Jan Jakob Boersma

Jan Jakob Boersma

Mijn naam is Jan Jakob Boersma en ik woon sinds 1983 in de gemeente Slochteren in het dorp Harkstede. In dat jaar ben ik getrouwd met Johanna Kwant. We hebben samen vier kinderen gekregen. Voor ons trouwen woonde ik in Zuidwolde bij Bedum en daarvoor in de stad Groningen.

Sinds 2006 ben ik namens de ChristenUnie wethouder. Ik heb meerdere portefeuilles, waarvan die van ruimtelijke ordening, water en groen en financiën de meeste tijd vragen. Het werk als wethouder is erg uitdagend en ook dankbaar en eervol om te doen. Na vier jaar heb ik echt het gevoel van doorgaan, want het werk is nog lang niet af.

Voor mijn wethouderschap was ik raadslid. Dit werk deed ik uiteraard als bijbaan. In die periode werkte ik tot 2002 bij het ministerie van VROM in de functie van directeur van de directie Noord van de Rijksgebouwendienst (deze instelling verzorgt huisvesting van rijksambtenaren). Vanaf 2002 was ik concerncontroller bij de Informatie Beheer Groep in Groningen. Voor mijn raadswerk deed ik veel vrijwilligerswerk in de kerk, waaronder ook kerkenraadswerk. Van daaruit leid ik nog een aantal keren per jaar kerkdiensten.

In mijn vrije tijd lees ik vooral kranten en nieuws op internet. Ik ben een beetje een actualiteitenjunk. Ook muziek luisteren (thuis of concerten) en goede films kijken zijn dingen die ik leuk vind. Een spannende voetbalwedstrijd op zijn tijd hoort hier natuurlijk ook bij. Verder hebben we sinds 2006 een nieuwe woning in Harkstede. Dit betekent natuurlijk ook klussen doen en tuinieren.

Door middel van het wethouderschap heb je heel veel met verschillende mensen en zaken te maken. Het is erg inspirerend om zo namens de ChristenUnie dienstbaar te mogen zijn aan de Slochterse maatschappij. Stabiel, betrokken, betrouwbaar en christelijk sociaal zijn kernbegrippen die ook bij me als persoon passen. De ChristenUnie is verder een partij die dicht bij me staat. Dit omdat ik het me inzetten voor christelijke politiek zie als een Bijbelse opdracht. Dit vanwege de speerpunten als opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving, jeugd en gezin en duurzaamheid.