatie zou de belangrijkste reden zijn om de planning voor de bouw van Meerstad drastisch naar beneden bij te stellen.

"We ontwikkelen Meerstad stapje voor stapje", aldus De Vries. "Dat maakt het project beter beheersbaar, maar de kwaliteit wordt niet minder."

Een flink aantal elementen van Meerstad blijkt echter op losse schroeven te staan, of is inmiddels geschrapt. Zo is de door Calon aangekondigde tramlijn – 'en dan geen lullig lijntje, maar echt hoogwaardig openbaar vervoer' – stilzwijgend afgevoerd.

Ook is het onwaarschijnlijk dat de intensiever bebouwde stedelijke omgeving, die aan de oostkant van Meerstad was gepland, nog van de grond komt. Zelfs de omvang van het meer, in april 2009, nog 'heilig' verklaard nadat een van de ontwikkelaars zich had laten ontvallen dat die best een slagje kleiner kon, is niet meer heilig, zegt De Vries.

« Terug